З Вознесінням Господнім привітали нацгвардійців військові капелани (відео)

28 травня 2020 19:05 | Суми, Сумська область

Це свято відображає важливу євангелійську подію – вознесіння Ісуса Христа на небо, кінець його земного служіння. Власне саме свято не має чіткої дати, його відзначення повністю залежить від Великодня. Традиційно Вознесіння Христове відзначають на 40-й день після Воскресіння Христового.

«Це свято пов’язане з тим, що після 40 днів, як Христос воскрес, він ще перебував зі своїми учнями і апостолами, навчав їх і давав останні настанови про те, як вони мають здійснювати свою апостольську діяльність, проповідувати Цартсво небесне, хрестити народ. Голосити Слово Боже про воскреслого Ісуса Христа і славу Пресвятої Трійці. Головне значення цього свята для всіх християн – це дар Святого Духа і можливість вознесіння до небес кожного віруючого. Серед наших військовослужбовців багато вірян, яким важливо в цей день почути молитву та приєднатися до Богослужіння, але зважаючи на епідеміологічну ситуацію, ми проводимо трансляцію Богослужінь онлайн», – зауважив капелан військової частини 3017 отець Ігор Табака.

Сьогодні капелани військових частин провели святкові молебні. Просили заступництва для воїнів, миру та спокою для гвардійців, які несуть щоденну військову службу та захищають східні рубежі нашої країни. Про свято, яке входить до переліку найважливіших церковних свят розповів бійцям Сумського батальйону отець Олег.

«Після свого воскресіння Ісус Христос постійно являвся своїм учням. Саме на 40-й день він вознісся від землі до неба, тим самим відкривши вхід у Царство Небесне. Він подарував людям надію на порятунок їх грішних душ, а також вічне життя та прощення. Вважається, що в цей день потрібно знайти час для відвідин церковної служби. Молитва у день Вознесіння має особливу силу, адже саме сьогодні Господь чує всі прохання. Відтак варто просити самого сокровенного, того, чого потребуєте в першу чергу. А ще – здоров’я для себе та своїх рідних», – розповідає капелан військової частини 3051 їєрей отець Олег.

За матеріалами військових частин Східного ОТО

28.05.2020 19:05
Останні новини «Релігія» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjE3NzQiLCIxNDM1NjMiLCIyMzI0NCIsIjE0NTg1MyIsIjIyMjk3NCIsIjI2MjUwIiwiMTQ3NCIsIjIyMTg2NiIsIjIxODA2OSIsIjc5MjE0IiwiOTQxMjkiLCI5MjI2OCIsIjkxOTQ3IiwiOTA2MjgiLCI5MDI1MCIsIjYyMjE4IiwiNTc1NDAiLCI4NTA4MCIsIjgwMTQ3IiwiNDk4NDIiLCIyMDgyNjYiLCIyMDcxMTkiLCIzNjEiLCI3MTM1NyIsIjI0MTcyNCIsIjIwMDE2NSIsIjEwMTMiLCI0Nzg4NiIsIjk3ODkxIiwiMTM5MTA5IiwiMjk0IiwiMjkxIiwiOTMiLCI2ODIzNiIsIjE2NzYzOCIsIjE1MCJdfV8jJF9TRUdIKyQkJDFkZjlkMzU3NDk4OGFiMGMyZmUwYmI1YmVlNTVhM2Nh