План дій

21 октября 2015 20:23 | Софиевская Борщаговка, Киевская область
В СЕЛІ СОФІЇВСЬКА БОРЩАГІВКА ІНТЕНСИВНО РОЗНОСЯТЬСЯ ЛИСТІВКИ, БРОШУРИ І ІНШІ МАТЕРІАЛИ. ОДНА З НИХ Денисенка Юрія Миколайовича
план дій

Як житель села Софіївська Борщагівка, я іду на вибори, тому що бачу як роками не вирішуються болючі проблеми нашої громади. За роки незалежності України, село Софіївська Борщагівка через бездарність та корумпованість керівників, втрачає свої ресурси та не розвивається. Сьогодні наші діти змушені навчатися і ходити до дитячих садків м. Києва та м. Вишневе, через завантаженість сільської школи та дитячого садка на 215%.
Відсутній комунальний центр дозвілля. Громаді немає де зібратися. Відсутні дитячі гуртки та спортивні секції, а молодь проводить вільний час у неблагополучних та небезпечних місцях. Через ліквідацію тепличного комбінату, суттєво збільшилася кількість безробітних. Село потерпає від екологічних проблем, це зіпсована вода у криницях через сміттєзвалище. Щороку зростають ціни на комунальні послуги. Косметичні ремонти під`їздів та гуртожитків робляться лише перед виборами, а зима завжди приходить не очікувано. Розподіл землі відбувався вибірково, а до керівництва селом знову рвуться люди, які не один рік нищили його, та збагачувалися за рахунок довірливої громади. Для вирішення цих проблем треба:

1. Відновити відкриту роботу сільської ради. Відкрито проводити засідання сесій та виконавчого комітету з участю громади села. Зупинити корупцію та здирництво в установах соціальної сфери села.
2. Вирішити питання по забезпеченню земельними ділянками і покращенню житлових умов учасників АТО, жителів села, молодих сімей. Відселити мешканців аварійних гуртожитків.
3. З залученням громадськості переглянути діючі тарифи на комунальні послуги та затвердити прозорі економічно обґрунтовані тарифи. У багатоповерхівках по вул. Леніна та пров. Шкільному встановити лічильники тепла, зробити утеплення фасадів будинків та замінити комунікації.
4. Прозоро та ефективно допомагати соціально-незахищеним жителям села. Покращити медичне обслуговування, організувати в селі Софіївська-Борщагівка на масиві багатоповерхівок прийом педіатра та терапевта, забезпечити автотранспортом медамбулаторію.
5. Провести комплекс робіт по реконструкції доріг з будівництвом тротуарів по вулицям Шевченка, Кучанська, Травнева, Волошкова, Щаслива та іншим. На в`їздах до села встановити план-схеми розташування вулиць. Встановити дорожні знаки, які забороняють транзитний рух та обмежують швидкість.
6. Знайти місце для будівництва центру дозвілля, облаштувати сучасний стадіон, сприяти організації дозвілля, фізичного розвитку молоді, створити та розвивати спортивну базу, створити службу безпеки територіальної громади села. Створити паркову зону.
7. Підтримувати сільську школу та дитячий садок у відмінному технічному стані. Побудувати шатровий дах на школі. В дитячому садку відновити роботу плавального басейну. На масиві новобудов, вулиць Лесі Українки, Боголюбова відкрити комунальний дитячий садок та школу.
8. Розпочати будівництво каналізації для жителів приватного сектора за кошти бюджету села. Забезпечити повноцінне електропостачання та освітлення вулиць. Організувати централізований вивіз побутових відходів з приватного сектора новобудов. Побудувати бювети у приватному секторі та на масивах багатоповерхових будинків.
9. Провести рекультивацію сміттєзвалища, розчистити ставки та облаштувати зони відпочинку. Передбачити у генеральному плані села - пішохідні зони, достатню кількість зелених зон, паркомісця для автівок та сучасні транспортні розв`язки.
10. Активно залучати до співпраці підприємства та підприємців, які працюють та хочуть працювати на території села Софіївська-Борщагівка. Створювати умови для розвитку підприємництва. Додаткові робочі місця та надходження до бюджету, додаткові можливості для розвитку інфраструктури та соціальної допомоги. Запрошую до співпраці односельців, досвідчених, чесних, небайдужих, з бажанням працювати для розвитку територіальної громади села Софіївська Борщагівка. З повагою
Денисенко Юрій Миколайович
та листівка Денисенка

Комунальному зашморгу
- СТОП!

