Рецепти

31 травня 2022 15:02 | Черешнівка, Рівненська область
Черешнева настоянка «Черешні́вка»
(кілька варіантів приготування домашніх черешневих напоїв на будь-який вибір і смак)

Зазвичай настоянки, наливки, лікери — це солодкі слабоалкогольні десертні напої які традиційно готуються на горілці або з додаванням горілки чи спирту. Серед алкогольних напоїв домашнього виробництва настоянка з черешні на горілці цінується дуже високо. У народі її називають просто черешні́вка і відносять до десертних напоїв. Черешневу наливку вважають жіночим напоєм. Солодка і запашна черешнева ягода відмінно згладжує горілчаний присмак і настоянка дуже легко п’ється. Також зі стиглих ягід черешень можна приготувати чудову кріплену наливку. Ці напої часто вживають за обідом або вечерею, бо приємний смак черешні́вки відмінно підігріває апетит.
Черешня — ягода сезонна, тому і наливку з неї готують переважно влітку у період масового достигання черешень. Для приготування домашніх напоїв перш за все необхідно вибрати найкращий і найбільш відповідний сорт черешень. Щоб напій вийшов ароматним, мав яскраво виражений смак черешні і набув красивого темного бордового відтінку то для його приготування слід вибирати найбільш темні сорти черешень. Найкращими виходять наливки настояні на соковитих чорних ягодах диких черешень зібраних у пору їхньої повної зрілості. З черешень червоного, рожевого і жовтувато-білого забарвлення ягід теж можна приготувати наливку, але вона не матиме такого яскравого і насиченого кольору, а при вживанні буде сильно відчуватися терпкість горілки яка перебиватиме ніжний запах черешень. Ягоди слід відбирати добре дозрілі і якісні без будь-яких пошкоджень та без жодних ознак загнивання — ця порада є надзвичайно важлива. Недозрілі або перестиглі черешні не годяться для приготування напоїв — смак настоянки буде “не той”.
Інколи задля того, щоб створити особливо вишуканий шедевр з чудовим букетом ароматів і феєрією смакових відтінків домашні настоянки і лікери готують із додаванням невеликої кількості свіжого черешневого листя. Молоді зелені листочки надають напою дещо незвичний і оригінальний терпкувато-трав’янистий присмак, а кісточки які містяться в ягодах добавляють ледь відчутну нотку легкого мигдалевого запаху.
Будь-які настоянки на основі плодів — це не тільки смачно, але й досить корисно. Ягоди і листя віддають свої вітаміни наливці, перетворюючи її в джерело мікроелементів. І хоч горілка частково знищує деякі речовини, все ж частина їх переходить в напій, надаючи йому користь. Що стосується черешні, то ця ягода володіє наступними корисними властивостями: черешня стимулює і зміцнює імунітет завдяки вмісту вітамінів; антиоксиданти, що містяться в плодах, допомагають зберегти молодість; також черешня благотворно впливає на роботу нирок, шлунково-кишкового тракту і покращує якість крові; дає легкий сечогінний ефект; допомагає при захворюваннях крові та судин. Перераховані властивості, звичайно, аж ніяк не говорять про те, що черешневу наливку обов’язково потрібно включати в раціон. Але разом з тим, знаючи про користь черешні, кожна чарка настоянки буде питися ще легше і засмакує із значно більшим задоволенням.
Домашня черешнева наливка виходить настільки смачна, що її таки варто спробувати приготувати власноруч і це зовсім не складно. Для приготування напою за будь-яким з обраних рецептів насамперед потрібно ретельно перебрати черешневі ягоди одночасно відокремлюючи їх від черешків, обережно промити і просушити на повітрі, розгорнувши черешні в один шар на простелених паперових рушниках чи на ситі.
