Тепер люди будуть голосувати за дороги – міністр інфраструктури

02 квітня 2015 22:00 | Київ

Київ – «Укравтодор» перестане бути монополістом на українському ринку, обіцяє міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський. Він анонсував децентралізацію системи дорожнього господарства і будівництво платних автошляхів. Водночас, у «Реанімаційному пакеті реформ» кажуть, що за найближчі 5 років можна забезпечити хорошу якість тільки 25% від усіх українських доріг.

«Укравтодор» після реорганізації опікуватиметься тільки автошляхами державного значення. Про це заявив міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. А гроші з бюджету на підтримку інших доріг будуть спрямовуватися безпосередньо на місця, додав він.

«Тепер люди будуть голосувати за дороги. Вони тепер будуть питати депутата: а що ти зробив для наших доріг? Місцеві органи влади будуть відповідати тепер за місцеві дороги», – зазначив Пивоварський.

Окрім того, за словами міністра, місцева влада буде вирішувати, хто будуватиме дорогу, і тут «Укравтодор» буде змушений конкурувати із приватними фірмами.

Автор: UkrWebMaster@rferl.org (Анастасія Москвичова)
02.04.2015 22:00
Да, местные органы власти будут рады "распилить" оставленные на ремонт дорог деньги. Какая разница кто эти деньги освоит, если способы для воровства не устранены.
відповісти (0)
Останні новини «Транспорт» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjU3MjQiLCIxODUxNTgiLCIxODI0MDYiLCIxMjMxMDciLCIyMjU3NTIiLCIyMTc3NDAiLCIyMTE2OSIsIjcwNTAxIiwiMjIwMTc1IiwiMTI2MzAxIiwiMTI1MTYxIiwiODg5MjYiLCI0NTMwNSIsIjIzODg2OSIsIjIyNTM2NiIsIjIwODg0NyIsIjE4MDQ4NyIsIjIxMDYxMSIsIjE4MDU2MyIsIjIyNjAzNyIsIjIyMzM1MSIsIjIxMzQ5NyIsIjY3ODk4IiwiMTE5ODIyIiwiNjg5NTkiLCIxMDYyNTAiLCIxMTcyNTMiLCIxNDE0Il19XyMkX1NFR0grJCQkNDhhNmE3ZWE2NjZlNTliNGJjYzhmZTE1Zjg0OWQyNGU=