Школа маленьких еко-героїв

07 мая 2024 17:18 | Кегичёвка, Харьковская область
Днями на Харківщині в Цифровому освітньому просторі СпівДія заради дітей селища Кегичівка відбувся екологічний захід, на якому з дітьми обговорили питання засмічення планети та сортування сміття задля збереження природи.Разом із СпівДійчиками переглянули документальну стрічку з колекції кіноклубів Docudays UA «Край електросміття» австралійського режисера Девіда Феделя.

Формат фільму без складних діалогів, а побудований лише на приголомшливих пейзажах сміттєзвалищ африканської Ганни надзвичайно вразив авдиторію маленьких глядачів.

Модераторка кінопоказу – керівниця клубу Docudays UA Пробації Харківщини Наталія Мосенцова зазначила, що проблема утилізації відходів знайома не тільки Україні, а й всьому світу. Сортування сміття — процес, при якому відходи поділяються на різні групи. Сортування відходів може відбуватися вручну в побуті за допомогою схеми роздільного збору, або автоматично розділятись в місцях відновлення матеріалів або системах механічного біологічного очищення.

Діти жваво брали участь у обговоренні даної теми та ділилися своїми думками. Головне, що діти розуміють – сортування та подальша переробка відходів дуже важливі для нашої екології; що охороняти та берегти природу це обов’язок кожної людини, інакше незабаром люди просто не зможуть нормально жити на планеті Земля.

Для закріплення отриманих знань модератор заходу та всі учасники зіграли у гру «Сортуй!» в ході якої дітям запропонували картки з різними типами сміття розкласти в імпровізовані сміттєві баки.
Найголовніше, що можуть зробити дорослі, які бажають виховати екологічно відповідальних дітей – бути відповідальними перед довкіллям. Дитина природно і невимушено перейматиме еко-звички в батьків.
Автор: Наталія Мосенцова
07.05.2024 17:18
Последние новости «Погода и экология» поселка Кегичёвка
Последние новости «Погода и экология» ближайших населенных пунктов
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