Цікавим є те, що за аналогічними рецептами можна готувати вишні́вку. Але важливо розуміти, що черешня у порівнянні з вишнею набагато солодша і має більш яскраво виражений смак та аромат. З вишнею наливка може вийти не такою запашною. До того ж колір її буде не темно бордовим і, можливо, навіть не рожевим, а зовсім світлим. І щоб вишнева настоянка не вийшла надміру кислою чи навіть гіркою, потрібно взяти вполовину більше цукрового піску. Стосовно приготування наливок з інших ягід неодмінно хочеться згадати добрим словом терен і особливо прадавню українську терні́вку приготовану на основі тернових ягід. О, цей напій на диво цілющий і приємно терпкий на смак з ледь помітним тонким та ніжним запахом. А ще тернівка дуже легко п’ється і залишає по собі чудовий післясмак. Проте, щоб отримати невимовно смачну тернівку перш за все необхідно врахувати особливості ягідної сировини знаючи простий природний секрет усунення терпкості і гіркоти терну.
Ну, ось я й повідала про деякі тонкощі приготування смачних і пахких осолодуватих десертних наливок і настоянок зроблених власноруч у домашніх умовах з підручної сировини яка щедро достигає в саду чи дозріває у дикій природі.
Хай солодкі черешневі наливки, настоянки і лікери приготовані за цими рецептами щедро подарують задоволення та втіху від їх приготування. Хай кожній господині на славу й на радість завжди з першої спроби відмінно вдаються смачні, ароматні й красиві черешневі напої. Хай під час гостинного застілля ця пахуча черешнева смакота домашнього виробництва стане вишуканим аперитивом. Хай щоразу легко і приємно п’ється злегка солодка і трохи п’янка, запашна і м’яка черешнева «черешні́вка». Хай її ніжні пахощі навівають рясноквітучі весняні спогади й переносять у тепле і лагідне, соковите і смачне черешневе літо. Хай ці давні і прості сільські напої чудово піднімають настрій, гарно покращують самопочуття і разом з тим якось так непомітно, скромно та привітно нагадають за одне-однесеньке на всю Україну село якраз з отакою солодкою, красивою, духмяною і милозвучною назвою “Черешні́вка”, яка правильно вимовляється з наголосом на букву “і́”. При нагоді неодмінно приготуйте і з задоволенням посмакуйте оригінальними слабоалкогольними черешневими напоями і завжди будьте здорові та міцні, веселі й щасливі і завше при силі! Хай Вам засмакують ці черешневі напої!

Кріплена черешнева наливка «Черешні́вка»
(давній рецепт “фірмової” наливки баби Тетяни з села Черешні́вка)
Колись цю корисну та смачну кріплену черешневу наливку вправно готувала за своїм власним рецептом жителька села Черешні́вка з ягід диких чорних черешень які росли на межі навколо її обійстя. Свою черешневу наливку вона кріпила чистим як сльоза міцним домашнім перваком, до-речі теж власного фірмового виробництва і це була не якась там звична сільська сивуха, а очищена домашня самогонка, яку черешнівська господиня теж вміла варити за своїми прадавніми родинними рецептами. Свій власноруч приготований солодко-терпкий черешневий напій жінка називала просто — черешні́вка.
Ця наливка готується з довільної кількості інгредієнтів підібраних на власний смак. У трьохлітровий слоїк насипати чорні ягоди диких черешень, струсити його щоб ягоди вляглися якомога щільніше. Заповнити слоїк черешнями по плечики, поверх ягід насипати шар цукру до горлечка. Слоїк щільно закрити капроновою кришкою і поставити настоюватися на сонячне підвіконня. Відтепер належить уважно спостерігати за процесом настоювання наливки і в разі потреби регулювати умови її приготування.
Коли цукор зверху розтане то ягоди підійдуть соком. Якщо доверху слоїка залишилося ще достатньо вільного місця то за потреби чи при бажанні можна досипати іще трохи цукру, тоді черешневий сік вийде більш солодким і трохи тягучим — це до якоїсь міри убезпечить наливку від бродіння. Якщо цукор не розчинився, а просипався поміж ягодами і просто осів на денці слоїка, то його вміст треба щоденно вранці і ввечері обережно, намагаючись не потовкти ягоди, перемішувати дерев’яною кописткою аж доти поки цукор повністю розійдеться.
