Правило поведінки православних християн

08 лютого 2019 07:34 | Сколе, Львівська область
"Жодному чоловікові не одягатись в жіночий одяг, ні дружині в одяг чоловіка ... тому ті, які відтепер, знаючи це, ризикнуть робити що-небудь з вищесказаного, якщо це клірики, потрібно відлучати з священного чину, якщо ж миряни, відлучати від спілкування церковного ".
(VI Вселенський Собор, правило 62).


Про жіночий одяг, косметику і стрижку волосся
« На жінці не повинно бути чоловічого одягу, і чоловік не повинен вдягатися в жіноче вбрання, бо мер¬зенний перед Господом Богом твоїм усякий, що робить це.».
(Второзаконня 22: 5).
«Скоро ці прикрашання приведуть до того, що жінки будуть подібні бісам! Настає час антихриста, коли народ остаточно позбудеться того самого розуму, без якого душу не врятувати. ». Блаженна Пелагія.
«Прихильники антихриста будуть ходити роздягненими. Християни ж будуть одягнені пристойно. За церковними канонами жінка не повинна носити чоловічий одяг. По одягу людини видно його духовний стан ». Архімандрит Гавриїл Ургебадзе. Зі скорботою говорила схимонахиня Ніла про жінок і дівчат, які ходять в штанах:
« Не можна жінкам одягати чоловічий одяг, а чоловікам - жіночий. За це доведеться відповідати перед Господом. Самі не носіть і іншим сповіщайте. Коли матінка вимовляла ці слова, одна з присутніх подумала: «А що поганого, якщо я на городі працюю в штанах, але ж це зручніше». Матінка тут же відреагувала на цей помисел: - і ти на городі ходиш в штанях, не роби цього, найперше відповідати будеш! ». Схимонахиня Ніла.
«Чому кожна друга, третя, четверта жінка не може народити, молока у них немає? - Це тому, що жінки одягли на себе чоловічий одяг ». Старець Ігумен Гурій.

Говорив схиархимандрит Христофор, що люди одягатися будуть по-іншому, особливо жінки, жінки будуть чоловічі голови носити, стригтися будуть, - це все буде вороже, не Боже. До жінок в штанах ставився дуже погано.

Схиархимандрит Христофор говорив, що зараз йде такий гнів Божий на землю, що люди спиваються, гуляють, курять, жінки влізли в чоловічий одяг, і старі і малі стали штани носити. Всі вони, - отець якось так висловлювався, - ну, з глузду з'їхали, це, говорив, дуже погано, не можна цього робити, жінка повинна бути жіночною, в спідничці або платті. Це - смертний гріх, не можна цього робити. Такі великі міста, як Москва, Пітер, загинуть і все благословляв йти з міст у село ». З книги Схиархимандрит Христофор.

Подивіться як відбувається підміна моралі, як відбувається підміна понять. Бачачи сучасну жінку, чи можна її назвати благочестивою? Благочестя сьогодні не в моді. Жінку роздягли, схвалюючи і підтримуючи її в цій наготі. Нічого в сучасній жінці на залишилося благочестивого. А адже жінка це берегиня сімейного вогнища. Яке вогнище буде зберігати сучасна напівгола жінка? (Настанови і пророцтва грецького старця Елпідія).

З повчань старця Самсона (Сіверса). Про красу.
- Отець, губи малювати можна?

Це ображає Образ Божий і Образ Божої Матері. Гріх, гріх! Чому священику ні в якому разі не дозволено, щоб він пускав би таких в Церкву і підпускав би таких до Святого Причастя. Бачиш в чому справа? Малювати губи - це ознака духовного блуду. Є духовний блуд, ви називаєте «флірт». Всякий флірт (заманювання своєю красою чоловіків є флірт) - це духовний блуд, ставиться в гріх блуду. Ось чому фліртувати очима, губами розмальованими, цієї штукатуркою, фарбами різними - це є блуд! І в день суду вони будуть засуджені як розпусники, як спокусники чоловічої статі. А що ви приманкою хочете бути чоловіків? Це хіба не блуд? Чиста дівчина, яка збирається бути черницею або жити заради Бога, вона хіба буде примазуватимуться? Вона буде, як вона є. А всі гарні по-своєму! Некрасивих немає! Повірте мені: навіть якщо з кінським обличчям, вона по-своєму красива.

