Регламент роботи Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області

27 мая 2014 22:26 | Софиевская Борщаговка, Киевская область
Додаток до рішення №1 третьої сесії Софіївсько-Борщагівськчм сільської ради 5 скликання від 28.07.2006 р. РЕГЛАМЕНТ
роботи Софіївсько-Борщагівської сільської ради І. Загальні положення
Стаття 1. С'офіївсько-Борщагівська сільська рада е органом місцевого самоврядування, який представляє спільні інтереси громади села, району. Стаття 2. Порядок діяльності Соф. Борщагівської сільської ради, її органів та посадових осіб ви лінчуються Конституцією України, Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні". "Про сі мус депутатів місцевих рад народних депутатів", іншими законодавчими актами, цим
рот, іамеш ом. Стаття З, Регламент сільської ради затверджується рішенням сесії ради. Він встановлює порядок скликання і проведення сесії, робота комісій, визначає функції органів ради, її посадових осіб. Стятій 4. Діяльність сільської ради. її органів здійснюється відкрито і гласно, базується на колек і явному, вільному обговоренні та вирішенні питань, врахуванні громадської думки. У роботі сесії ради, засіданнях її органів можуть брати участь народні депутати України, представники місцевих рад. органів виконавчої влади, трудових колективів, політичних партій, об'єднань громадян, засобів масової інформації. і даси їсть роботи сільської ради забезпечується шляхом звіту депутатів перед виборцями. У ран необхідності, рада може прийняти рішення про проведення закритого пленарного засідання. Стаття 5. Здійснення сільською радою своїх повноважень будується на основі активної участі в її
робо ті кожного депутата. Стаття 6. Робота сільської ради ведеться українською мовою. У разі, коли промовець не володіє державною мовою, він має право виступати мовою, зрозумілою для більшості депутатів.
II. Сесії сільської ради. Стаття 7. Організація роботи ради
1. Сільська рада проводить свою роботу сесійно. Сесія складається з пленарних засідань, а також засідань постійних комісій сільської ради.
2. Пленарні засідання ради починаються о 17-00 і закінчуються не пізніше 20-00 години. В разі погреби оголошується перерва .
• відповіді голови сільської ради на запитання; Депутати мають право ставити запитання, висловлювати думку щодо діяльності голови сільської ради як посадової особи. Рішення про відкликання голови сільської ради приймається:
3. шляхом відкритого голосування, якщо відкликання голови сільської ради здійснюється на підставі особистої заяви;
4. шляхом подачі бюлетенів для таємного голосування, коли питання про відкликання розглядається не за його власною ініціативою.
6. Голова сільської ради:
а) скликає сесії ради, повідомляє депутатам і доводить до відома населення інформацію про час і місце проведення сесії ради, питання, які передбачається внести на розі ляд ради веде засідання ради; б) забезпечує підготовку сесій ради і питань, що вносяться на її розгляд доведення рішень ради до виконавців, організовує контроль за їх виконанням; в) представляє ради кандидатури для обрання на посаду заступника сільського голови, вносить на затвердження ради пропозиції щодо структури органів ради. її виконавчого апарату, витрат на їх утримання; г) вносить раді пропозиції щодо утворення і обрання голів, заступників голів, секретарів та членів постійних комісій ради; д) координує діяльність постійних комісій ради, дає їм доручення, сприяє організації виконання їх рекомендації; є) організує надання депутатам допомоги у здійсненні ними своїх повноважень; е) організує відповідно до законодавства проведення референдумів та виборів до органів державної влади і місцевого самоврядування; ж) організує роботу колегії ради; з) призначає і звільняє працівників структурних підрозділів апарату ради; і) здійснює керівництво апаратом ради; к) є розпорядником коштів, передбачених на утримання ради та її виконавчого апарату; л) підписує рішення ради, протоколи сесій ради; м) забезпечує роботу по розгляду звернень громадян; веде особистий прийом громадян; н) забезпечує гласність у роботі ради та її органів, обговорення громадянами проектів рішень ради, важливих питань місцевого значення, вивчення громадської думки, оприлюднює рішення ради; о) представляє раду у відносинах з державними органами, органами місцевою самоврядування, об'єднаннями громадян, трудовими колективами, адміністрацією підприємств, установ, організацій і громадянами, а також у зовнішніх відносинах відповідно до законодавства; гі) за рішенням ради звертається до суду щодо визнання незаконними актів органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій, які обмежують права територіальних громад у сфері їх спільних інтересів, а також повноваження сільської ради та їх органів; р) звітує перед радою про свою діяльність не менше одного разу на рік, а на вимогу не менш як третини депутатів - у визначений радою термін; с) вирішує інші питання, доручені йому радою.