Отриманий сік акуратно злити в інший слоїк і щоб сироп не забродив треба до нього долити трохи горілки для консервації. Посуд щільно закрити капроновою кришкою і поставити в темне прохолодне місце, наприклад, у комору. Після зливання соку черешні потрібно одразу залити горілкою в рівень з ягідьми. Слоїк знову щільно закрити капроновою кришкою, добре струсити і поставити настоюватися на злегка притінене і водночас досить тепле підвіконня. Варто пам’ятати, що під палючим сонячним промінням алкоголь швидко випаровується і відповідно вивітрюється навіть із щільно закритої банки, а це в свою чергу призведе до безповоротної втрати якості кінцевого продукту. Струшувати ягоди треба 2-3 рази в день на протязі 2-3 днів. Коли заспиртовані ягоди на вигляд стануть злегка морхлими (прив’ялі або трішки зморщені, хоча інколи цього може й не трапитись) значить черешні вже віддали увесь свій сік і наливка готова. Перетримувати міцний настій на вікні не потрібно бо користі від подовження терміну настоювання не буде, навпаки, це може в якійсь мірі навіть зашкодити бо спирт має здатність “втікати”, а цього в жодному разі краще не допускати.
Отриману настояну горілку злити і змішати із раніше злитим солодким черешневим соком. За потреби отриману наливку профільтрувати через марлю складену у 2-3 шари, щоб видалити осад із залишками ягідного м’якуша що випав на дно. Отриману кріплену черешневу наливку розлити у чисті сухі пляшки з бажано темного скла, щільно їх закоркувати і винести на дозрівання у темне, сухе і водночас прохолодне місце. Тут наливку можна залишити і для подальшого зберігання, головне щоб їй там було і не жарко, і не морозно. Якщо посуд закритий щільними капроновими корками то пляшки можна зберігати в льосі.
Цей черешневий алкогольний напій домашнього приготування виходить достатньо міцненьким, досить солоденьким, запашним і дуже красивим на вигляд коли його розлити у прозорі чарки. Хай смакує!
Термін приготування цього напою займає від одного до двох тижнів, інтенсивність настоювання черешень напряму залежить від якості освітлення підвіконня і кількості сонячного тепла. Якщо світла і тепла занадто мало то наливки не буде — черешні поступово розм’якнуть, стануть розлізлими, запліснявіють і закиснуть. Якщо слоїк виставити на занадто палюче сонце то ягоди надмуться, зашумлять і в результаті збродять — у такому разі наливка теж не вдасться. Якщо плоди недозрілі чи мало соковиті, або засипані надто мізерною кількістю цукру то сік із них виділятиметься дуже погано і ягоди не встигнуть швидко (орієнтовно за одну чи за півтори доби) повністю вкритися рідиною, в такому разі непокриті соком черешні у слоїку теж можуть зіпсуватися.
І на додачу варто зазначити, що під час приготування наливки обов’язково треба пильно слідкувати як за температурним режимом так і за процесом виділення черешневого соку. Варто своєчасно перемішувати вміст банки і не прогавити найбільш слушний момент для зливання настояного соку та його підкріплення (консервацію) горілкою. Щоб приготувати смачну черешні́вку доводиться постійно звертати увагу на різні, здавалося б незначні, дрібниці бо найчастіше саме вони найсильніше впливають на кінцевий продукт. Разом з тим, детально довідавшись про тонкощі і секрети цієї справи, можна сміливо братися до діла бо смачна і корисна кріплена черешнева наливка готується надзвичайно просто й легко, а випивається черешні́вка ще швидше й легше і зазвичай це дійство супроводжується великим задоволенням.
Коли наступала осінь і в коморі давно вже закінчилися запаси смачнющої черешні́вки то за оцим самим рецептом вправна черешні́вська господиня Тетяна починала готувати не менш корисну і по-своєму теж дуже смачну терні́вку.
Волелюбний і витривалий те́рен — незамінний колючий і непролазний охоронець, що вірно росте на сторожі окрай лісу, щороку прохолодною весною він одним із найперших густо вкривається дрібним білим цвітом і один серед останніх хто прохолодної осені щедро дарує свої темно-темно сині аж чорні терпкі на смак ягоди-кістянки з восковим нальотом. Це густий кущ з міцною і жаркою деревиною, він є цілющим від кореня аж до плодів з їхнім особливим неповторним смаком. В давнину за ці властивості селяни шанували невибагливий терен бо він одночасно служив їм і ліками, і огорожею, і паливом.
