В Дзержинський виправній колонії (№2) пройшов виховно-просвітницький захід із залученням представників Церкви

10 березня 2016 13:57 | Торецьк, Донецька область
З метою належної професійної підготовки відділом по роботі з персоналом Дзержинської виправної колонії Управління Державної пенітенціарної служби України в Донецькій області (№2) постійно, кожного четвергу, із співробітниками установи проводиться профілактична робота, заняття із бойової та службової підготовки, вивчення антикорупційного законодавства, різні зустрічі із практичними психологами, священнослужителями, робітниками ДАІ, представниками юстиції, Національної поліції, ветеранами КВС та інше.
Частими та добрими гостями ДВК-2 стали соціальні робітники міського Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та представники православної Церкви.
10 березня 2016 року на зустріч із співробітниками ДВК-2 завітали Благочинний Дзержинського округа протоієрей Миколай Николенко, провідний спеціаліст та начальник відділу соціальної роботи Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Гандельман Наталія і Коробейник Олена. Метою проведення даного виховно-просвітницького заходу стала актуальна на цей час тема суіцідальної поведінки та релігійних поглядів до вчинення самогубств серед співробітників пенітенціарної служби.
Служба в кримінально-виконавчій системі пов'язана з рядом психотравмуючих чинників, що призводять до стійкої емоційної напруженості, професійної деформації, стресових навантажень та інших негативних наслідків. Зокрема, виділяють такі фактори, як: недостатня соціально-правова захищеність, постійний психологічний тиск з боку засуджених, відсутність оптимальної взаємодії співробітників, переважання авторитарного стилю керівництва підлеглими, невизначеність (недостатня конкретизація прав і обов'язків), протиріччя між обсягом роботи та часом, необхідним для її виконання, екстремальність, ризик та інші. Основними цілями заходу були наступні: познайомитися з поняттям «суїцид», його видами та ознаками, основними суіцидальними мотивами, з'ясувати хто з людей найбільше схильний до суїциду, дізнатися, чи не можна заздалегідь розпізнати суіцидента і перешкодити його наміру.
Православний погляд до самогубства, його духовні причини, доля самогубців після їх страшної смерті – в цих та інших релігійних питаннях допоміг розібратися запрошений представник Церкви. Співробітники установи мали змогу подивитися документальний фільм «Ти маєш вибирати» та пройти міні-тест на схильність до самогубства. На останок старший інспектор відділу по роботі з персоналом капітан вн. сл. Ірина Євсікова акцентувала увагу на тому, що для попередження самогубств серед співробітників, керівна ланка, кадровий апарат, керівники служб і відділів установи спільно з психологами відділу по роботі з персоналом повинні будувати систему загальної та приватної профілактичної роботи. Ключовими завданнями загального направлення профілактичних заходів є - ослаблення ступеню впливу негативних економічних, нормативно-правових і соціально-психологічних умов життєдіяльності особового складу, що сприяють деструктивній поведінці співробітників. До них, зокрема, відносяться: дотримання гарантій соціальної і правової захищеності працівників, постійна турбота про особистий склад, організація просвітницької роботи та психологічної підготовки співробітників, формування і розвиток згуртованих службових колективів, адекватне вирішення конфліктів на службі та в побуті, надання допомоги працівникам в період адаптації до умов служби, оптимальний розподіл навантажень, проведення оздоровчих, культурних заходів.

Автор: Відділ по роботі з персоналом
10.03.2016 13:57
Останні новини «Інше» найближчих населених пунктів
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