Сумно, але факт: в переважній більшості жінки вже давно перестали носити одяг, який споконвіку вважався властивою їх жіночості. Жінки в штанах сьогодні все частіше з'являються навіть в православних храмах. Деякі жінки, коли їх починають критикувати за носіння штанів, волають: «Залиште нам хоча б цей маленький гріх!». Але біда в тому, що малий гріх тягне за собою більший. Спочатку жіночі штани, потім одностатеві шлюби, а потім діти повстають на батьків і вбивають їх. Гріх з покоління в покоління зростає. Якщо діти бачать, що їхні близькі допускають порушення, хоча і малі, то вони вважають за можливе дозволити собі ще більші відхилення. Зараз вже нерідко трапляється, що діти б'ють матерів, бачачи в них чоловіче начало і джерело гріха. А жінки при цьому не розуміють, що відбувається.

З падінням віри в Європі розхитувалися і моральні підвалини. Набирає сили рух феміністок, які прагнули в усьому бути схожими на чоловіків і в першу чергу зовнішнім виглядом. Раніше поява жінок в громадських місцях в чоловічому одязі вважалося непристойним. У 1931 році, наприклад, мер Парижа зажадав, щоб німецька актриса Марлен Дітріх негайно покинула місто, оскільки вона розгулювала по вулицях в чоловічому одязі. До кінця 70-х років жінок в штанах на Заході не пускали в установи та ресторани. Жінки почали забувати про своє справжнє призначення, про те, що їх обов'язок - бути зразками скромності і лагідності, вірними дружинами і люблячими матерями, берегинями сімейного вогнища, вчити дітей вірі, побожності, моральній чистоті.
Вид жінки в штанах які щільно облягають фігуру, спокусливий для оточуючих. Жінка повинна боятися спокушати ближнього своїм виглядом.