7. Голова сільської ради в межах своїх повноважень видає розпорядження.
3_. У разі потреби, рада може прийняти рішення про проведення пленарного засідання впродовж кількох днів, а також про оголошення перерви в пленарному засіданні для опрацювання документів, проведення засідань комісій, депутатських груп, запрошення посадових осіб. Ю1ЦО. Стаття 8. Перша сесія сільської ради нового скликання.
4. Перша сесія новообраної ради скликається головою територіальної виборчої комісії не пізніше як через місяць після обрання ради.
4. Для підготовки пропозицій щодо порядку проведення першої сесії та питань, які передбачається внести на її розгляд голова сільської виборчої комісії організовує формування підготовчої депутатської групи з числа новообраних депутатів.
4. І Ісршу сесію відкриває і веде голова територіальної виборчої комісії.
4. ! 1а розгляд першої сесії виносяться питання:
9. про результати голосування і підсумки виборів депутатів сільської ради;
10. про визнання повноважень голови сільської ради. Після визнання повноважень голови сільської ради, він продовжує, вести сесію. За його пропозицією до порядку денного першої сесії мажуть бути додатково включені нас тупні питання:
11. про обрання заступника сільського голови з питань виконавчої роботи: про утворення колегії ради; про утворення постійних комісії;
* про утворення виконкому. Стаття 9. Чергові і позачергові сесії.
1. Свої ради скликаються головою ради в міру необхідності, але не менше одного разу
на квартал.
2. Сесія ради повинна бути скликана також за пропозицією не менше як третини депутатів
від загального складу ради. У ці, ому випадку на ім'я голови ради надсилаються підписані вищезазначеними ініціаторами мотивовані пропозиції щодо скликання свої із зазначенням питань, розгляд, яких пропонує*! ься. проектами рішень сесії з цих питань, оформленими в установленому порядку.
3. Позачергова сесія скликається головою ради у двотижневий термін після надходження пропозицій про її скликання. Якщо у голови ради є обгрунтовані заперечення щодо необхідності скликання сесії, то вони нротяі ом трьох днів доводяться до ініціаторів скликання сесії. У разі згоди із висновками голови ради, ініціатори офіційно відкликають своє подання в триденний термін.
4. У разі немотивованої відмови голови ради скликати сесію на вимогу третини депутаті в. якщо сесія не скликається головою сільської ради у термін, передбачений цим регламентом, або у зв'язку ч неможливістю голови; ради скликати сесію, сесія скликається секретарем сільської ради.
5. У разі, якщо посадові особи, зазначені у частинах 1 та 4 даної статті регламенту, у двотижневий термін не скликають сесію на вимогу депутатів- . сесія може були скликана депутатами, які становлять не менше як одну третину складу ради, або постійною комісією ради. Стаття 10. Повідомлення про скликання сесії.
1. Про скликання сесії голова ради видає розпорядження.
2. Депутати заздалегідь повідомляються про час скликання і місце проведення свої ради. Розпорядження голови ради про-скликання сесії та направляється депутатам не пізніше, як
за 10 днів до сесії із зазначенням часу скликання, місця проведення та питань, які передбачається внести на розгляд ради.
1 іроекти рішень та інші докумен ти сесії доводяться до депутатів до її відкрит і я.
3.. У разі скликання позачергової сесії, розпорядження голови ради з цього приводу із зазначенням питань, які передбачається внести на розгляд ради доводиться до відома депутатів не пізніше, як за день до сесії. Документи позачергової сесії сільської ради видаються депутатам нри реєстрації. С таття 11. Реєстрація депутатів. і. і Іеред початком кожного пленарного засідання ради проводиться реєстрація депутатів. У разі неможливості прибути на сесію депутат повідомляє, про це голову ради або секретаря.
4. Головуючий на сесії повідомляє присутніх про підсумки реєстрації та причини відсутності депутатів.
4. Сесія ради є правомочною, якщо в її пленарному засіданні бере участь більше половини депутатів від загального складу ради. Стаття 12. Запрошення на сесію.
4. Па засідання ради можуть бути запрошені представники територіальних громад, керівники організацій та підприємств, розташованих на території ради, незалежно від підпорядкування.
4. Пропозиції щодо кола запрошених подаються постійними комісіями, органами, які
вносять питання для розгляду. На підставі цих пропозицій формується список запрошених.
