У Тернополі гвардійці доторкнулись до автентичної святині українського православ’я

12 червня 2018 15:00 | Тернопіль, Тернопільська область

Уся християнська громада Тернополя разом із гвардійцями 2 батальйону 2 Галицької бригади Національної гвардії України вклонились Чудотворній Іконі Божої Матері Тернопільської. Гвардійці несли одну з найбільших українських святинь вулицями міста, а після вклонились їй біля храму.

«Щороку ми приймаємо участь у вшануванні цієї ікони, - розповідає заступник командира батальйону майор Анатолій Матвіїв. – Це велике свято для православної спільноти, люди приїжджають з різних куточків України, стоять в чергах, аби торкнутись Божої Матері Тернопільської. Гвардійці майже завжди вклоняються її одними з перших».

Чудотворна ікона знаходиться постійно в Церкві Різдва Христового, до неї приїжджають віряни. Ікона відома ще з 1730 року, коли вона заплакала в домі шевця Василя Маркевича. Про це повідомили Київському митрополитові Атанасію Шептицькому. Правдивість чуда було підтверджено і ікону проголошено Чудотворною. Вона знаходилась в Хресто-Воздвиженській церкві аж до Першої Світової війни. Місцеві жителі вважають, що від руйнувань старовинну церкву Різдва Христова у роки Другої світової війни врятувала саме ця ікона. Місто було вщент зруйновано, окрім церкви, де знаходилась Ікона.

молодший лейтенант Аліна Новікова

12.06.2018 15:00
Останні новини «Релігія» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjQ3ODg2IiwiOTMiLCIyNDE3MjQiLCIyMDAxNjUiLCIxMDEzIiwiMTY3NjM4IiwiNjgyMzYiLCIyOTQiLCIyOTEiLCIxNTAiLCIxMzkxMDkiLCIyMjE4NjYiLCIyMTgwNjkiLCI3OTIxNCIsIjE0NTg1MyIsIjE0MzU2MyIsIjIzMjQ0IiwiMjA4MjY2IiwiMjA3MTE5IiwiMzYxIiwiMjIyOTc0IiwiMjYyNTAiLCIxNzc0IiwiMTU2MTcxIiwiOTQxMjkiLCI5MjI2OCIsIjkxOTQ3IiwiOTA2MjgiLCI5MDI1MCIsIjYyMjE4IiwiNTc1NDAiLCIxNDc0IiwiODUwODAiLCI4MDE0NyIsIjQ5ODQyIiwiNzEzNTciXX1fIyRfU0VHSCskJCQ1Y2EwMGI3NDA1ZDk0MDVmOGVhYjZmMjMyNmE5MDliNA==