Футбол: на вершині без «Динамо»

22 липня 2013 07:52 | Ужгород, Закарпатська область
Український футбольний чемпіонат набирає обертів. Після двох турів змагання без втрат ідуть три команди, які відзначалися високими результатами і в минулому сезоні. Турнірну таблицю очолюють дніпропетровський «Дніпро», харківський «Металіст» і донецький «Шахтар».

Натомість київське «Динамо» перебуває серед колективів, які вже втратили очки. Разом із динамівцями по чотири бали мають полтавська «Ворскла» і луцька «Волинь».

Динамо» лише в другому турі здобуло першу перемогу в новому сезоні української прем’єр-ліги. В Ужгороді підопічні Олега Блохіна переграли місцеву «Говерлу» – 2:1. Дублем відзначився новачок киян Дьємерсі Мбокані, який забив на 39-й і 41-й хвилинах.

Прогнозовані перемоги здобули лідери, але харків’яни в Києві випробували на міцність нерви своїх уболівальників. Підопічні Мирона Маркевича продемонстрували волю до перемоги. Після першого тайму вони поступалися столичному «Арсеналу». Та по перерві віце-чемпіони України відзначилися двічі – забили Соса на 52-й хвилині і Крістальдо на 55-й. Рахунок матчу – 2:1 на користь гостей.

«Дніпро» в Маріуполі був сильнішим за «Іллічівець» (2:0), а «Шахтар» у Криму здолав опір «Севастополя» (3:1).

Українські єврокубки

Одеський «Чорноморець» виграв свій перший поєдинок у другому кваліфікаційному раунді Ліги Європи. З рахунком 2:0 підопічні Романа Григорчука здолали опір молдовської «Дачії».

Перемога далася непросто – лише по перерві Олексій Гай ударом з лінії штрафного майданчика відкрив рахунок, а на компенсованих хвилинах матчу Олексій Антонов зі штрафного подвоїв перевагу одеситів. Матч-відповідь відбудеться в четвер у Молдові.

У п’ятницю «Чорноморець», а також донецький «Металург» і харківський «Металіст» дізналися про своїх потенційних суперників у третьому раунді кваліфікації єврокубків.

В разі загального успіху в протистоянні з «Дачією» одесити зустрінуться, найімовірніше, з сербським клубом «Црвена Звезда». Щоправда, клуб із Белграда ще має подолати ісландський «Вестманнаейяр». У першому матчі нинішній клуб колишнього динамівця Мілоша Нінковича переміг острів’ян з рахунком 2:0

Донецькому «Металургу» дістався переможець пари «Кукес» (Албанія) – «Сараєво» (Боснія). В Албанії ці команди зіграли з рахунком 3:2 на користь господарів.

Харківський «Металіст», щоб пройти до вирішального раунду кваліфікації Ліги чемпіонів, має здолати грецький ПАОК. Перші поєдинки третього раунду кваліфікації єврокубків відбудуться з 30 липня до 1 серпня, матчі-відповіді – з 6 до 8 серпня.

«Тур де Франс» вдруге поспіль британський

Британець Кріс Фрум виграв соту супервелобагатоденку «Тур де Франс». 28-річний лідер команди Sky більш як на п’ять хвилин відірвався в генеральній класифікації від найближчого переслідувача колумбійця Наїро Кінтани.

Британський спортсмен виграє «Велику петлю» вдруге поспіль – торік на «Тур де Франс» тріумфував інший представник цієї країни Бредлі Віґґінз. Народжений у Кенії Кріс Фрум під час цьогорічних перегонів виграв три етапи.

Нинішній «Тур де Франс» був першим від часу, коли за вживання допінгу американець Ленс Армстронґ був позбавлений семи титулів переможця легендарної велогонки.

Гравці НХЛ приїдуть на Олімпіаду

Гравці з найсильнішої хокейної ліги світу – північноамериканської НХЛ візьмуть участь в Олімпіаді-2014 у російському Сочі.

Національна хокейна ліга і Міжнародна федерація хокею (ІІХФ) досягли угоди про це в п’ятницю. Після кількох місяців переговорів НХЛ погодилася зупинити наступний регулярний сезон, щоб близько 120 гравців мали шанс поборотися в середині лютого за нагороди Олімпіади.

Гравці НХЛ братимуть участь у головному зимовому старті чотириріччя вже вп’яте. Вперше це сталося 1998 року на Олімпіаді в японському місті Наґано.

Спільне рішення НХЛ та ІІХФ зробить хокейний турнір однією з головних окрас змагань у Сочі. На цих Іграх канадці намагатимуться захистити титул олімпійських чемпіонів, здобутий 2010 року на домашньому льоду у Ванкувері.

Автор: UkrWebMaster@rferl.org (Антон Шульга)
22.07.2013 07:52
Невже "Динамо" пасе задніх? На них не похоже.
відповісти (0)
Останні новини «Спорт» найближчих населених пунктів
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