Економічно обґрунтований тариф на утримання будинків і при будинкової території у селі Софіївська Борщагівка для будинків без ліфтів повинен бути 2 грн. 50 коп. з ПДВ, з ліфтом 2 грн. 70 коп. з ПДВ.
Економічно обґрунтований тариф на воду на водовідведення у селі Софіївська Борщагівка повинен бути 9 грн. 50 коп.-10 грн. за 1 м3, при вартості надання послуг з подачі води та водовідведення Київводоканалом за ціною 7 грн. 54 коп. з ПДВ.

З чого такий тариф складається:

Завищені витрати комунального підприємства яке надає послуги

Заробітної плати для роздутого штату працівників та 100% премії керівникам

Витрати на пальне для транспорту, якого немає у підприємства

Чистого прибутку підприємства в межах 35% на рік

Виходить:

2,50 грн. та 2,70 грн. утримання будинків
9,50 – 10 грн. 1м3 вода та водовідведення

Ми сплачуємо:

від 2,75 грн. до 5,20 грн. за 1м2 утримання будинків та при будинкової території 5,20 – 2,70 = 2,50 грн.

Від 9,50 грн. до 11-15 грн. за 1м3 постачання води та водовідведення 15,00 – 9,50 = 5,50 грн. за 1м3

Хто в людей краде 2,50 грн. за кожен квадратний метр?

Хто в людей краде 5,50 грн. за кожен кубічний метр?

Досить, дістало! Я це зупиню разом з вами! ГАЗЕТА
«Потрібними справами допомагати людям»

Вже більше місяця як в Україні розпочалася підготовка до проведення місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня 2015 року. Я особисто як журналіст відслідковую за перебігом подій, по Київській області і в мене виникло бажання поспілкуватися з кандидатами в депутати різних рівнів, та кандидатами на посаду міських, селищних та сільських голів населених пунктів Київщини. Один з моїх співбесідників який погодився на відверту розмову, кандидат на посаду сільського голови Софіївсько-Борщагівської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області Денисенко Юрій Миколайович. Юрій Миколайовичу, розкажіть будь ласка про себе. Я народився в родині робочих у листопаді 1965 року. Моя мати родом з Микільської Борщагівки де я провів своє дитинство, поки не почали розбудовувати Київ, Південну Борщагівку. Здобув середню освіту, та почав трудову діяльність водієм вантажівки. Був призваний до війська Радянської Армії, після поранення в Афганістані був звільнений в запас. Працював у Сибіру, здобув робочу спеціальність кранівника, оператора газового господарства. Закінчив Київський торговий інститут і здобув вищу освіту. Займався підприємницькою діяльністю. Працював директором декількох підприємств. У 2010 році був обраний сільським головою Софіївсько-Борщагівської сільської ради. В зв’язку з тим що була створена тимчасова депутатська комісія, яка викрила корупційні факти попереднього керівництва сільської ради, 05 липня 2011 року відбувся рейдерський захват сільської ради і мене силою було відсторонено від виконання своїх службових обов’язків. У 2015 році обраний заступником «Громадської ради» при Києво-Святошинській районній державній адміністрації. На даний час працюю заступником директора інвестиційної компанії. Безпартійний. Не судимий. Одружений, маю доньку. Після повернення з Сибіру в селі Софіївська Борщагівка побудував будинок у якому проживаю з родиною.