4. Головуючий на засіданні інформує депутатів про склад і кількість запрошених на сесію. Для запрошених на сесію відводяться місця у залі засідань окремо від місць для депутатів.
4. Запрошені особи не повинні втручатись у роботу сесії, зобов'язані дотримуватись порядку і підкорятись головуючому. Ті, хто допускає грубі порушення порядку, не реагує на зауваження: головуючого можуть бути за рішенням сесії позбавлені права приймати в ній участь. Стаття ІЗ. Ведення сесії.
4. Сесію сільської ради відкриває (крім першої), веде і закриває голова ради, а за його відсутності - секретар ради.
4. У разі неможливості виконання ними зазначених функцій, сесію відкриває за дорученням групи депутатів, з ініціативи якої скликано сесію, один з депутатів, що входить до її складу, а веде за рішенням ради один з депутатів ради.
4. Головуючий на сесії:
12. відкриває, закриває та веде засідання, оголошує перерви:
13. забезпечує дотримання депутатами цього регламенту;
14. організовує розгляд питань порядку денного:
15. надає слово депутатам та запрошеним; оголошує заяви, повідомлення, інформацію:
16. ставить питання на голосування, оголошує його результати:
17. вживає заходів щодо підтримання порядку на засіданні; здійснює інші повноваження, що випливають з цього регламенту.
4. Під час засідання ради головуючий не коментує і не дає оцінок щодо промовців та їх виступів, крім випадків порушення регламенту, недодержання етики пленарних засідань, вживання образливих, непристойних і лайливих слів, заклику до незаконних і насильницький дій, тощо. Стаття 14. Лічильна комісія. '
1. Лічильна комісія утворюється рішенням ради на весь час її повноважень з метою чіт кої організації процедур голосування та забезпечення підрахунку голосів. Вибори комісії проводяться відкритим голосуванням за списком чи персонально в
порядку надходження пропозицій щодо кандидатур. Комісія вибирає із свого складу голову і заступника голови комісії, секретаря, про що складається протокол, який доводиться до відома депутатів. Засідання комісії проводяться гласно і лише відкрито.
2. У роботі лічильної комісії не можуть брати участь депутати, кандидатури яких висунуїі до складу органів, що обираються. У разі висунення члена лічильної комісії кандидатом до одного із органів ради на час проведення голосування і підрахунку голосів, його повноваження як члена лічильної комісії автоматично припиняються. За підсумками засідання лічильної комісії складаються протоколи, які підписуються всіма членами комісії. Рішення комісії приймаються простою більшістю голосів членів комісії. Стаття 15. Планування роботи ради.
1. Робота ради планується на поточний рік. Пропозиції щодо питань для розгляду на пленарних засіданнях вносяться головою ради за власною ініціативою, постійними комісіями, депутатськими групами, депутатами. Па їх підставі голова ради формує та вносить на розгляд сесії орієнтовний перелік питань для розгляду на сесії Після обговорення він затверджується рішенням сесії ради.
4. Крім питань, які винесені до компетенції ради, в перелік питань для розгляду включаються звіти органів, посадових осіб, які сільська рада відповідно утворює, обирає, затверджує, а також інформація щодо виконання прийнятих рішень.
4. Рада періодично заслуховує звіт про виконання плану роботи.
4.1 іроект плану попередньо розглядається у постійних комісіях ради. Стаття 16. Порядок денний сесії.
4. Проект порядку денного сесії формується головою, ради на підставі орієнтовного переліку питань для розгляду на сесіях, пропозицій постійних комісій, депутатських груп, депутатів. районної державної адміністрації Він надсилається депутатам не пізніше як за 10 днів до
сесії.
4. 1 Іропозиції до порядку денного свої вносяться вищезазначеними органами не пізніше як за 20 днів до пленарного засідання. Голова ради організовує їх попередній розгляд.
4. і Іропозиції. внесені пізніше вищезазначеного строку або безпосередньо при розгляді порядку денного на сесії, включаються до порядку денного у тому випадку, якщо вони були попередньо розідянуті їх розгляд на сесії не потребує додаткового вивчення та підготовки. І Іри цьому заслуховується повідомлення ініціатора пропозиції про виконану підготовчу роботу, готовність проектів документів та можливість надання їх депутатам, а також заслуховується вис туп з цього питання представника відповідної постійної комісії.
