Центр когнітивної психології та психотерапії

оновлено 22 серпня 2021 03:32 | Івано-Франківськ, Івано-Франківська область
Психологічні консультації для дорослих, підлітків і дітей.
Когнітивно-поведінкова психотерапія підвищеної тривоги, депресії, панічних атак, харчових розладів, фобій, проблем самооцінки та особистісних криз, проблемної поведінки

Пропонуємо психологічну допомогу при наступних потребах:
Психотерапевтичні втручання при:
• емоційних проблемах (розлади настрою, депресивні стани: КПТ рекомендована як найбільш ефективна клінічними протоколами NICE, рекомендована Уніфікованим клінічним протоколом Міністерства охорони здоровя України, а також знижує ризик подальшого рецидиву депресії
• тривожних розладах (страхи, панічні атаки, підвищена тривожність, які заважають нормальній психосоціальній адаптації)
• проблемній поведінці (А-В-С модель та інші поведінкові втручання у когнітивно-поведінковій терапії)
• селективному мутизмі у дітей (коли дітки добре спілкуються у одних ситуаціях, зазвичай вдома, але майже не говорять у інших, наприклад в дитсадку чи в гостях)
• при енурезі та енкопрезі (у випадках, коли медикаментозна терапія не дає бажаних результатів)
• потребі гармонізації самосприйняття через поглиблення усвідомлення (практикування майндфулнесзадля зниження дистресу, наслідків психотравм та ін.)
• проблемах міжособистісних стосунків, життєвого вибору, пошуку самореалізації та інших. Психологічний менеджмент розвитку при:
• гіперактивності та дефіциті уваги у дітей та підлітків
• поведінкових та інтелектуальних особливостях у дітей зі спектром аутизму
• опозиційно-викличній поведінці підлітків
• пост-стресових травматичних переживаннях

Пропонуємо також Вашій увазі "Школу ефективного батьківства". Програма буде цікавою всім батькам, що прагнуть відкрити та освоїти практичні методи ефективного батьківства, а також тим батькам, діти яких мають певні порушення (проблеми знавчанням, затримки розвитку, емоційні проблеми, аутизм, гіперактивний розлад з дефіцитом уваги) і прагнуть навчитися методам комунікації та впливу на поведінку своїх дітей (а також методам раннього втручання).

Ефективним та цікавим у багатьох випадкає є метод Відео Інтерактивне Керівництво (ВІК) та Віео Домашній Тренінг (ВДТ)

ВІК - метод роботи, орієнтований на покращення відносин в організаціях різних форм власності. За допомогою цього методу ми допоможемо будувати ефективні команди, покращити сервіс та комунікацію завдяки чіткій моделі аналізу позитивних моментів, надаючи конкретні приклади.

ВДТ - метод покращення сімейних стосунків. Цей метод є високоефективним у таких сферах:
• де є труднощі у міжособистісному спілкуванні;
• де треба розвинути навички ефективної взаємодії;
• де є діти з особливими потребами;
• де є діти з проблемами в поведінці;
• у групах ризику (неповні сім’ї, узалежнені батьки) Ефективним є використання Відео Інтерактивного Тренінгу в закладах освіти (школах, дитсадках).

Наш ЦЕНТР когнітивної психології та психотерапії презентує на постійній основі американсько-українські програми для діагностики та оптимізації розвитку дітей з ознаками аутизму. Програми реалізуються у супроводі з партнерами університетів США (RUSH University, OHSU)

Декілька слів про методи роботи:
Зазвичай, ми використовуємо методи когнітивно-поведінкової психотерапії. Цей напрям зарекомендував себе як короткостроковий (середня кількість терапевтичних сесій коливається від 8 до 18 год при різних проблемах) і є одним із найбільш науково доказових при різних проблемах психологічного благополуччя. Під час нашої зустрічі ми основну увагу приділятимемо Вашим переживанням "тут-і-тепер", Вашим типовим думкам і моделям поведінки, Вашим рішенням сьогодні, щоб змінити на краще майбутнє. Ми переконані, що сучасна психотерапія не повинна бути директивною. Тобто, підгрунтям нашої взаємодії буде взаєморозуміння, чуйність та увага до переживань. Окрім того, обов'язковою умовою наших сесій буде структурованість та проблемно-орієнтований характер роботи. Цілями психотерапевтичної роботи є опрацювання когніцій (думок, ідей, уявлень, переконань) та шкідливих моделей поведінки задля того, щоб зробити їх більш реалістичними і корисними.

