Дністерський каньйон

18 листопада 2014 10:29 | Городенка, Івано-Франківська область

Найдовший в Україні (250 км) Дністерський каньйон простягається від гирла Золотої Липи до гирла Збруча. Тут річка Дністер тече по каньйоноподібній долині, завглибшки до 150 м, утворюючи багато звивів – меандр. Каньйон є своєрідним геологічним музеєм, де в первозданності зібрані геологічні, ботанічні, гідрологічні пам’ятки природи. Вони формують неповторні ландшафти.

Особливо вражають круті скелясті береги з унікальними гротами та водоспадами. Лісисті і трав’яні схили є домівкою для сотень видів тварин і птахів.

У Дністровському каньйоні знаходяться відомі у світі відслонення, які містять у собі давні скам’янілі рештки флори і фауни того періоду формування Землі, до якого можна доторкнутися власноруч.

Теплий клімат у каньйоні вирізняє цю місцевість з-поміж інших територій Західної України. Стіни каньйону затримують сонячне тепло, через що навесні зелень розцвітає на 2-3 тижні швидше. Сплави Дністром тривалістю від 2 до 7 днів є одними із найцікавіших подорожей в Україні.
18.11.2014 10:29
Пам'ятники природи міста Городенка
Пам'ятники природи найближчих населених пунктів
eyJxbyI6InFiZmciLCJxbmduIjpbIjIxMTgiLCIyMDc5IiwiMjE0MSIsIjIyMDMiLCIyMTQiLCIyNDE1IiwiMjE4NiIsIjIwNzMiLCIxNTEwIiwiMjY1OSIsIjE1NTIiLCI1NTAiLCIxODI5IiwiNzE2IiwiMzIxIiwiMjg2MSIsIjEyMTUiLCIyOTEwIiwiMjYzMCIsIjExMyIsIjEyODgiXX1fIyRfU0VHSCskJCQzNmM0NmZmMDNhYmU3YTRkMWJlOGZjZmU1ZGI2ODBlYQ==