Українських вчених закликають долучитися до глобальної науки

22 липня 2013 18:55 | Київ
Київ – Нобелівський лауреат Рьоджі Нойорі називає подолання бідності головним викликом для людства. Цю та інші глобальні проблеми, сказав Нойорі у Києві, можна вирішити, якщо об’єднати зусилля науковців зі всього світу, зокрема – й вчених із України. Тому керівник центру RIKEN – найвпливовішої у Японії наукової установи – закликав українських науковців активніше долучатися до міжнародних проектів.

Автор досліджень у галузі органічної хімії Рьоджі Нойорі у Києві найменше говорив про сполуки, а найбільше про те, що наука повинна допомогти людству вирішити глобальні проблеми.

У 2001 році Нойорі – спільно з двома американськими вченими – отримав Нобелівську премію з хімії за дослідження, які нині активно використовують у фармацевтичній промисловості.

Нойорі є активним прихильником об’єднання зусиль у сфері науки. Найбільшими викликами для людства вчений називає бідність, потребу у дедалі більшій кількості харчів, скорочення середньої тривалості життя. На думку Нойорі, вирішення цих проблем можливе лише тоді, коли інтерес науковців вийде за межі державних кордонів.

«Минуле століття було століттям суперництва, тоді тривало протистояння між економіками. У цьому столітті нам доведеться співпрацювати – задля того, аби наш вид вижив. Так, усі країни мають свою історію, свою точку зору на ті чи інші події. Однак зараз такий час, коли жодна країна світу не виживе наодинці – чи то США, чи то Китай, Росія, Бразилія, чи будь-яка інша велика держава», – наголосив вчений.
Кризу людства може побороти наука – нобелівський лауреат Нойорі ✖
Автор: UkrWebMaster@rferl.org (Олена Ремовська)
22.07.2013 18:55
Нехай попробують та й може з тогощось і получиться.
відповісти (0)
Останні новини «Наука та технології» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjIyODc4NiIsIjIyMjE1NiIsIjIwNzM4MiIsIjQyMzk0IiwiMjE4NTE3IiwiMjEwNjgzIiwiMjA2MDcyIiwiMjA5MzA5IiwiMTQ2NDMxIiwiMTQ3MjE3IiwiNzkzNzAiLCIyMTY2NyJdfV8jJF9TRUdIKyQkJGNjNWZmNjA1M2E0ZjZkYjg5NTcxZmE2NTA3NzMxNTg0