У погожу теплу днину жінка йшла збирати достиглі м’які вкриті сизою поволокою ягоди дикого терну, злегка прихоплені першою вранішньою потаємною памороззю. З них вона готувала відмінну вітамінну терні́вку з тонким приємним ароматом — це такий солодко-терпкий зігріваючий тру́нок, який зчаста вживали для покращення настрою і задля посилення опірності організму щодо хвороб, нині це зветься підвищенням імунітету. Нарівні з цим терні́вка слугувала чудовим чаркуванням за святковим столом; (примітка: тру́нок — це напій, переважно алкогольний, здебільшого солодкий. Цим стародавнім українським словом називали ягідні і трав’яні настоянки та наливки. “Не жалуйте, діти, трунку дорогого, із двора не випускайте тверезим нікого...” /Пантелеймон Куліш, Вибр., 1969, 313/).

Черешнева настоянка на горілці
Ця настоянка готується з довільної кількості інгредієнтів підібраних на власний смак. Зазвичай для приготування настоянки використовують цілі ягоди. Завдяки кісточці, напій вийде ледве терпким, з легким мигдальним присмаком.
У горілку додати бажану кількість цукру і розколотити щоб він розчинився. В слоїк порціями засипати заздалегідь підготовлені черешні періодично струшуючи його щоб ягоди вляглися якомога щільніше. Заповнювати посуд потрібно приблизно десь так по плечики залишаючи у слоїку трохи вільного місця. Залити підсолодженою горілкою так щоб вона повністю покрила ягоди. Закрити банку щільною кришкою, наприклад, капроновою і поставити настоюватися на освітлене тепле місце (найкраще на вікно, але не на палюче сонце).
Кожні 2-3 дні банку потрібно струшувати, цю процедуру можна робити щоденно або навіть двічі на день — вранці і ввечері. Настоянка готується приблизно зо 2 тижні.
Готовий напій фільтрується через марлю, ягоди викидаються, а наливка розливається в чисті сухі пляшки темного скла і міцно закорковується. Зберігати черешневу настоянку бажано в сухому і темному прохолодному місці.
Задля цікавості можна приготувати одну експериментальну банку напою, засипавши в неї не цілі ягоди, а попередньо видаливши із них кісточки. Так черешня дасть значно більше соку і, можливо, настоянка вийде з більш насиченим черешневим смаком та з яскравіше вираженим запахом, тому на смак вона може сподобатися більше.
Проте під час приготування напою цю саму банку бажано поставити в трішечки більш прохолодніше місце, щоб м’ята черешнева ягода не забродила і не зіпсувала настоянку. Звісно, слід врахувати ще й те, що черешнева настоянка з розчавлених ягід настоюється набагато швидше. Ну, і відповідно завдяки цій незначній зміні рецептури смак у неї вийде геть зовсім інакшим.

Черешнева наливка на горілці без кісточок
Ця рецептура трохи відрізняється від класичної. В результаті виходить солодка черешнева наливка з м’яким смаком і міцністю 16-18%. Вважається жіночим напоєм.
Складові:
темна або червона черешня - 0,5 кг;
горілка 40% - 1 л;
кип’ячена вода кімнатної температури - 0,4 л;
цукор пісок - 0,5 кг.
Технологія приготування:
Перебрати, промити і просушити ягоди, видалити черешки. Акуратно витягнути кісточки. Потрібно постаратися зробити це з мінімальною втратою соку. М’якуш помістити в дволітрову банку, залити горілкою розведеною з водою. Перемішати ложкою. Банку щільно закрити капроновою кришкою і прибрати в темне місце. Температура повинна бути кімнатна, тому найкраще просто поставити ємність на лавку і накрити щільною тканиною.
Через 10 днів настоянку процідити через марлю і перелити в пляшку, яку поставити в холодильник. Частину м’якуша, що залишився на марлі повернути назад у слоїк, засипати цукром і накрити марлею складеною в 3-4 шари. Горлечко слоїка обв’язати ниткою чи натягнути гумку, щоб закріпити марлю. Тримати 7 днів в теплому місці (тепло закутати декількома рушниками або поставити на сонце, що іще краще).