Коротко, але досить вичерпано. Юрій Миколайовичу, в літку ми з вами зустрічалися, я готувала матеріал про акцію на Великій Кільцевій дорозі, та ваше відстоювання села Софіївська Борщагівка щоб не відбулося об’єднання з селом Петропавлівська Борщагівка. Коли я готувала матеріал у вересневий номер Правдошукача Київщини з вами поспілкуватися не вдалося, а мої співбесідники про вас говорили багато доброго, і зараз користуючись нагодою мені цікаво почути ваші думки стосовно подій які відбуваються у вашому селі, та по перебігу виборчого процесу. Перше з чого я хочу почати це з вашої передвиборчої програми, яка містить в собі дуже складні питання, але такі необхідні для села. Перший пункт у вашій програмі «Відновити відкриту роботу сільської ради, та припинити здирництво в установах соціальної сфери села». Після виборів 2010 року коли мене обрали сільським головою. Всі сесії Софіївсько-Борщагівської сільської ради та виконкоми проводилися відкрито. Міг бути присутній кожен бажаючий. Кожен без перешкод міг отримати будь яке рішення сесії або виконкому, отримати відповідь на звернення по суті піднятого питання. Після рейдерського захвату 05.07.2011 року сільська рада перетворилася у «режимне підприємство» де рішення видаються вибірково, а частіше не видаються зовсім, так само як і на звернення громадян не надаються відповіді. Так продовжуватися не може, роботу сільської ради організовує сільській голова, якого обирає громада, яка чекає від нього організацію нормальної роботи. Сільська рада повинна вирішувати сільські проблеми та по людські відноситися до кожного хто звертається до сільської ради, не залежно живеш ти у селі Софіївська Борщагівка чи ні. Стосовно здирництва, - в нашому селі є школа та дитячий садок, які переповнені. На щастя в селі підростає малеча, їм потрібен дитячий садок та школа. У батьків виникає проблема, бо їм нинішнє керівництво сільської ради заявляє - місць немає. Але деякі призначені сільські «підприємливі» депутати беруться вирішувати ці питання за спонсорський внесок у розмірі від 1000 гривень. І швидко вирішують штучно створену сільською радою проблему, дітей беруть до дитячого садка та школи. За звичай з вирішенням такої проблеми стикаються жителі новобудов приватного сектору та багатоповерхівок, але і жителів старого села ця проблема не минає. Тож здирництво треба терміново припинити. Юрій Миколайовичу ви кажете проблема штучно створена сільською радою. Чому? Якщо у дитячому садку або школі батькам кажуть що, вільних місць нема. Як без грошей то немає. А від 1000 гривень до 10000 гривень з’являються, і про це сільський голова сьомого скликання знає про існуюче здирництво, але на жаль нічого не робить для припинення. У своїй програмі ви зобов’язуєтесь «Вирішити земельне питання учасників АТО та відселити аварійні гуртожитки», але нинішній сільській голова каже що землі немає. Це постійно в сільській раді кажуть, і в той же час у селі Софіївська Борщагвка земля сотнями гектарів уходить «потрібним» людям не жителям села. В сільській раді навіть не ведеться облік тих, хто хоче отримати земельну ділянку. Працюючи сільським головою це питання я вирішив, з 1 червня 2011 року почав реєструвати всіх хто подав заяви на отримання земельної ділянки у реєстрі. Вже тоді було відомо що Києво-Святошинська адміністрація буде розділяти поля Пущі-Водиці у селі Софіївська Борщагівка і для цього не обов’язково було працівникам «Совки» звільнятися з роботи. Восени 2012 року коли Києво-Святошинська районна адміністрація роздавала земельні ділянки я хоч і не працював у сільській раді, особисто звернувся до Києво-Святошинської районної адміністрації з листом у якому просив, забезпечити жителів села Софіївська Борщагівка земельними ділянками приблизною кількістю 1350 чоловік, працівників відділення «Совки» 300 чоловік і 200 чоловік пенсіонерів, працівників соціальної сфери 150 чоловік. Окрім цього, я підказав жителям нашого села звернутися особисто до адміністрації. Влітку 2013 року Києво-Святошинська адміністрація звернулася до міністерства аграрної політики та продовольства з клопотанням про погодження щодо добровільної відмови «Пуща водиця», і міністерство погодило - 80 га землі в межах села Софіївська Борщагівка.