У яких випадках КПТ є найбільш ефективним?
- при підвищеній тривожності, панічних атаках, фобіях
- при депресії
- при розладах харчової поведінки
- при проблемах із структуруванням часу (таймменеджмент)
- при посттравматичному стресовому розладі, при переживанні травмвтичного досвіду, як дорослого, так і дитячого
- при проблемах сексуальних стосунків
- проблеми подружніх стосунків
- підтримка та психоедукація батьків щодо виховання дітей
- при деяких проблемах зі сном
- керування стресом, гнівом
- дитячі емоційні та тривожні розлади
- при вегетосудинній дистонії психогенного характеру та ін.

При цих та інших проблемах КПТ використовується як самостійний оздоровчий засіб, або як допоміжний при медикаментозному лікуванню. КПТ є гнучним та індивідуалізованим методом, а тому може бути застосований для широкого кола осіб і у різних умовах. Ще однією сильною стороною КПТ є те, що у процесі терапії Ви отримаєте нові навички і стратегії, які зможете використовувати для інших проблем, тобто станете самі собі психотерапевтом.

Якщо Ви вперше звертаєтесь до психотерапевта, то, можливо, Вам буде цікаво заздалегідь дізнатись, що ж буде відбуватися на першій зустрічі. Отож, на першій сесії ми працюватимемо над загальним розумінням проблеми. Для цього ми аналізуватимемо Ваші думки, ідеї, почуття, поведінку, які з дня у день визначають Ваше життя. Сесія триватиме 50-60 хвилин. Ви повинні бути налаштовані на активну роботу і, можливо, навіть отримаєте невелике "домашнє завдання" (наприклад, завести особистий щоденник тощо). Ми обговоримо з Вами план психотерапії та способи моніторингу прогресу. Кожна сесія включатиме обговорення, пояснення, практикування навичок і нових методів. І надалі психологічне оздоровлення та особистісне зростання відбуватиметься не тільки під час зустрічей, але і наодинці клієнта з самим собою, здобуваючи, таким чином, практичні навички між сесіями. Це може змушувати декого покидати свою так звану "зону комфорту", оскільки треба буде зустрітись із своїми занепокоєннями і стресами "віч на віч". Проте, більшість людей добре справляються із цим і відчувають істотну користь для свого самопочуття після такої роботи.

Психотерапія для дітей та підлітків
Коли справа доходить до турботи про наших дітей, ми всі хочемо робити правильні речі. Якщо у Вас виникає занепокоєння щодо психологічного самопочуття Вашої дитини, варто обирати найкраще, що пропонують тривалі дослідження і випробування. Так, скажімо, при тривожних розладах у дітей ефективність КПТ становить 80 % і ефект зберігається тривалий час протягом багатьох років. У процесі психотерапевтичних сесій ми вчимо дитину не приймати як остаточну істину тривожні чи депресивні думки, а шукати більш реалістичні відповідники та планувати керовані кроки більш адаптивної поведінки. Індивідуальну роботу з психотерапевтом вже здатні проводити дітки з 3 років (у ігровій формі). Перші результати такої роботи помітні вже після 4-6 сесій. Рекомендованим є поєднання психологічної роботи з дитиною та психоедукаційних сесій із батьками, де батьки матимуть змогу переоцінити та вдосконалити свої виховні стратегії, а це підтримуватиме результати психотерапевтичної роботи із дитиною. Разом ми зможемо більше!

Нехай Ваше психологічного благополуччя стане Вашим досягненням!
Активність в соцмережах

Центр когнітивної психології та психотерапії на карті

Зберегти мапу як зображення
22.08.2021 03:32
Об'єкти інфраструктури «Здоров'я > Психолог» міста Івано-Франківськ
Об'єкти інфраструктури «Здоров'я > Психолог» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6InZhc2UiLCJxbmduIjpbIjI1MDMzIiwiMzA3MTYiLCIzMDEzMCIsIjE5ODM0IiwiMjg0ODciLCIyNDQ5MyIsIjMwMDk3IiwiMjQzMDEiLCIyODc3MiIsIjE4NjU1IiwiMjc3NDAiLCIxNjU4MCIsIjI4NTU4IiwiMjkxNDIiLCIyODYzMSIsIjIwMTM4IiwiMzEwNzUiLCIyNzU3MSIsIjMwOTYzIiwiMjM1IiwiMzA4NDgiLCIyNTAwMSIsIjMwMDExIl19XyMkX1NFR0grJCQkMDgxOTZlMTkxMTIzZWQzNjhmM2NhMzgzZDkxMzVjNjc=