4. Пропозиції щодо кожного питання, яке пропонується включити до порядку денного сесії, поддються із супровідною запискою і проектом рішення, що пропонується прийняти за цією
пропозицією
4. ІІонередній розгляд питань, які вносять до порядку денного сесії, здійснюються постійними комісіями чи органами на доручення голови ради.
4. 1 Іроект порядку денного сесії обговорюється і затверджується радою більшістю
голосів ліспу латів.
4. У порядок денний сесії останнім питанням для розгляду включається "Різне".
4. До порядку денного позачергової сесії вносяться, як правило питану я. розгляд яких визначено у пропозиціях про скликання такої сесії. Стаття 17. Організація розгляду питань.
4. . Обговорення питання на сесії ради включає:
18. доповідь, запитання доповідачу, відповіді на них;
19. співдоповіді, у разі потреби, запитання співдоповідачам, відповіді на них;
20. виступи депутатів;
21. заключне слово доповідача та співдоповідача.
1. Для доповідей на сесії надається до ЗО хвилин, співдоповідей - до 15 хвилин, виступаючим в обговореннях, а також для заключного слова - до 10 хвилин, для повторних виступів, виступів при обговоренні кандидатур, проектів рішень - до 5 хвилин, для виступів з процедурних питань, з мотивів голосування, пояснень, зауважень, запитань, пропозицій, повідомлень і довідок - до 3 хвилин. В окремих випадках, головуючий на засіданні, за згодою ради, може дати дозвіл на і і р< V І. О вже ним ви с гуну. За рішенням ради може встановлюватися загальний час на виступи, відповіді на заштіания. тощо.
2. Рішення про припинення виступів приймається радою більшістю голосів у випадках:
22. якщо список бажаючих виступити вичерпано;
23. якщо ніхто не подав заяву про надання слова;
24. у разі закінчення визначеного для виступів часу;
25. у разі внесення пропозицій депу татів щодо припинення обговорення. Коли окремі депутати, які подали заяву на виступ, але не виступили, під час прийняття рішення щодо припинення обговорення, наполягають на виступі, рада приймає щодо цього окреме рішення. Тексти виступів депутатів, які записалися до виступу, але не мали змоги виголосити їх у зв'язку з припиненням обговорення, на прохання депутатів можуть бути включені до стенограми сесії. Стаття. 18 Порядок надання слова.
1. Заява про надання слова для виступу з будь-якого питання порядку денного подасться в письмовій формі на ім'я головуючого на засіданні після затвердження порядку денного. Секретаріат сесії формує список осіб, які попросили слова окремо з кожного питання у порядку черговості подання заяви Головуючий на сесії надає слово в разі усного звернення для оголошення, внесення пропозицій, запитань, повідомлень, довідок, тощо. Слово з процедурних питань надається депутатам позачергово. На сесії ніхто не може виступати без дозволу головуючого на засіданні.
4. . Депутат у будь-який момент може відмовитись від свого запису на виступ.
3. Голова, заступник голови ради, голови постійних комісій мають право на виступи на загальних підставах.
4. Депутат може виступати з одного питання не більше двох разів.
5. Запи тання доповідачам і співдоповідачам ставляться письмово або усно. Стаття 19. Прийняття рішень.
Рішення ради приймаються на її пленарному засіданні за підсумками розгляду питання.
Винесенню питання на розгляд сесії передує, як правило, його підготовка у відповідних комісіях. Пропозиції комісії щодо документів, які пропонується внести на розгляд ради, доводяться до депутатів письмово або (за її дорученням) через виступ представника комісії.
.3. Після закінчення обговорення питання головуючий на засіданні оголошує про перехід до голосування. З початку голосування і до оголошення результатів голосування, головуючий нікому не надає слово.
5. Під час голосування проектів документів головуючий на засіданні спочатку ставить на голосування питання про прийняття проекту рішення за основу. Після прийняття такого рішення голосуються пропозиції про зміни та доповнення до проектів документів. На голосування ставляться всі пропозиції і поправки депутатів. Після їх прийняття чи відхилення ставиться на голосування питання про прийняття документа в цілому.
6. Перед кожним голосуванням головуючий формулює зміст питання, що буде ставитися на голосування, погоджує з депутатами вид голосування, якщо він не визначений нормативними документами, цим Регламентом або пропозиціями депутатів, що надійшли, нагадує порядок голосування за потребою та оголошує кількість голосів, необхідну для прийняття рішення.
7. Після закінчення голосування головуючий оголошує його результати і прийняте рішення.