Через події на майдані цей шмат землі не розділили. Зараз жителі нашого села займаються питанням щоб ця земля була роздана нашим селянам та учасникам АТО. Мені не зрозуміло чому сільська рада маючи всі можливості, володіючи 190 га землі та плюс 80 га про які я згадував, тільки обіцяє учасникам АТО, а не вирішує проблему. У 2011 році я почав вирішувати проблему стосовно відселенню аварійних гуртожитків в селі Софіївська Борщагівка. На той момент до мене звернувся забудовник багатоповерхівок який шукав земельну ділянку під забудову, і я запропонував йому розселити аварійні гуртожитки та дати мешканцям двокімнатні квартири, а в замін забудовник демонтує аварійні гуртожитки, та побудує два сучасних багатоповерхових житлових будинки. Від такої угоди всі були б у виграші, люди з гуртожитків отримали б нові квартири, а забудовник земельну ділянку під багатоповерхівку. Але таким планам не судилося бути тому що 05.07.2011 року відбувся рейдерський захват сільської ради. На сьогоднішній день іще є бажаючи які б погодилися відселити аварійні гуртожитки та будувати соціальне житло для пільгових категорій громадян, але треба бажання сільської ради, та сільського голови. В програмі Ви піднімаєте питання про соціальну допомогу та медичне обслуговування. На сьогоднішній день в Україні склалася складна економічна ситуація і багато родин ледве виживають. У 2015 році сільська рада надавала матеріальну допомогу, але діє вибірковий підхід одним 1000 грн. а іншим 500 грн. Наприклад, Прокопенко Юрій першої групи інвалідності отримав 500 грн., в той же час працівники сільської ради одночасно з матеріальною допомогою, йому принесли повістку до військомата. На мою думку це спроба тиску на Григорія, брата Прокопенка Юрія, який не дає нинішньому керівництву сільської ради знищити село. Ситуація з субсидіями незрозуміла, жителі села Софіївська Борщагівка відбивають пороги сільської ради не один місяць. В той же час наближені до сільської ради особи, сільські депутати члени виконкому вже давно оформили субсидію з першого разу. Подібні дії я розцінюю як корупцію та зловживання службовим становищем працівниками сільської ради. Велика територія села Софївська Борщагівка, відсутність в мед амбулаторії власного автотранспорту та незахищеність медичних працівників з мізерними зарплатами породжують проблему кваліфікованого надання медичних послуг. Ці проблеми потрібно терміново вирішувати, адже протяжність доріг у нашому селі складає більше 50 км., я вважаю що на масиві багатоповерхівок вулиці Миру, Амосова, Боголюбова, Лесі Українки необхідно відкрити медичний пункт де будуть вести прийом терапевт, педіатр та інші медичні працівники, це буде зручно для мешканців цього району. Доцільно при сільській раді мати архітектурне бюро для надання послуг з оформлення житлових будинків до 300м2. Юрій Миколайовичу в програмі є пункт де ви наголошуєте що треба знайти місце для центру дозвілля. Це питання я підняв у 2010 році і планувалося будівництво по вулиці Леніна. Питання потребує термінового обговорення, погодження і вирішення. Чим довше часу ми затягуємо з цим питанням, тим більше ми позбавляємо наших дітей естетичного та фізичного виховання, а для старшого покоління можливості збиратися разом і висловлювати свої думки, стосовно сільських проблем та шляхи їх вирішення. В сільській газеті за 2014 рік розповідалося про відкриття фітнес-центру у ЖК «Софія» і не слова не сказано, що абонемент коштує від 8 до 23 тисяч гривень. Я
