Доля Київсього “Динамо”-1999. Де зараз відомі футболісти?

26 липня 2021 16:20 | Київ
Остання «ідеальна» команда Валерія Лобановського стала сенсацією у Лізі Чемпіонів 1998-1999. Тоді команда вийшла у плей-оф з чемпіонами Франції та Англії та тільки “Баварія” змогла перемогти наших чемпіонів. Розкажемо як склалася подальша доля видатних футболістів.
Каха Каладзе
Навряд чи селекціонери київського «Динамо», відстежуючи в 1997-му зовсім юного захисника, могли припустити, що стежать за майбутньою зіркою Серії А і політиком першої величини. У «Динамо» Каха відіграв всього три роки, але це були кращі три роки: з виходами в топ-4 і в топ-16 найсильніших клубів Європи.
У січні 2001-го «Мілан» , який не міг натішитися підписання Шевченко, виклав за Каладзе величезні як для захисника того часу 16 млн євро. На «Сан-Сіро» Каха став повністю своїм, застав одне з кращих десятиліть в історії клубу і виграв дві Ліги чемпіонів. А після пари сезонів догравання в «Дженоа» розкрився як великий політик: в Грузії він був спочатку обраний до парламенту і призначений міністром енергетики, а в 2017-му переміг і на виборах мера Тбілісі.
Владислав Ващук
Один з плеяди найталановитіших вихованців «Динамо» зазнав на собі всю ненависть динамівських фанатів після переходу в «Спартак». Навіть в «Чорноморці», за який Ващук грав спочатку після повернення з Москви, його постійно ображали київські ультрас. Ще гостріше питання їх взаємовідносин встав в 2005-му, коли він підписав контракт з «Динамо». Як говорив Ващук, на зустрічі з фанатами від нього зажадали встати на коліна і попросити вибачення - цього він не зробив і, за великим рахунком, до цих пір залишається в списку динамівських легенд знедоленим.
Втім, кар'єра у Владислава все одно вийшла на заздрість багатьом: він один з небагатьох учасників походу 1999 го взяв участь і в ЧС-2006. Правда, з часом він перетворився для посередніх команд української Прем'єр-ліги в своєрідну чорну мітку. «Чорноморець» і «Львів», підписавши Ващука як футболіста, вилітали, київський «Арсенал», збанкрутував, навіть футбольна академія Ващука закрилася в 2019-м.
Андрій Гусін
Коли Валерію Лобановському в кінці дев'яностих потрібен опорний півзахисник сучасної формації, він не став просити у босів гроші на трансфер. Він розглянув задатки опорника в довготелесому і зовні нескладному, але дуже старанному нападаючому «Динамо-2». Саме в якості півзахисника Андрій став гравцем першої команди, вніс неоціненний вклад в перемоги над «Реалом», «Арсеналом», «Лансом». Після цього провів ще п'ять сезонів в Києві, а потім став одним з людей Гаджи Гаджиєва: допомагав йому в «Крилах Рад» і «Сатурні» спочатку як гравець, потім як помічник тренера, в «Анжи» вже тільки як асистент.
Дружина жартувала, що в футбол він грає тільки для того, щоб заробляти гроші на своє друге, вкрай дороге захоплення: гонки. На жаль, воно його і погубило: в 2014-му Гусін розбився на мотоциклі на київському автодромі.
Автор: Ольгерд
26.07.2021 16:20
Останні новини «Спорт» найближчих населених пунктів
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