Храм Віри, Надії, Любові та матері їх Софії у Львові відсвяткував свою першу річницю

30 вересня 2020 12:14 | Львів, Львівська область
З нагоди храмового свята на території частини відбулась святкова Божественна Літургія за участі військовослужбовців 2 Галицької бригади Національної гвардії України та гостей.
У такий, по справжньому великий для бригади день, Літургію провели синкл у справах капеланства військових, сиріт, студентів та засуджених священник УГКЦ Андрій Хомишин, настоятель Гарнізонного Храму святих апостолів Петра і Павла отець Тарас Михальчук та капелан бригади отець Андрій Сіданич. Окрім того до гвардійців завітала Віра Беньо, саме вона та її родина стали меценатами у будівництві храму. Особливою та теплою гостею стала і дружина Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького, пані Надія. Нагадаємо, що саме Сергій Кульчицький мріяв збудувати храм на території бригади і саме на тому місці, де зараз височіє хрест.
Рівно рік тому, 30 вересня, у великий для всіх православних християн день, у свято Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, командир бригади полковник Сергій Шуляк отримав Фундаційну Грамоту, що засвідчила здвигнення та освячення храму.
Отець Андрій Хомишин на території бригади вже вдруге. Вперше він відвідав храм, власне, на його освячення:
«Для мене сьогоднішній день – це як черговий доказ, що час дуже швидко плине. Тільки рік тому була одна подія, а сьогодні вже святкуємо річницю. І це добре, що ми маємо таку нагоду. Дуже сподіваюсь, що цей храм стане осередком духовності в частині. Двері храму завжди відкриті і кожен може прийти помолитись при нагоді, побути тут на самоті з Богом».
Після Літургії, як і годиться за традиціями, усі присутні пригощались солодощами: цукерками та печивом.
Автор: Аліна Новікова
30.09.2020 12:14
Останні новини «Релігія» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjk3ODkxIiwiOTMiLCI0Nzg4NiIsIjI5NCIsIjI5MSIsIjY4MjM2IiwiMTUwIiwiMTM5MTA5IiwiMjQxNzI0IiwiMjAwMTY1IiwiMTAxMyIsIjIyMTg2NiIsIjIxODA2OSIsIjc5MjE0IiwiMTQ1ODUzIiwiMTQzNTYzIiwiMjMyNDQiLCIyMDgyNjYiLCIyMDcxMTkiLCIzNjEiLCIyMjI5NzQiLCIyNjI1MCIsIjE3NzQiLCIxNTYxNzEiLCI5NDEyOSIsIjkyMjY4IiwiOTE5NDciLCI5MDYyOCIsIjkwMjUwIiwiNjIyMTgiLCI1NzU0MCIsIjE0NzQiLCI4NTA4MCIsIjgwMTQ3IiwiNDk4NDIiLCI3MTM1NyJdfV8jJF9TRUdIKyQkJGI3YWIxYjFlZTBkODhjN2Q0YmUyNGJiMjA5YTJjMzJh