8. Рішення ради приймаються більшістю депутатів від загального складу ради, крім рішення про звільнення з посади голови ради та заступника голови ради( та про недовіру голові адміністрації)
9. При голосуванні депутат має один голос і подає його "за", "проти" чи "утримується" від голосування.
10. Рішення ради приймаються відкритим, поіменним та таємним голосуванням. Поіменне голосування проводиться за пропозицією будь-кого з депутатів, підтриманою
не менше як третиною депутатів, присутніх на сесії. Таємне голосування проводиться при обранні заступника сільського голови з питань виконавчої роботи та секретаря ради а також в інших випадках, передбачених законодавством за окремою ухвалою сесії.
10. При відкритому голосуванні після підрахунку голосів лічильною комісією, головуючий на засіданні (голова лічильної комісії) оголошує результати голосування і повідомляє прийнято проект (пропозицію) чи відхилено. При очевидній перевазі голосів підрахунки голосування можуть не проводитись, якщо жоден з депутатів не вимагає іншого.
10. При поіменному голосуванні кожен депутат за пред'явленням свого посвідчення лічильній комісії особисто у списку депутатів проти свого прізвища робить запис "за", "проти" або "утримався" та власноручний підпис. Лічильна комісія підраховує голоси, складає протокол та подає дані про результати поіменного голосування головуючому на засіданні, а списки голосування - у секретаріат сесії. Підсумки голосування заносяться до стенограми сесії.
10. Таємне голосування проводиться шляхом подачі бюлетенів. До бюлетеня по виборах по виборах посадових осіб ради включаються всі висунуті кандидатури, які дали згоду балотуватися. Вони зазначаються в бюлетені в алфавітному порядку. Самовідвід кандидатів приймається радою без голосування. Зразок бюлетеня затверджується радою. Бюлетені виготовляються під контролем лічильної комісії в кількості, що відповідає фактичній кількості депутатів. Перед початком голосування лічильна комісія перевіряє наявність кабін для таємного голосування, опечатує скриньки, повідомляє депутатам порядок і місце голосування. Бюлетені видаються депутатам членами лічильної комісії згідно зі списком депутатів за пред'явленням депутатського посвідчення, що засвідчується особистим підписом. Кожному депутату видається один бюлетень. Депутат здійснює своє право на голосування особисто. Підрахунок голосів здійснює лічильна комісія. При підрахунку голосів не дійсними вважаються бюлетні невстановленого зразка та ті, у яких залишено дві і більше кандидатур на одну посаду. Дописані в бюлетні прізвища не враховуються. Про результати голосування складається протокол, який підписується усіма членами комісії. У разі незгоди будь-кого з членів комісії з протоколом, він у письмовій формі викладає свою окрему думку, яка додається до протоколу і оголошується на пленарному засіданні. Якщо на посаду балотувалося більше двох кандидатур і ніхто із кандидатів не отримав більше половини голосів депутатів від їх фактичної кількості, проводиться повторне голосування по двох кандидатурах, які набрали найбільше голосів. Якщо після повторного голосування ніхто з кандидатів не набрав потрібної кількості голосів, проводяться повторні вибори з новим висуненням кандидатур. Підсумки голосування доводяться до депутатів головою лічильної комісії. По доповіді лічильної комісії рада приймає рішення з питання, що розглядалося. У разі встановлення порушень чи помилок в організації голосування та підрахунку голосів за рішенням ради призначається повторне голосування.
10. Рішення сесії підписується особою, яка головувала на засіданні.
10. Рішення ради нормативно-правового характеру набирає чинності з дня їх офіційного оприлюднення, якщо радою не встановлено більш пізній строк введення відповідного рішення в дію. Стаття 21. Розгляд питань про затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку і сільського бюджету.
1. Проекти програм соціально-економічного та культурного розвитку і сільського бюджету вносяться в сільську раду сільським головою не пізніше як за 10 днів до їх розгляду на сесії. Вищезазначені проекти розглядаються в усіх постійних комісіях ради за участю представників бюджетних організацій села. Узагальнення пропозиції та зауважень до проектів здійснюють:
- постійні комісії ради, керівники бюджетних установ. Остаточні висновки з цих питань та проекти рішень сесії розглядаються на спільних засіданнях цих комісій за участю голів усіх інших постійних комісії. Сільська рада заслуховує доповіді представників бюджетних організацій, підприємств та організацій. розміщених на території ради з питань програм соціально-економічного та культурного розвитку і районного бюджету, їх відповіді на запитання депутатів, співдоповіді голів комісій з питань промисловості, будівництва, торгівельного та побутового обслуговування населення села, з питань агропромислового комплексу, земельних ресурсів та соціального розвитку села і з питань планово-бюджетної діяльності рад та розвитку території. В обговоренні питання надається слово для виступу представникам інших постійних комісії за їх рішенням, а також всім депутатам, якщо сесія не прийняла рішення про припинення обговорення.