Багато людей вважають себе православними, з них ті хто регулярно ходить до церкви всього 6-7 відсотків. Багато, на жаль, навіть не знають, як потрібно себе вести в православному храмі. Жінка в церкві
«Hехай буде прикрасою вашою не зовнiшнє – заплiтання волосся, золоте вбрання або наряднiсть в одязi, а потаємна людина серця в нетлiннiй красi ла¬гiдного i мовчазного духу, що дорогоцiнне перед Богом». (1 Петра. 3; 3,4). При відвідуванні храму, як під час богослужіння, так і після, слід дотримуватися певних правил. Розумність їх повинна бути зрозуміла для кожної віруючої людини, адже храм - ніщо інше, як місце особливої присутності Бога, і неблагоговійна поведінка в церкві показує відсутність в нас живої віри в Бога і прагнення до Його шанування. Так, існує ряд вимог, що стосуються і поведінки жінки в храмі. Відвідування церкви вимагає дотримання деяких правил у виборі одягу.
Загальновідомо, що жінка повинна перебувати в храмі з покритою головою (в хустці). У холодну пору року допустимі і зимові шапки; проте, в них занадто жарко, та й носіння їх може спокусити деяких парафіян (особливо людей похилого віку), тому входячи в церкву потрібно знімати зимові шапки і пов'язувати хустки. Необхідно пам'ятати, що хустка - символ духовної краси жінки, що підкреслює її скромність, смиренність і прагнення до Бога. Саме тому святитель Феофан Затворник говорив, що для жінки носіння хустки - особливий вид чину і дотримання його - строго обов'язково і корисно для душі. Штани як суто чоловічий одяг взагалі повинний бути виключений навіть з повсякденного одягу кожної православної християнки (згадаємо, що в Святому Письмі кожен, що носить одяг протилежної статі - проклинається). Неприпустимі і міні-спідниці (вище колін) або спідниці з дуже високим розрізом. Жінці, яка збирається до церкви, не слід використовувати косметику і, особливо, губну помаду, адже в храмі всі православні християни прикладаються до ікон, хреста і дуже не благочестиво залишати на святинях сліди помади. Священик таку жінку не зможе причастити Святих Христових Таїнств. Яскраво нафарбовані нігті також будуть виглядати в храмі дуже недоречно. Навіть в жарку пору бажано приходити в церкву в одязі з щільної, непрозорі тканини, з довгими рукавами.
Говорячи про прикраси, слід зауважити, що і тут необхідно проявити почуття міри і відмовитися від занадто великих, які звертають на себе увагу сережок, перснів, браслетів і кольє.
Використання ж хреста в якості прикраси ні в якому разі неприпустимо. Справа в тому, що кожен православний носить на собі натільний хрестик, який є наочним символом віри, "знаменням духовного безсмертя" (за словами авви Ісаї) і найбільшої християнською святинею, освячує нас. Шанування його часто виражається в багатстві та розмаїтті прикраси. Але хрест - це не медальйон, і не талісман, і не дорогоцінна прикраса, право носити його поверх одягу довгий час мали тільки єпископи, а в наш час і священики. Тому всі християни повинні носити натільний хрестик на тілі, під одягом, не соромлячись його, але й не виставляючи напоказ. Слід також зауважити, що натільний хрестик повинен бути обов'язково освячений в православному храмі. У той же час, якщо ви бачите в храмі людину, вигляд якої не є належним чином, не слід звертатися до нього зі словами обвинувачення або зарозумілого повчання, адже так ми можемо збентежити людину, яка, можливо, тільки починає своє життя в Церкві Христовій і просто не встигла дізнатися про те, який зовнішній вигляд личить християнину. В цьому випадку, потрібно тактовно, доброзичливо, а головне, зі смиренням пояснити їй, що в такому вигляді церкву відвідувати не слід; причому краще зробити це тихо і наодинці, не привертаючи уваги оточуючих. Не треба забувати і слів апостола Павла: " Жiнки вашi у церквах нехай мовчать, бо не дозволено їм говорити, а коритися, як i закон говорить. " (1 Кор.,14/ 34), це звернені до всіх порушницям порядку під час богослужіння.
Увійшовши в храм, треба перехреститися, молячись: "Боже, очисти мене грішного і помилуй мене", "Боже, буди милостивий до мене грішного", "Пресвята Богородице, моли Бога за мене, грішного", "Всі Святі, моліть Бога про мене грішного ". Якщо з якихось дуже важливих причин ви запізнилися, проходити потрібно обережно, щоб не перешкодити молитві інших. Слід пам'ятати, що в певні моменти служби (коли ми підходимо до помазання, або йдемо причащатися на Літургії) наші руки повинні бути вільні. Існує також правило, за яким в храмі під час служби чоловіки стоять з правого боку, а жінки - з лівої, дотримується і черговість в підході до хреста, до причастя - спочатку діти, потім чоловіки, а після - жінки. Під час богослужіння не слід озиратися по сторонах, розглядати оточуючих або звертатися до них із запитаннями, прикладатися до ікон, набирати Святу воду. Щоб не заважати оточуючим, все це краще зробити до або після служби. Сидіти в храмі дозволено тільки хворим, при крайній втомі або в літньому віці, при цьому в найважливіші моменти богослужіння необхідно стояти.
Під час богослужіння без крайньої потреби не можна виходити з храму. Адже з церкви нас жене ніхто інший, як сатана і відхід зі служби до її закінчення без будь-якої причини - гріх, який може звести нанівець відвідування храму.
Виходячи після закінчення служби, слід також перехреститися і вклонитися, як і при вході. Треба пам'ятати, що обов'язком кожної матері є привчання дитини до відвідування храму з самого раннього віку. Тут не варто занадто соромитися безпосередності поведінки дітей під час служби. Якщо дитина занадто голосно заплакала, її слід на деякий час вивести з церкви. Діти до семи років можуть причащатися без сповіді під час кожної Літургії. Немовлят до Чаші слід підносити на правій руці - так священику буде зручніше його причастити. Якщо дітям неохоче відвідувати храм – найчастіше це результат духовних проблем батьків, негараздів у сім'ї, які сильно впливають і на сприйнятливу дитячу душу.
Взагалі ж в правилах поведінки в храмі немає нічого складного, всі вони прості і легко засвоюються буквально за кілька перших відвідин, тим більше що в церкві завжди знайдуться чуйні люди, готові відповісти на всі ваші запитання до або після служби.
08.02.2019 07:34
Останні теми форуму найближчих населених пунктів
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