впевнений що не всі мають змогу заплатити такі кошти. В програмі у Вас є питання перегляду тарифів на комунальні послуги, це реально? У 2010 році, коли я працював сільським головою, питання вартості комунальних послуг було вивчено з представниками будинкових комітетів вулиці Леніна та провулку Шкільний. У січні 2011 році, під моїм керівництвом, виконавчий комітет прийняв рішення про зниження комунальних тарифів на 30% і ЖЕК від цього ні чого не втратив. Ситуація з цінами на комунальні послуги на сьогоднішній день не зрозуміла. У жовтні 2014 року будинкові комітети розробили розрахунки і вони суттєво відрізнялися від тих які затвердила сільська рада. Київ водоканал надає нашому селу послугу з водопостачання та водовідведення 7 грн 54 коп за 1 м3. З урахуванням прибутку посередника ЖЕКу «Софія» вийшла вартість 9 грн 50 коп, а сільська рада затвердила 11 грн за 1м3. Утримання будинків та при будинкової території вийшло 2 грн 50 коп. за 1м2 для будинків без ліфта, та 2 грн 70 коп з ПДВ для будинків з ліфтом. Сільська рада затвердила відповідно 2 грн 75 коп та 2 грн 95 коп. А на новобудовах взагалі комунальний геноцид, стосовно мешканців даного району. Як приклад сільська рада прийняла рішення № 47 від 26 .12.2013 року яким погодила ціни на комунальні тарифи приватному підприємству «Житло сервіс Софіївка»:
Миру 27 – 3 грн. 54 коп. без ПДВ
Миру 31 – 3 грн. 55 коп. без ПДВ
Миру 40 – 3 грн. 56 коп. без ПДВ
Толстого 80 – 3 грн. 59 коп. без ПДВ
Лесі Українки 26 – 3 грн. 51 коп. без ПДВ
Лесі Українки 28 – 3 грн. 57 коп. без ПДВ
Рішенням № 65 від 24.12.2014 року про встановлення тарифів для приватного підприємства «Оселя»:
Амосова 22 – 4 грн. 40 коп. 1м2 без ПДВ
Боголюбова 4 , 6, 8 – 4 грн. 40 коп. 1м2 без ПДВ
Боголюбова 10, 12 – 4 грн. 20 коп. 1м2 без ПДВ
Південна 7 – 4 грн. 18 коп. 1м2 без ПДВ
Івана Франка 6 – 4 грн. 20 коп. 1м2 без ПДВ
Якщо додати ПДВ виходить понад 5 грн. 20 коп. за 1м2. Виникають ситуації коли будинкові комітети та мешканці відстояли більш менш схожі на економічно обґрунтовані в будинках по вулиці Леніна та провулку Шкільному яким понад 30 років і ці тарифи нижче чим в новобудовах, які не потребують ремонтів та заміни комунікацій. Мабуть комунальники користуються необізнаністю мешканців. Стосовно комунікацій багатоповерхових будинків по вул. Леніна та провулку Шкільному їх терміново треба капітально ремонтувати та замінювати, разом с цим необхідно встановити лічильники тепла де вони відсутні, та провести утеплення фасадів. Зробивши такі заходи, мешканці будинків відчують тепло у квартирах та заощадження коштів. Також необхідно утеплити школу та дитячий садок бо це заощадить бюджетні кошти. Сільська рада у 2013 році на ремонт школи виділила більше як 1млн. грн., з них 240 тис. на облаштування шкільного стадіону. 70 тис. на придбання та заміну дверей, решта на ремонт. Мало хто з батьків у 2013 році не здавав гроші на заміну дверей, а де ділися 70 тис. грн..
У 2014 році сільська рада виділила 4 млн. грн. на ремонт дитячого садку. 2015 рік – 4,5 млн. гривень на школу, 5 млн. грн. на дитячий садок. Не зважаючи на таке фінансування кожен рік батьки збирають гроші на ремонт, та ще і своїми силами роблять ремонт. При виділенні таких шалених коштів у дитячому садку басейн не працює, а в школі так і не збудований шатровий дах, а нам постійно розповідають що протікає стеля. Таке розкрадання коштів терміново треба припиняти, а контроль за використанням коштів доручити батьківським комітетам. Дуже серйозна проблема з комунальними дитячими садками та школою на масиві новобудов вулиць Амосова, Боголюбова, Волошкова та інших. Орійтовна кількість проживаючих складає 5 тис. осіб. Деякі діти ходять до нашої школи і дитячого садка, деякі до Вишнівської школи №4 та інших дитячих садків, але це дуже не зручно тому що треба користуватись двома маршрутками і не зручно через переповненість закладів. Наш сільський садок розрахований на 180 дітей, зараз його відвідує 390 дітей то про яку зручність можна говорити. При таких проблемах нам розповідають про відкриття приватних шкіл та дитячих садків, і не розповідають про те що в таких школах та садках щомісячна оплата 4 тис. грн. За таких умов терміново треба починати будівництво комунального дитячого садка та школи, а на цей період організувати шкільний автобус. Юрій Миколайовичу, я проїхалася по вулицям старого села і побачила проблеми з дорогами. Що робити з цією проблемою? Такі проблеми існують особливо