3. Після обговорення питання доповідачам надається можливість виступити із заключним словом. Про затвердження програм соціально-економічного і культурного розвитку, бюджету, звітів або інформації про їх виконання рада приймає рішення. Інформація про затверджені програми соціально-економічного розвитку, місцевий бюджет, звіти і інформація про їх виконання доводяться до відома територіальної громади через актив села. Стат тя 21. Протокол сесії. »
10. Засідання сільської ради протоколюються. Ведення протоколу здійснює секретар ради.
10. У протоколі сесії зазначаються:
дата, час І місце проведення засідання; кількість депутатів, присутніх на засіданні
11. питання порядку денного, винесенні на розгляд;
12. прізвища головуючого на засіданні і виступаючих; всі внесені на голосування питання і пропозиції, спосіб їх вирішення;
13. повні результати голосування і прийняті рішення.
13. Протокол сесії ради є офіційним документом, що підтверджує процес обговорення прийняття рішень радою. Він візується секретарем сесії і підписується головою ради. Протокол зберігається у апараті ради.
13. Секретар ради по кожному засіданню формує матеріали сесії, які включають:
14. протокол засідання; відомості про реєстрацію депутатів;
15. документи лічильної комісії;
16. проекти документів, які розглядалися на сесії;
17. висновки і пропозиції органів ради щодо розглянутих на засіданнях питань;
18. тексти виступів депутатів, які не було проголошено;
19. запити депутатів;
20. матеріали, які поширювались серед депутатів у зв'язку з розглядом питань.
III. Депутати, посадові особи і органи сільської ради. Стаття 23. Депутати сільської ради.
1. Порядок діяльності депутата сільської ради визначається Конституцією України, Законами України "Про місцеве самоврядування в Україні", "Про статус депутатів місцевих рад народних депутатів", іншими законодавчими актами, цим Регламентом.
26. Повноваження депутата сільської ради починаються з моменту оголошення сільською територіальною виборчою комісією на сесії ради рішення про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів і закінчуються в день першої сесії ради нового скликання. Повноваження депутата сільської ради можуть бути припинені достроково у випадках передбачених Законом. Повноваження депутата, обраного після першого засідання та замість вибулого, починаються з дня чергового після виборів депутата пленарного засідання ради. Депутату видається посвідчення депутата встановленого зразка
27. Депутати сільської ради здійснюють свої повноваження, не пориваючи з виробничою або службовою діяльністю .
28. Депутат забезпечується місцем в залі засідань сесії. Рада, її апарат сприяють депутатам в їх діяльності шляхом забезпечення депутатів документами, довідково-інформаційними та іншими матеріалами, необхідними для здійснення депутатських повноважень, тощо.
29. Діяльність депутата включає участь у засіданнях ради, постійних комісій та інших органів до складу яких він входить, виконання доручення ради та її органів, участь у підготовці документів ради організації виконання прийнятих рішень, роботу у виборчому окрузі.
30. Участь у засіданнях ради її органів, виконання доручення ради є підставою для звільнення депутата від виробничих або службових обов'язків. Доручення депутату можуть давати голова ради його заступник, комісія, до якої депутата обрано.
31. Відсутність депутата на засіданнях ради та її органів, до яких його обрано, допускається лише з поважних причин. Депутат, який не може взяти участь у роботі сесії, повинен завчасно повідомити про це голову ради або секретаря про відсутність депутатів без поважних або невідомих причин на
асіданнях ради, ГІ органів з'ясовуються, а у разі неможливості взяти учасгь у засіданні комісії - і олову цієї комісії. Питання комісією, до компетенції якої входить питання депутатської етики На вимогу комісії депутат зобов'язаний дати пояснення причини своєї відсутності. З цих питань комісія періодично інформує сесію ради, у разі потреби вносить пропозиції щодо впливу на депутата.
21. У разі пропуску депутатом протягом року більше половини засідань ради, або засідань постійної комісії, невиконання ним без поважних причин рішень і доручень ради та її органів, рада може звернутись до виборців з пропозицією про відкликання такого депутата у встановленому законом порядку.
