Християнські традиції українського народу

07 квітня 2022 08:32 | Кривий Ріг, Дніпропетровська область
7 квітня християни східного обряду святкують Благовіщення Пресвятої Богородиці, що є одним із дванадцяти головних свят у православному календарі.
В основі свята – повідомлення архангела Гавриїла Діві Марії «благої вісті» (звідси і Благовіщення) про народження у неї божественного немовляти, Спасителя роду людського описаного у Євангелії від Луки.
У рамках соціально-виховної роботи співробітники Центрально-Міського районного відділу під час проведення реєстрації засуджених осіб до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, провели ознайомлювальні бесіди про традиції Благовіщення в нашій державі. Суб’єкти пробації могли дізнатися про те, що в Україну свято прийшло з прийняттям християнства, що воно пов’язане з багатьма народними прикметами. Благовіщення українці також називають “третьою зустріччю весни” – після Стрітення і Сорока Мучеників. Вважається, що 7 квітня весна остаточно вигнала зиму, а Бог благословляє землю на родючість. Тому тільки після Благовіщення селяни починали польові роботи.
Автор: Центрально-Міський районний відділ філії Центру пробації у Дніпропетровській області
07.04.2022 08:32
Останні новини «Релігія» міста Кривий Ріг
Останні новини «Релігія» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjM2MSIsIjIyMjk3NCIsIjI2MjUwIiwiMTQzNTYzIiwiMjMyNDQiLCIxNDU4NTMiLCIxNzc0IiwiOTQxMjkiLCI5MjI2OCIsIjkxOTQ3IiwiOTA2MjgiLCI5MDI1MCIsIjYyMjE4IiwiNTc1NDAiLCI3MTM1NyIsIjIyMTg2NiIsIjIxODA2OSIsIjc5MjE0IiwiODUwODAiLCI4MDE0NyIsIjQ5ODQyIiwiMTU2MTcxIiwiMTQ3NCIsIjI0MTcyNCIsIjIwMDE2NSIsIjEwMTMiLCI5Nzg5MSIsIjQ3ODg2IiwiNjgyMzYiLCI5MyIsIjI5NCIsIjI5MSIsIjE2NzYzOCIsIjEzOTEwOSIsIjE1MCJdfV8jJF9TRUdIKyQkJGVkNjQwMmM3ZmYwYzkzNGFhMGJhYzk0MjEyNGNlNTM2