По закінченні тижня віджати сік через марлю і змішати його з настоєм, який зберігався в холодильнику. Герметично закрити і витримати в холодильнику ще протягом 2-3 тижнів. Напій готовий до вживання.
Зберігається такий напій в холодильнику або у льосі, тобто так само як класичне вино.

Настоянка на черешневому листі
Ось іще один цікавий рецепт, компоненти якого окрім ягід включають ще й листя черешні. Це додасть наливці незвичного терпкуватого смаку, трав’яного аромату і користі.
Складові:
ягоди дикої чорної черешні - близько 50 шт., можна й більше;
відбірне черешневе листя - близько 200 шт.;
цукор пісок - 1,5 кг;
горілка - 1 л;
кип’ячена вода кімнатної температури - 1 л;
лимонна кислота - 1,5 ч.л. (можна на смак, але її присутність обов’язкова — це консервант).
Технологія приготування:
Промити ягоди і листя. У половини плодів видалити кісточки. Залити все водою і кип’ятити на повільному вогні протягом 15 хвилин. Гарячий відвар процідити через марлю простелену на друшляк. В отриманий відвар додати цукор і лимонну кислоту. Перемішати і потомити на маленькому вогні ще хвилин 10. Одержаний черешневий сироп залишити настоюватись і охолоджуватись до кімнатної температури.
Влити горілку і перемішати. Розлити в будь-які скляні ємкості з герметичними кришками. У кожну банку чи пляшку можна покласти для додаткового аромату і краси по кілька свіжих листочків черешні.
Настоювати до 20 днів, залишивши ємкості з майбутньою наливкою в кімнаті на теплій дерев’яній підлозі або на столі якщо підлога прохолодна. Після закінчення цього терміну настоянку обережно, щоб не збовтати осад, перелити в чистий сухий посуд або в скляні пляшки і щільно закупорити. Осад і листя викинути. Напій готовий до вживання.
Якщо настоянка виходить каламутна, то задля освітлення її можна профільтрувати через марлю, перекладену стерильною ватою. Посуд щільно закрити. Зберігається такий напій в холодильнику або у льосі на протязі не надто тривалого терміну. Настоянка має гарний колір, приємний пікантний смак з легкою гірчинкою.

Лікер з черешень
Технологія приготування:
1-й спосіб приготування:
Складові:
1 кг. черешень,
1 коньяку або спирту,
1 л. цукрового сиропу.
Промити ягоди черешні, видалити плодоніжки і кісточки. Скласти черешню в банку і залити коньяком або спиртом (можна якісним домашнім перваком, або міцною горілкою), так щоб покрити всі ягоди. Залишити настоюватися на 8-15 днів, час від часу вміст банки ретельно перемішувати. Потім відцідити з ягід сік і змішати його з насиченим холодним цукровим сиропом. Профільтрувати і розлити в чисті сухі пляшки. Посуд з лікером щільно закоркувати. Зберігати в холодному місці.
2-й спосіб приготування:
Складові:
1 кг. черешень,
1,5 л спирту або коньяку,
1 кг. цукру.
Промити ягоди черешні, видалити плодоніжки і потовкти їх разом з кісточками. Отриману масу перекласти в скляну банку, засипати цукром і добре розмішати. У такому вигляді витримати посуд на сонці протягом 10 днів, перемішуючи суміш кожен день, або ще краще це робити двічі на день, тобто перемішувати черешні вранці і ввечері аж поки цукор в банці повністю розчиниться. Потім солодкий сік відцідити на густе сито або віддушити його через два шари марлі. Рідину профільтрувати крізь марлю складену в кілька шарів і змішати зі спиртом. Отриманий лікер розлити в чисті сухі пляшки або банки. Посуд щільно закоркувати або закрити щільними пластмасовими кришками. Зберігати в сухому холодному місці, можна в льосі або в холодильнику.

Готуйте, смакуйте і будьте здорові!
31.05.2022 15:02
Останні теми форуму найближчих населених пунктів
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