22. Депутати мають право на ознайомлення з протоколами сесії, постійних та інших комісій, розпорядженнями голови ради, службовою документацією виконавчого апарату ради та іншою інформацією, необхідною для виконання депутатських повноважень. Стаття 23. Голова сільської ради.
22. Голова сільської ради обирається населенням ради по єдиному одномандатному виборчому округу, його повноваження визнаються на першій сесії ради.
22. Голова сільської ради виконує свої обов'язки до обрання голови ради нового скликання, крім випадків дострокового припинення повноважень голови ради.
22. І олова ради працює у раді на постійній основі, не може мати інший представницький мандат, суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, у тому числі на громадських засадах (крім викладацької, наукової та творчої у позаробочий, час), займатися підприємницькою діяльністю, одержувати від цього прибуток.
22. У своїй діяльності голова ради є підзвітним раді і може бути звільнений з посади радою, якщо за його звільнення проголосувало не менше 2/3 депутатів від загального складу ради шляхом таємного голосування.
22. Голова сільської ради може бути відкликаний сільською радою на його прохання, а також через інші обставини, що унеможливлюють виконання ним своїх обов'язків. Повноваження голови сільської ради вважаються достроково припиненими у разі:
32. його звернення з особистою заявою до сільської ради про складеиня-ним повноважень голови;
33. припинення його громадянства;
34. набрання законної сили обвинувачувальним вироком щодо нього;
35. порушення ним вимог щодо встановлення обмеження сумісності його діяльності з іншою роботою (діяльністю);
36. визнання його судом недієздатним, безвісно відсутнім або оголошення таким, що помер;
37. його смерті. і Іропозиції про відкликання голови сільської ради можуть вноситися не менш як третиною депутатів від загального складу ради. У разі коли питання про відкликання голови сільської ради розглядається не у зв'язку з його заявою, засідання веде секретар ради. Сільська рада заслуховує:
38. доповідь представника від депутатів і відповіді доповідача на запитання (якщо запитання про відкликання порушено за ініціативою депутатів):
39. співдоповідь тимчасової контрольної комісії сільської ради,' якщо вона створювалась з цього питання;
40. виступ голови сільської ради про його діяльність на цій посаді;

Стаття 24. Постійні комісії сільської ради. *
1. 1 Іовноваження постійних комісій, порядок їх утворення і діяльності визначаються Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні", цим Регламентом та положенням про постійні комісії, яке затверджується радою.
22. .Постійні комісії обираються радою з числа депутатів на строк повноважень ради, підзвітні і відповідальні перед нею.
22. Перелік постійних комісій визначається радою, про що сесія приймає рішення. У разі необхідності, протягом всього періоду скликання можуть бути створені нові постійні комісії, скасовано або реорганізовано раніше створені, змінено їх кількісний склад, переобрано персональний склад.
22. Сільська рада, за поданням голови ради, обирає постійні комісії у складі голови і членів комісії. Рішення про обрання комісії приймається відкритим голосуванням більшістю від загального складу ради. Депутат може входити до складу тільки однієї комісії, але має право брати участь у засіданні будь-якої комісії з правом дорадчого голосу. До складу постійних комісій не можуть бу ти обрані голова та секретар ради.
22. Голова постійної комісії може бути відкликаний радою. Пропозиції щодо відкликання комісії вносяться головою ради, за рішенням відповідної постійної комісії або не менш як третиною депутатів від-загального складу ради. Про відкликання голови комісії ради приймає відповідне рішення.
22. Організація роботи постійної комісії покладається на голову комісії. Голова комісії скликає і веде засідання комісії, дає доручення членам комісії, представляє комісію у відносинах з іншими державними органами, політичними та громадськими організаціями, підприємствами, громадянами організує роботу щодо виконання рішень комісії. У разі відсутності голови постійної комісії, його функції здійснює заступник голови або секретар комісії.
22. Основною формою роботи комісії є засідання. Вони скликаються в міру необхідності, і є правомочними якщо в них бере участь не менш як половина від загального складу комісії.
22. Засідання комісії оформляються протоколами, у яких зазначається:
23. час, день, місце проведення засідання;
24. хто бере участь в ньому, головує на засіданні;
25. перелік питань для розгляду, виступаючі;
26. прийняті висновки і рекомендації, результати голосування. Висновки і рекомендації комісії приймаються більшістю голосів від загального складу комісії і підписуються головою комісії. Протоколи засідань комісії підписуються головою і секретарем комісії.
