Порядок отримання посвідчення водія

16 квітня 2021 15:13 | Христинівка, Черкаська область
У наші дні, автомобіль є найпоширенішим видом транспортного засобу. Якщо Ви також вирішили стати активним учасником дорожнього руху, а саме водієм транспортного засобу, для цього потрібно отримати посвідчення водія.
Для отримання посвідчення водія необхідно закінчити заклад, що зареєстрований в реєстраційно-екзаменаційному підрозділі Державтоінспекції за його місцезнаходженням. Видача посвідчення водія здійснюється Територіальними сервісними центрами МВС. Видача посвідчення водія на право керування транспортними засобами, після закінчення навчального закладу та складення іспитів, здійснюється на підставі наступних документів:
• заява встановленого зразка (заповнюється в Територіальному сервісному центрі МВС );
• паспорт громадянина України (у разі надання ID-картки без наявних у безконтактному електронному носії відомостей про реєстрацію місця проживання разом надається довідка про реєстрацію місця проживання особи) або: копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі його відсутності у відповідних базах даних МВС) документ про професійну (професійно-технічну) освіту державного зразка за професією водія автотранспортних засобів відповідної категорії (у разі проходження навчання в закладі, що має ліцензію на провадження освітньої діяльності у сфері професійної (професійно-технічної) освіти за програмою, затвердженою МОН);
• дійсну на дату подання документів медичну довідку встановленого зразка, що підтверджує допущення водія до керування транспортними засобами відповідних категорій;
• платіжні документи (платіжні доручення, квитанції) з кодом проведеної операції або відміткою банку, відділення поштового зв’язку або код проведеної операції (реквізити платежу) про внесення плати в будь-якій формі, який можливо перевірити за допомогою державного сервісу перевірки квитанцій за адресою: https://check.gov.ua/ .
Свідоцтво про закінчення автошколи формується в електронному вигляді та вноситься закладом самостійно до ЄДР МВС (з 19 жовтня 2019 року). Вартість видачі посвідчення водія на право керування транспортними засобами після закінчення навчального закладу та складання іспитів складає 245,00 грн.
У разі виникнення будь-яких правових питань за безоплатною правовою допомогою можливо звернутися до відділу «Христинівське бюро правової допомоги» Уманського МЦ з надання БВПД за адресою: м. Христинівка, вул. В. Чорновола, 27/6, з понеділка по п’ятницю з 09 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. Телефон для звернень громадян: тел./факс 73-20-6 (54740).
Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 301-312-008-0 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України). Електронна пошта: au.kc.dialagel@eksvinytsyrhk.
Автор: Христинівське бюро правової допомоги
16.04.2021 15:13
Останні новини «Транспорт» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjcwNTAxIiwiMTIzMTA3IiwiNTcyNCIsIjIyMDE3NSIsIjEyNjMwMSIsIjEyNTE2MSIsIjIyMDEyMiIsIjQ4OTkxIiwiMjIzMzUxIiwiMjA4ODQ3IiwiMTgwNDg3IiwiMjI1NzUyIiwiMjE3NzQwIiwiMjExNjkiLCIxODA1NjMiLCIyMTA2MTEiLCI4ODkyNiIsIjIzODg2OSIsIjIyNTM2NiIsIjY3ODk4IiwiMjI2MDM3IiwiMTE3MjUzIiwiNDUzMDUiLCIxMTk4MjIiLCIyMTM0OTciLCIxMDYyNTAiLCI2ODk1OSIsIjE0MTQiXX1fIyRfU0VHSCskJCQ5NTMwYmYyOWJlYjI3MWY1NmQ3MzFhNThiNDRjZjc2MQ==