там де постійний рух автотранспорту, це вулиці Пушкіна, Шевченко, Жовтнева, Пролетарська, Кучанська, Травнева. Волошкова, Щаслива та інші. Я вважаю що необхідно встановити дорожні знаки, зробити розмітку і заборонити по даним вулицям рух транзитного транспорту, та обмежити швидкість руху. На цих вулицях потрібно проводити не латання дірок а зробити асфальтування всього дорожнього полотна та побудувати тротуари. У 2015 році сільська рада на ремонт доріг виділила 12 млн. грн. Станом на 1 жовтня 2015 року заасфальтовано вулицю Пушкіна, Набережна та частково Шевченка, вартість цих робіт не більше 3 млн. грн. а де решта коштів? Також виникає сумнів щодо якості робіт. По вулиці Шевченко біля магазину Райдуга була від фрезована поверхня старого покриття, яким підсипали по бокам дороги, а тоді покрили новим асфальтом. По вулиці Шевченка колодязь дощових водостоків закрили старим скатом, а по вулиці Жовтнева замість решітки у колодязь вставили гілляку. Виникає питання за що майстрам-дорожникам платять гроші? Невже за можливість потрапити автівкою у водостічний колодязь? Також серйозна проблема у приватному секторі це відсутність тротуарів, які б забезпечили безпеку пішоходам, бо рух в селі Софіївська Борщагівка вже більший ніж у Києві. А яке Ваше бачення щодо комунальних послуг у приватному секторі? У селі склалася парадоксальна ситуація, люди живуть у сучасних будинках і не мають централізованої каналізації. Хоча така каналізація вже проведена по вулицям Набережна, Гагаріна, Шевченка, Кучанська та інших але люди не можуть до неї підключиться бо нинішнє керівництво сільської ради не дає дозвіл на підключення. Але з’являються посередники із того ж числа сільських депутатів та інших добродіїв, які за 25 тис. грн. «вирішать» проблему і отримають дозвіл у сільській раді. Я у 2011 році наполягав і зараз наполягатиму що центральну каналізацію повинна будувати сільська рада. А роботи від центральної труби до власного будинку кожен повинен виконувати сам. Сільська рада безкоштовно повинна видавати дозвіл на підключення до каналізаційної мережі. Є серйозна проблема з електропостачанням. На початку 2011 року проводилися роботи по встановленню нових розвантажувальних трансформаторів, заміні електроопор по вулицям Жовтнева, Пушкіна, Шевченка. Після рейдерського захвату сільської ради 05.07.2011 року ці роботи припинилися і проблемою ніхто не займався. Але село розвивається і багато трансформаторів потрібно замінити на більш потужні, бо більшість із них не витримують навантаження і дають збій, а люди днями ми сидять без світла. А ситуація щодо отримання дозволу на підключення до електромереж взагалі критична, Зараз якомусь добродію, не без відома сільської ради необхідно віддати 100 тис. грн. за 5 кВ лише тоді сільська рада надасть дозвіл. Це справжній рекет, такий бандитизм треба зупинити. В селі багато екологічних проблем. Вода забруднена у криницях тому що є сміттєзвалище за фермою. На місці сміттезвалища не один рік фірма яка кладе асфальт в селі видобувала пісок. У кар’єр почали звозити побутові відходи. На даний час кар’єр повністю заповнений а токсини відходів потрапляють у ґрунтові води вода стає ржавою з неприємним смаком. За таких обставин необхідно будувати бювети в районі вулиць Шевченка, Гагаріна, Матросова. Окрім цього треба будувати бювети на масиві багатоповерхівок в районі вулиць Амосова та Боголюбова. Там також вода бажає кращого, і це треба змінювати. Окрім цього в селі є два ставки. Нижній став завдяки нашим рибалкам якось тримається. Верхній став річки Нивка вже 8 років як спущений, заріс очеретом і інтенсивно засипається сміттям, особливо це видно на мисі де велися археологічні розкопки. Ставок необхідно терміново розчистити та заповнити водою. У 2011 році був розроблений проект з очистки та облаштування берегової зони для відпочинку і на це були передбачені кошти. На сьогоднішній день не ставка ні коштів. Юрію Миколайовичу, а які перспективи розвитку села? Генеральний план повинен обговорюватись з мешканцями всього села, як старого сектора