Микола Балан обговорив розвиток капеланства в НГУ з предстоятелем Православної церкви України

05 лютого 2020 18:01 | Чигирин, Черкаська область

Командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан особисто привітав Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія із річницею інтронізації та Днем народження.

Пана Миколу супроводжував полковник Олександр Іздебський, начальник служби з питань військового духовенства Головного управління НГУ. На зустрічі також були присутні голова Синодального управління військового духовенства митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан та заступник голови СУВД по роботі з НГУ протоієрей Іван Михайлишин.

За такої нагоди сторони обговорили сучасний стан і основні проблемні теми капеланства в Національній гвардії і в Україні загалом, напрями подальшого реформування.

Представники Національної гвардії розповіли, що за останній час в Нацгвардії України збільшено грошове забезпечення капеланів, запроваджено видачу польової військової форми одягу для військових священників. Також згадали про розроблені рекомендації для колег з Національної поліції, які також обдумують можливість впровадження капеланської служби.

Командувач НГУ Микола Балан запропонував делегувати представника православної церкви України до Головного управління НГУ для розробки спільно з юристами та кадровим підрозділом нормативно-правових пропозицій щодо введення військово-облікової спеціальності «капелан».

Це створить можливість для отримання спеціальних звань капеланами, які захочуть будувати свою кар’єру саме в іпостасі військового священника, духовного наставника. Для цього вони матимуть закінчити військову кафедру або пройти курс спеціальної військової підготовки. Саме така практика є у військових структурах більшості західних країн.

Пресслужба НГУ

05.02.2020 18:01
Останні новини «Релігія» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjE0MzU2MyIsIjIzMjQ0IiwiMjIyOTc0IiwiMjYyNTAiLCIyMDgyNjYiLCIyMDcxMTkiLCIzNjEiLCIxNzc0IiwiMjIxODY2IiwiMjE4MDY5IiwiNzkyMTQiLCIxNTYxNzEiLCI5NDEyOSIsIjkyMjY4IiwiOTE5NDciLCI5MDYyOCIsIjkwMjUwIiwiNjIyMTgiLCI1NzU0MCIsIjg1MDgwIiwiODAxNDciLCI0OTg0MiIsIjE0NzQiLCIyNDE3MjQiLCI3MTM1NyIsIjIwMDE2NSIsIjEwMTMiLCI0Nzg4NiIsIjk3ODkxIiwiNjgyMzYiLCI5MyIsIjI5NCIsIjI5MSIsIjEzOTEwOSIsIjE2NzYzOCIsIjE1MCJdfV8jJF9TRUdIKyQkJGRmMmVlNWRlNmMyNDcxZWU1MDJmNjBkZDQ4YmE4N2Iz