Зміна цільового призначення земельної ділянки

24 лютого 2021 12:07 | Христинівка, Черкаська область
Досить часто громадяни оформлюють право власності на земельну ділянку одного цільового призначення, але згодом хочуть змінити цільове призначення земельної ділянки на інше. Що ж робити коли така ситуацію виникла з Вами?
Для початку зміни цільового призначення земельної ділянки необхідно нотаріально засвідчити заяву на зміну цільового призначення земельної ділянки і власнику підписати її. Саме ця заява і буде підставою для розробки проекту землеустрою щодо зміни цільового призначення землі.
Для розробки проекту землеустрою про зміну цільового призначення необхідно звернутися в землевпорядну організацію, яка має у своєму штаті сертифікованих інженерів-землевпорядників, та укласти відповідний договір на розробку землевпорядної документації (проект землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки).
Розроблений проєкт зміни цільового призначення необхідно погодити в наступних організаціях:
• Відділі Держгеокадастру;
• органі місцевого самоврядування. Після отримання позитивних висновків за результатами погодження, проект землеустрою щодо зміни цільового призначення земельної ділянки передається на затвердження до органу місцевого самоврядування. Орган місцевого самоврядування на черговій сесії приймає рішення про затвердження чи щодо відмову у затвердженні проекту землеустрою. Відмова у затверджені проекту землеустрою може бути оскаржена до суду. Після затвердження, подається проект щодо зміни цільового призначення земельної ділянки державному кадастровому реєстратору до Держгеокадастру з метою внесення відомостей про зміну цільового призначення до Державного земельного кадастру (ДЗК). Додатково до проекту землеустрою необхідно надати державному кадастровому реєстратору обмінний файл у форматі XML, який містить певний перелік даних, що спрощують реєстратору внесення відомостей про земельну ділянку до Державного земельного кадастру. Плату за внесення до земельного кадастру відомостей про зміну цільового призначення земельної ділянки скасовано. Інформація про нове цільове призначення земельної ділянки передається з державного земельного кадастру в реєстр речових прав на нерухоме майно без участі заявника, автоматично.
У разі виникнення будь-яких правових питань за безоплатною правовою допомогою можливо звернутися до відділу «Христинівське бюро правової допомоги» Уманського МЦ з надання БВПД за адресою: м. Христинівка, вул. В. Чорновола, 27/6, з понеділка по п’ятницю з 09 год. 00 хв. до 18 год. 00 хв. Телефон для звернень громадян: тел./факс 73-20-6 (54740).
Всеукраїнська гаряча телефонна лінія – 301-312-008-0 (цілодобово та безкоштовно з мобільних та стаціонарних телефонів в межах України). Електронна пошта: au.kc.dialagel@eksvinytsyrhk.
Автор: Христинівське бюро правової допомоги
24.02.2021 12:07
Останні новини «Нерухомість» міста Христинівка
Останні новини «Нерухомість» найближчих населених пунктів
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