Змінено порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами

29 августа 2023 13:16 | Великая Багачка, Полтавская область
Змінено порядок приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами
01 серпня 2023 року набули чинності зміни затверджені Наказом Міністерства внутрішніх справ України № 443 від 01.06. 2023 щодо порядку приймання іспитів для отримання права керування транспортними засобами та видачі посвідчень водія. Тож про які саме зміни йдеться?
По-перше, у разі, якщо кандидат у водії не склав теоретичний або практичний іспит в сервісному центрі МВС, то наступний такий іспит призначається не раніше, ніж через 10 календарних днів. Даний строк обчислюється з наступного дня після невдалого складання іспиту. Кількість спроб на складення теоретичного іспиту не обмежується.
Результат успішно складеного теоретичного іспиту дійсний впродовж одного року. Якщо кандидат у водії не склав теоретичний іспит протягом одного року з дня видачі свідоцтва про закінчення теоретичної підготовки, то така особа допускається знову до теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС після проходження теоретичної підготовки в навчальному закладі та підтвердження такої підготовки новим свідоцтвом про закінчення підготовки.
По-друге, для складання практичного іспиту майбутнім водіям надається також необмежена кількість спроб протягом двох років з дня видачі свідоцтва про закінчення практичної підготовки. Однак, якщо кандидат у водії не склав успішно практичний іспит протягом двох років з дня оформлення свідоцтва про закінчення практичної підготовки, то до наступного практичного іспиту в сервісному центрі МВС така особа допускається лише після повторного проходження обох курсів навчання: теоретичної та практичної підготовки.
Нагадуємо, якщо маєте питання правового характеру, звертайтеся до юристів сектору «Великобагачанське бюро правової допомоги» за адресою смт. Велика Багачка, вул. Каштанова, 19а, або за телефоном 62-41-9 (54350)
Також функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правничої допомоги – 301 312 008 0 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні).
Автор: Тетяна Лисенко
29.08.2023 13:16
Последние новости «Транспорт» ближайших населенных пунктов
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjIxMTY5IiwiMjM4ODY5IiwiMjI1MzY2IiwiNTcyNCIsIjQ1MzA1IiwiMjI2MDM3IiwiMjIwMTc1IiwiMTI2MzAxIiwiMTI1MTYxIiwiMjEzNDk3IiwiMjA4ODQ3IiwiMTgwNDg3IiwiMjIwMTIyIiwiNDg5OTEiLCIxODUxNTgiLCIxODI0MDYiLCI3MDUwMSIsIjY4OTU5IiwiMTA2MjUwIiwiMjIzMzUxIiwiMTIzMTA3IiwiMTQxNCIsIjg4OTI2IiwiMTgwNTYzIiwiMjEwNjExIiwiMTE3MjUzIiwiNjc4OTgiLCIxMTk4MjIiXX1fIyRfU0VHSCskJCRjZTFmMWY2NjdjNjI3M2VkODM3MTg4NzgyNmRkMDY1Yw==