так і нового, а не в кабінеті сільського голови в угоду забудовникам. Сільська рада розробила генеральний план, і нікому не показують. Є рішення Києво-Святошинського районного суду, яке зобов’язує сільську раду надати цей план, але нинішнє керівництво сільської ради ігнорує дане рішення суду мабуть чогось боїться. По генеральному плану села за 1990 рік на місці багатоповерхівок планувалося будівництво приватних будинків. На кожні 100 будинків умовно 100 квартир. Була запланована зелена зона площею до 0,5 га. Відповідно до генплану 2013 року зелені зони відсутні. Один багатоповерховий будинок має 300 квартир, а паркомісць лише на 50 автівок, відсутні тротуари, недотриманні норми ДБН 92**. Багатоповерхівки будують на відстані 15 метрів від приватних будинків. Дороги в селі які не розраховані на таку кількість жителі, тому вранці та ввечері автомобілі стоять у заторах і рухаються дуже повільно. Мені не зрозуміло чому забудовники багатоповерхівок які будуються в чистому полі і в достатній кількості мають всі можливості передбачити комфортне проживання мешканців, не будують зелених зон, автостоянок, нормальних доріг, тротуарів та інших необхідних речей. І це треба змінювати. У Вас в програмі є пункт про тіснішу співпрацю з підприємствами та підприємцями і як Ви це бачите? Для цього треба працювати з підприємцями відкрито. Хто хоче працювати будь ласка, але якщо ти заробляєш в нашому селі, на землях нашої громади, сплати податки в повному обсязі і працюй, а не так як у 2010 році бюджет не до отримав більше 120 млн. грн.. Це практично трирічний нинішній бюджет нашого села, а не до отриманні надходження до бюджету зменшує можливості соціальних програм та розвитку громади. Юрію Миколайовичу ваша програма досить змістовна та насичена яка зачипає всі життєві питання які існують у селі Софіївська Борщагівка. Я особисто навіть не уявляю як це все робити? Найскладніші проекти які потребують значних коштів та часу це будівництво комунального садка, школи та центру дозвілля, решту з запланованого, я би відніс до поточних робіт. Я якщо через два роки все ж таки відбудеться «добровільно-примусове» об’єднання громад якому Ви протистояли, що ви будете робити? Я сподіваюсь що село Софіївська Борщагівка як самодостатня громада лишиться самостійним, але всяке може статися і тому не можна втрачати жодного дня і зразу братися до роботи, а далі люди будуть давати оцінку зробленому. А як зараз проходить виборчий процес? Як завжди з несподіванками. Наша сільська виборча комісія по надуманим причинам не хотіла реєструвати кандидатами у депутати людей, які хоча б якось пересікаються зі мною. Не хотіли реєструвати громадян які можуть скласти реальну конкуренцію ставленикам від сільської ради. А можете назвати хоча б декілька прізвищ? Таких багато: Мудрий І. В., Фоміна Е. Б., Руліковська Т. І., Буханенко Т., Дерда І. І., Шупик Н. І., Зінченко Л. П., Давидюк Д. і називати можна довго, всі названі кандидати зареєструвалися по рішенню суду. Серед зареєстрованих кандидатів на сільського голову та депутатів є технічні заслані «парашутисти», які не живуть в селі Софіївська Борщагівка а від так і не збираються відстоювати інтереси громади. Юрію Миколайовичу, а як ви можете прокоментувати анонімне видання де вас називають лицарем на білому коні а потім поливають багнюкою? Анонімка, без автора, хто видавець, і загальні фрази без конкретних фактів, а замість конкретної особи, яка робила надруковані заяви, загальне визначення МИ. Бо той хто готував анонімку розуміє що у разі звернення до суду йому прийдеться відповідати. На вашу думку на якого читача розрахована анонімка?
На того хто не аналізує зміст, та форму надрукованого. Я думаю що це перша ластівка так званого «чорного піару». У травні 2012 року за один день до позачергових виборів по селу розповсюдили газету «Правда України» №19 від 25 травня 2012 року з матеріалом : , «Софіївка» вибери достойних» в якому колишній депутат О. Кривопішин розповідав як я роздавав землю, знищував ставок, вивів у ставок каналізацію, та іншу брехню.

