Вчителька фізичного виховання з Донеччини увійшла в 45-ку учасників проєкту «Football for everyone» від Klitschko Foundation!

11 березня 2021 13:38 | Новогродівка, Донецька область
45 вчителів фізичного виховання та тренерів з усієї України стали учасниками «Football for everyone» — проєкту для вчителів/ок фізичного виховання та тренерів/ок, який покликаний боротися з гомофобією, трансфобією та дискримінацією через спорт та футбол, зокрема. Проєкт реалізовував Klitschko Foundation в межах місяця Football v Homophobia Month of Action, який ініційований організаціями Fare Network і Football v Homophobia.

Вчителька фізичного виховання Олена Пінчук, яка працює у Новогродівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів №10 ім. Тараса Шевченка, стала однією із учасників проєкту.

На проєкті протягом 9 днів учасники прослухали 4 лекції від спікерів:
«Гомофобія та трансфобія як соціальне явище» від Михайлини Скорик, журналістки та авторки онлайн-курсу «Як писати про ЛГБТ: курс для журналістів»;
«Гендерна рівність» від Катерини Макаревської, спортивної журналістки журналу «Гендер в деталях»;
«Sport Media LGBT+ та інклюзивні тренерські методики» від Лоу Енглфілд, директорки Football v Homophobia ( на англійській мові з перекладом);
«Боротьба з гомофобією та трансфобією» від Марії Гречаник, практикуючого психолога ГО «Київ Прайд».

Також учасники мали зустріч в онлайн-форматі зі спортсменками аматорського жіночого футбольного клубу «NRG» — Інною Дідич та Марією Гончарук.

А ще взяли участь у 3-ох заняттях, на яких вирішували практичні кейси пов’язані із дискримінацією на основі гендерної ідентичності та сексуальної орієнтації, обговорювали ситуації з власного досвіду, виконували вправи на тему «мова ворожнечі».

Після навчальної частини проєкту кожен учасник реалізував свій власний локальний проєкт — це тренінги, які учасники та учасниці провели для своїх учнів та учениць в онлайн- чи офлайн-форматі (в залежності від епідеміологічної ситуації в регіоні).

Олена Пінчук в якості власного локального проєкту реалізувала тренінг для своїх учнів та учениць. Під час проєкту вони обговорили теми дискримінації за різними ознаками, зокрема і у спорті.

Про свою участь у проєкті Олена каже: «Сама тема проєкта була для мене дуже цікавою, тому я вирішила подати анкету. Після лекцій та практичних занять я іншими очима глянула на тему дискримінації. Тож під час проведення свого локального проєкту я вирішила провести онлайн-зустріч у форматі лекції. Для заняття з учнями та ученицями обрала одну із тем, яку ми обговорювали на проєкті — «Гендерна рівність у спорті». Після цього також ми разом провели практичне заняття, і для мене було несподівано, що учні 7 класу дуже зацікавлено слухали, задавали питання і висловлювали свої думки. Сподіваюсь, що це був корисний досвід для моїх вихованців».
Джерело: Klitschko Foundation
Автор: Софія Тарасюк
11.03.2021 13:38
Останні новини «Спорт» найближчих населених пунктів
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