В Державній установі "Торецька виправна колонія (№2)", що на Донеччині, технічні засоби відеозапису стають на захисті прав людини

31 березня 2017 11:31 | Торецьк, Донецька область
В Державній установі "Торецька виправна колонія (№2)" була придбана нагрудна відеокамера для використання черговою зміною в повсякденній діяльності. Захист прав людини, громадянина, особистості, суворе дотримання законності та забезпечення безпеки персоналу та осіб, які відбувають кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі – пріоритетні напрямки діяльності установ виконання покарань закритого типу. Можливість контролювати та документувати дії як громадян, так і представників силових структур є однією з умов побудови правової держави та розвиненого цивілізованого суспільства. В таких випадках у нагоді стають технічні засоби відеофіксації, в тому числі портативні відеореєстратори поліцейських зразків, які співробітник може без зайвих зусиль, зі зручністю, носити з собою та використовувати під час патрулювання або спілкування з іншими особами. Відеокамера виконана в герметичному корпусі, захищеному від атмосферних впливів та осадків, невелика, дає змогу закріпити її на форменному одязі та вести денну і нічну відеозйомку, звукозапис та фотографування.
Час використання в установі портативної відеокамери нетривалий, але вже є позитивний досвід. Під час спілкування засуджених та представників адміністрації стало менше спірних моментів та конфліктів. Усвідомлення того, що всі дії можуть бути зафіксовані, спонукає як засуджених, так і співробітників, вести себе більш стримано, виважено, коректно. Відеофіксація допомагає запобігати конфліктним ситуаціям, а при їх виникненні дозволяє швидко розв’язувати та виявляти причину. Також при підведенні підсумків за результатами чергування та винесення оцінки діям співробітників керівництво спирається не лише на усні чи письмові доповіді та рапорти, а також на відео- та фотофакти, які підтверджують або спростовують пояснення працівників або засуджених.
"Обґрунтованість при прийнятті будь-яких рішень – запорука прийняття їх як справедливих і, як наслідок, точного їх виконання. Тому кожна особа, і насамперед співробітник правоохоронного органу, може почуватися більш захищеною від свавілля, наклепу та необґрунтованих звинувачень", - так прокоментував досвід використання портативного відеореєстратора перший заступник начальника установи майор внутрішньої служби Андрій Середа.
Автор: Відділ ІТЗО
31.03.2017 11:31
Останні новини «Наука та технології» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjIxNjY3IiwiMjA2MDcyIiwiMjE4NTE3IiwiMjEwNjgzIiwiNDIzOTQiLCIxNDY0MzEiLCIyMDczODIiLCIyMzQxNTciLCIyMjAxMjEiLCIyMTEyNTciLCIxNzk4ODkiLCI0NzAyOCIsIjIyOTg2IiwiMjI2MTEiLCIyMjg3ODYiLCIyMjIxNTYiLCIyMDkzMDkiLCIxNDcyMTciXX1fIyRfU0VHSCskJCQ1ODE1NzQ0ZjNhYTI3YTI1ZDMzYThjNjdjMzJiZTJkNw==