Кадастровий номер земельної ділянки – обов’язкова складова правочинів!

14 січня 2022 14:32 | Христинівка, Черкаська область
Згідно нових вимог законодавства України, кадастровий номер є обов’язковою умовою для продажу, дарування, оформлення спадщини щодо земельної ділянки та здійснення інших правочинів, пов’язаних із землею.
Кадастровий номер земельної ділянки — індивідуальна, що не повторюється на всій території України, послідовність цифр та знаків, яка присвоюється земельній ділянці під час її державної реєстрації і зберігається за нею протягом усього часу існування.
Присвоєння кадастрового номера - обов’язкова складова процесу приватизації, оформлення прав власності, врегулювання договірних відносин, що здійснюється шляхом державної реєстрації земельної ділянки у Державному земельному кадастр.
Кадастровий номер присвоюється земельній ділянці незалежно від форми власності. У разі переходу права власності на земельну ділянку від однієї особи до іншої, виникненняінших, крім права власності, речових прав наземельну ділянку, зміни речових прав на земельну ділянку, інших відомостей про неї кадастровий номер не змінюється.
У разі поділу чи об’єднання земельних ділянок, земельним ділянкам присвоюються нові кадастрові номери.
Для присвоєння кадастрового номера необхідно звернутися до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастр(Держгеокадастр) і передати на розгляд пакет документів:
- заяву (у паперовій або електронній формі) про державну реєстрацію земельної ділянки встановленої форми;
- оригінал документації із землеустрою, яка є підставою для формування земельної ділянки;
- документація із землеустрою, яка є підставою для формування земельної ділянки у формі електронного документа.
У разі виникнення будь-яких правових питань за безоплатною правовою допомогою можливо звернутися до відділу «Христинівське бюро правової допомоги» Уманського МЦ з надання БВПД за адресою: м. Христинівка, вул. В. Чорновола, 27/6, з понеділка по п’ятницю з 09 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. Телефон для звернень громадян: тел./факс 73-20-6 (54740).
Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 301-312-008-0 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України). Електронна пошта: au.kc.dialagel@eksvinytsyrhk.
Автор: відділ "Христинівське БПД" Уманського МЦ з надання БВПД
14.01.2022 14:32
Останні новини «Нерухомість» найближчих населених пунктів
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