Японія відрядить у космос робота

29 червня 2013 13:55 | Довжанськ, Луганська область
Японія відрядить у космос робота: автори розробки кажуть, що таким чином прагнуть розважити астронавтів, які працюють на Міжнародній космічній станції. Робот вміє підтримувати розмову, а його спеціальне програмне забезпечення дозволяє працювати в умовах невагомості. Наука цього тижня обговорює також срібло в антибіотиках та черговий крок до розгадки таємниць Сонця.

У серпні на Міжнародну космічну станцію вирушить робот Кіробо. Вчені кажуть: він допомагатиме астронавтам боротися зі стресами. Програмне забезпечення дозволяє роботу підтримувати бесіду, розпізнавати обличчя і навіть емоції співрозмовника.

Автори розробки також зауважують, що роботи на кшталт Кіробо мають особливу місію – стати другом для людини, яка змушена жити в суспільстві, де персоналізоване спілкування втрачає свої позиції.

«Я прагну створити світ, у якому люди і роботи мирно співіснуватимуть. Разом із командиром Вакатою, я як робот-астронавт проводитиму комунікативні експерименти. Для мене це – маленький крок, однак для всього світу роботів – це цілий прорив», – розповів сам Кіробо під час презентації.
http:
Автор: UkrWebMaster@rferl.org (Олена Ремовська)
29.06.2013 13:55
Добре придумали і людям буде з ким поговорити.
відповісти (0)
Останні новини «Наука та технології» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjc5MzcwIiwiMjA2MDcyIiwiMjE4NTE3IiwiMjEwNjgzIiwiMTQ2NDMxIiwiNDIzOTQiLCIyMDczODIiLCIyMzQxNTciLCIyMjAxMjEiLCIyMTEyNTciLCIxNzk4ODkiLCI0NzAyOCIsIjIyOTg2IiwiMjI2MTEiLCIyMjg3ODYiLCIyMjIxNTYiLCIyMDkzMDkiLCIxNDcyMTciXX1fIyRfU0VHSCskJCRkMDhmMjdkOWEwZjMyYzVkNjBiMjQ0MWY2MzljYTJjOQ==