Я звернувся до суду і в суді було встановлено що все про мене написане є не правда, суду не надали жодного доказу що було про мене написано і суд зобов’язав редакцію газети надрукувати спростування та виплатити мені дві тис. грн., але це відбулося через півроку після того як вибори відбулися і я не впевнений що хтось із виборців не повірив надрукованій про мене брехні. А як ви ставитесь до чуток? Ніяк і вважаю за не потрібне їх навіть обговорювати і в такий спосіб розповсюджувати. Я віддаю перевагу перевіреним фактам та документам. Юрію Миколайовичу, мені до рук потрапила копія договору, який з одного боку підписаний громадянином з прізвищем як у сільського голови, з другої директором приватного підприємства з надання комунальних послуг, і відповідно до договору вище згадане підприємство що року перераховує громадянину 200 тис. грн. за надання консультативних послуг. Можете якось прокоментувати? Можу, але не хочу. Я вам казав що керуюсь перевіреними фактами. Такими як затримання 11 жовтня 2015 року двох молодих жінок, які по вулиці Дімітрова пропонували гроші щоб виборці голосували за кандидата в депутати від забудовника. Я думаю що це тільки початок підкупу виборців. На закінчення нашої бесіди ви хочете щось казати читачам? Хочу побажати мирного неба в Україні, злагоди та затишку в родинах. Всім кандидатам удачі та толерантного ставлення один до одного. Запрошую всіх виборців прийти 25 жовтня 2015 року на виборчі дільниці та проголосувати, не за разову подачку, а за майбутнє села Софіївська Борщагівка, своє майбутнє, майбутнє своїх дітей, та підтримати своїм голосом тих кого вподобали.

21.10.2015 20:23
Последние новости «Политика» села Софиевская Борщаговка
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjp7IjAiOiI5ODk1NyIsIjEiOiI4NzkwNSIsIjIiOiI4NTIzNyIsIjMiOiI4NTEzNiIsIjQiOiI2OTM2MCIsIjUiOiI1ODI4NSIsIjciOiI0NTk3NyIsIjgiOiI0MDIwNiIsIjkiOiIzNzI2OSIsIjEwIjoiMzUzODMiLCIxMSI6IjIzMTYiLCIxMiI6IjIxODYiLCIxMyI6IjE2ODEiLCIxNCI6IjE1OTIiLCIxNSI6IjEzMzUiLCIxNiI6IjEyNDgiLCIxNyI6IjExMTEifX1fIyRfU0VHSCskJCQyYWFhZjUwNDI5ZTc4NzQxNTgwMzZkZjU0OTU4OTAyYQ==
Последние новости «Политика» ближайших населенных пунктов
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