День Чорнобильської трагедії

26 квітня 2024 11:47 | Кривий Ріг, Дніпропетровська область
26 квітня, сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – Чорнобильська катастрофа.
Трагедія забрала життя тисяч людей, стала причиною багатьох захворювань, принесла величезний збиток для навколишнього середовища. Жахливі наслідки цієї трагедії відчуваються й досі.
До дня Чорнобильської трагедії та Міжнародного дня пам’яті жертв радіаційних аварій та катастроф, модератором кіноклубу Docudays UA при Тернівському районному відділі м.Кривий Ріг філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області 26.04.2024 року було проведено кінопоказ фільму «Десять років відчуження».
В кінопоказі брали участь представники органу пробації та засуджені. Метою даного показу було ознайомлення засуджених осіб з історичними подіями та вшанування пам’яті всіх людей, чий подвиг назавжди записано до літопису людської мужності. Засуджені з задоволенням брали участь у обговоренні стрічки, виявляли зацікавленість у ознайомленні з основними точками зору, щодо ядерної енергетики та хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх хто постраждав від цієї трагедії, адже скільки б не минуло років, дата 26 квітня- завжди буде в нашій пам’яті як чорна сторінка в історії України. Не забуваймо про героїзм усіх, хто брав участь у ліквідації наслідків тієї жахливої аварії. Пам’ятаємо тих, хто ціною життя рятував світ. Шануємо і дякуємо живим ліквідаторам.
Автор: Тернівський районний відділ м. Кривий Ріг філії Центру пробації у Дніпропетровській області
26.04.2024 11:47
Останні новини «Погода та екологія» міста Кривий Ріг
Останні новини «Погода та екологія» найближчих населених пунктів
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