Медична реформа в Миргороді! А за законом лише в трьох інших областях

04 січня 2014 07:59 | Миргород, Полтавська область
1. Наприкінці грудня 2013 року в місті Миргороді керівниками медичної галузі було зухвало порушено Закон України, згідно з яким реформування системи охорони здоров'я відбувається лише у Вінницькій, Дніпропетровській, Донецькій областях та у місті Києві. Ось повний зміст цього закону - zakon4.rada.gov.ua/laws/show/3612-17
Питання: яким чином під цю реформу потрапило місто Миргород???
(За порушення цього Закону винні понесуть відповідальність)

2. Створення в Миргороді Центру надання первинної медико-санітарної допомоги. Згідно Закону України («Про внесення змін до Основ законодавства України про охорону здоров´я щодо удосконалення надання медичної допомоги» від 7.07.2011р.)утворення таких центрів до 1 січня 2015 року є незаконним. До цього часу не існує навіть такого виду надання медичної допомоги!
Згідно із ст. 49 Коституції України, існуюча мережа закладів охорони здоров´я не може бути скорочена(реорганізована). Питання: чому такий центр створюють на базі Центральної Поліклініки?
 (За порушення цього Закону винні понесуть відповідальність)

3. За законом України, згідно реформи, кожен лікар-педіатр повинен пройти 6-тимісячні курси, щоб перекваліфікуватися у "сімейників". По-перше в місті Миргороді лікарі-педіатри не пройшовши ніяких курсів об'єдналися з майбутніми сімейними лікарями. По-друге, хіба за 6 місяців чи то лікар-сімейник чи то лікар-педіатр зможе стати повноцінними ЛОР-ом, терапевтом, неврологом, кардіологом, генекологом, травматологом і т. д.?
Але головний лікар Центральної Поліклініки Павленко Лілія Петрівна говорить: "...нашим лікарям на курси їздити ніколи, бо в нас не вистачає кадрів."
Робимо запит до Полтавської медакадемії. 
Полтава відповідає: "Миргород не посилає запити на медакадемію, хоча у вас ставки вільні є". 
Миргородські лікарі поза камерою говорять: "Є багато ставок пустих, бо кадри економлять. Економлять на чому можуть, тобто вони можуть писати, що кадри числяться, а їх насправді немає."
Значить кадрів немає тільки у Лілії Петрівни. Лікарі про курси: "Якщо й реформувати лікарів-педіатрів у "сімейників", так це потрібно робити вже з університетів, так як оце у нас зробили - так не робиться. Сьогодні він лікар-терапевт, завтра він гінеколог-акушер, невропатолог і т. д. Якою в такому випадку буде якість обслуговування? В інституті це все вчать 5-6 років, але ж не 6 місяців, як зараз на курсах підвищення кваліфікації."
Питання: Чи можна довірити такому лікареві своє здоров'я та здоров'я своєї дитини???

4. Пандуси в Центральній Поліклініці.
Головний лікар Павленко Лілія Петрівна у своїх інтерв'ю неодноразово заявляла, що Центр повністю готовий до реформи. Для дітей зроблені всі умови...
Про те, що пенсіонери, інваліди, хворі на туберкульоз, наркомани та маленькі діти будуть усі заходити до Центру через один вхід - вже писали - реакція = 0
Яка ж ситуація з пандусами? А ось яка.
Центральний вхід - пандусу немає. Як мамам підіймати коляски? Можна зі сторони чорного входу, але спуск там крутий, ще й курять постійно. Але навіть якщо вони піднімуться тим пандусом, їм прийдеться спускатися в фойє, тому що на тій стороні не працює ліфт. Потім піднятися по східцях до другого ліфта і тут мамочок очікує сюрприз: коляска в ліфт не проходить! А ті пандуси, які там лежать, не призначені для дитячих колясок, адже ширина колії 80-100 см, тоді як ширина коляски приблизно 60 см. Ще й кут нахилу дуже крутий, не кажучи вже про поручні, які повинні бути з обох боків, а не з одного. Мами повинні залишати коляски в фойє, де немає ні умов, ні безпеки, а дітей носити на руках...
Питання: чому завчасно не підготували умови?

5. Фізіотерапія
Це дуже цікаве питання, адже основна частина айсбергу для звичайних жителів міста знаходиться під водою у повній темряві. В цій статті ми тільки привідчинемо двері "великої таємниці". Після того, як лікарі-педіатри потайки переїхали до Центральної Поліклініки начеб то як на 4-ий поверх, місцеві журналісти дізналися цікаві факти від робітників відділення фізіотерапії. 
Ось ця історія.
В середу, 18 грудня до відділення фізіотерапії, що знаходиться на 5-му поверсі Центральної Поліклініки, приходили заступник головного лікаря Сябрук Наталія Ігорівна та інженер. Прийшли, обдивилися кабінети та й кажуть:" У вас тут, звичайно, "розруха", але нічого, виїдете, ми вам кабінети наші дамо, а тут педіатри наші будуть. Ми в дитячій лікарні зробимо резетки на 220, що вам ще потрібно..." Цю заяву заступника головного лікаря чули всі робітники відділення (6 медсестер, 2 масажистки, 2 санітарки й лікар) й при потребі можуть підтвердити в будь-якому вигляді.
Вони також повідомили, що їхній завідувач, а саме Фошин Олександр Леонідович - завідувач діагностично-лікувальним відділенням,- на таку їхню скаргу заявив: "Або ви відмовляєтесь від своїх слів, або я вас всіх звільняю, так що збирайте речі, ви їдите у дитячу лікарню."
Наступний факт. 24 грудня у це ж відділення фізіотерапії приходили медсестри лікарів-педіатрів й питали:" коли ви вже вивільнете кабінети, бо нам же потрібно в'їжджати." Ці медсестри нам повідомили, що на 4-му поверсі будуть лікарі-сімейники, а на 5-му лікарі-педіатри. 
Отже, що ми маємо? З вищевказаних фактів випливає, що кабінети фізіотерапії повинні були віїхати до дитячої поліклініки, а на їхнї кабінети зайняти лікарі-педіатри. 
Питання: Чому Лілія Петрівна в своїх інтерв'ю запевняє, що фізіотерапія не збиралася нікуди виїжджати, а лікарі-педіатри поселяться на 4-му поверсі?
Першим кинувся рятувати ситуацію в місті головний лікар ЦРЛ Будний Ярослав Володимирович, звернувшись безпосередньо до контролюючого всією медициною міста органу - районної ради. Та голова ради Наталія Павлівна йому відповіла: "Ти ні на що не зможеш вплинути. Радуйся, що ми тебе не знімаємо з посади."
Які можна зробити висновки?
На сьогоднішній день медична галузь в місті Миргороді переживає приховану кризу, зухвало порушуються закони України, але ніхто нічого не робить. Деякі аспекти цієї катастрофи ми висвітлили в данній статті. Але ще дуже багато інформації залишається поза увагою. Що ж заважає нашій миргородській медицині досягти європейського рівня обслуговування та прозорості в діях медпрацівників?
В наступних статтях ми розповімо нашим читачам: "Хто такий Фошин Олександр Леонідович і про його діяльність", "Про відповідність посад медпрацівників та їхніх освітніх кваліфікаційних рівнів в місті Миргороді", "Як законно заробляють гроші в Центральній Поліклініці", "Повний план "перестройки" головного лікаря Центру Павленко Лілії Петрівни", "Як все вищезгадане пов'язано з головою райради Дудник Наталією Петрівною".
04.01.2014 07:59
Останні новини «Медицина та здоров'я» найближчих населених пунктів
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