41. Робота комісії планується на півріччя. План роботи затверджується на засіданні комісії. У ньому зазначаються заплановані заходи, строки їх виконання, відповідальні за виконання. У плани роботи включаються питання організації виконання рішень сесії, здійснення контролю за їх виконанням, підготовка для розгляду на сесії, вивчення інших питань віднесених до компетенції комісії. Комісія для вивчення питань може утворювати підготовчі комісії і робочі групи із залученням представників громадськості, вчених, спеціалістів.
42. У разі необхідності, можуть проводитись спільні засідання комісій. Висновки і рекомендації, прийняті комісіями спільно, підписуються головами відповідних комісій.
43. Оргапізаційно-технічне та матеріальне забезпечення діяльності комісій здійснює виконавчий апарат ради.

Стаття 27. Тимчасові контрольні комісії сільської ради.
1. Тимчасові контрольні комісії ради є органами ради, які обираються з числа її депутатів для здійснення контролю з конкретно визначених радою питань, що належать до повноважень сільської ради. Контрольні комісії подають звіти і пропозиції на розгляд ради.
2. Рішення про створення тимчасової контрольної комісії ради. її назву та завдання, персональний склад комісії та її голову вважається прийнятим, якщо за це
проголосувало не менше третини депутатів від загального складу ради.
26. Засідання тимчасових контрольних комісій ради проводяться, як правило, закриті. Депутати, які входять до складу тимчасової контрольної комісії, та залучені комісією для участі в її роботі спеціалісти, експерти, інші особи не повинні розголошувати інформацію, яка стала їм відома у зв'язку з її роботою.
26. Повноваження тимчасової контрольної комісії ради припиняються з моменту прийняття радою остаточного рішення щодо результатів роботи цієї комісії, а також в разі припинення повноважень ради, яка створила цю комісію.
IV. Депутатські запити, звернення, запитання, пропозиції і зауваження депутатів. Стаття 28. Депутатський запит.
26. Депутатський запит вноситься у письмовій чи усній формі і включається в порядок денний сесії, якщо надійшов до ради до затвердження порядку денного. Коли запит подано депутатом після затвердження порядку денного, він вноситься в протокол сесії і підлягає включенню в порядок денний наступної сесії.
26. Голова ради доводить текст запиту до відповідного органу або посадової особи, до яких його звернуто, та встановлює строк його розгляду. Орган або посадова особа, до яких звернуто запит, зобов'язані в установлений строк дати усну або письмову відповідь на нього. Відповідь на запит розглядається на пленарному засіданні ради. Як правило депутатський запит вноситься на розгляд сесії у випадках коли проблема має загальний характер, коли на депутатські звернення та запитання не отримані відповіді або відповіді не задовольнили авторів звернень, та коли запит направляється від групи депутатів
26. Для розряду відповіді на депутатський запит на сесію запрошуються посадові особи, до яких було звернуто запит. Стаття 29. Депутатські звернення та запитання. Депутатські звернення та запитання направляються посадовим особам в письмовій формі окремими депутатами чи групами депутатів. В апараті сільської ради на прохання депутатів здійснюється належне оформлення звернень, запитань та запитів депутатів, їх реєстрація і контроль за реагуванням на них. Стаття ЗО. Пропозиції і зауваження, висловлені депутатами на сесії ради. Пропозиції і зауваження, висловлені депутатами на сесії ради, узагальнюються, за дорученням голови розглядаються комісіями, підзвітними і підконтрольними раді органами та посад
Источник: громада села Софіївська Борщагівка
Автор: громада села Софіївська Борщагівка
27.05.2014 22:26
Последние новости «Политика» села Софиевская Борщаговка
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjp7IjAiOiI5ODk1NyIsIjEiOiI4NzkwNSIsIjIiOiI4NTIzNyIsIjMiOiI4NTEzNiIsIjQiOiI2OTM2MCIsIjUiOiI1ODI4NSIsIjYiOiI1ODE0OCIsIjciOiI0NTk3NyIsIjgiOiI0MDIwNiIsIjEwIjoiMzUzODMiLCIxMSI6IjIzMTYiLCIxMiI6IjIxODYiLCIxMyI6IjE2ODEiLCIxNCI6IjE1OTIiLCIxNSI6IjEzMzUiLCIxNiI6IjEyNDgiLCIxNyI6IjExMTEifX1fIyRfU0VHSCskJCQ4YWMzMzlkYzU3YmU4NzVlMTZhNzZkNDVlNjZkMzA3Mw==
Последние новости «Политика» ближайших населенных пунктов
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