Інформування про пробаційні прогами. Пробаційна програма - шанс змінити ваше життя на краще

14 червня 2022 13:06 | Юр'ївка, Дніпропетровська область
Пробаційна програма - шанс змінити ваше життя на краще

Відповідно до Закону України «Про пробацію» передбачено такийінструмент роботи із засудженими як пробаційні програми, якіпризначаються за рішенням суду особі, звільненій від відбування покарання з випробуванням.Пробаційна програма – це система занять, які проводяться за визначеним графіком і мають на меті корекцію поведінки, яка суперечить прийнятим у суспільстві (громаді) нормам, а також формування соціально сприятливих змін особистості.
Метою реалізації пробаційних програм є досягнення позитивних змін у поведінці підоблікових шляхом розвитку та підтримки навичок конструктивного та критичного мислення, планування та постановки цілей, а також сприяння розвитку соціально прийнятних норм поведінки та навичок співпраці у взаєминах з оточуючими.

Відповідними наказами Міністерства юстиції України затверджено чотири пробаційних програм для повнолітніх і для неповнолітніх суб’єктів пробації:

«ЗМІНА ПРОКРИМІНАЛЬНОГО МИСЛЕННЯ»;

«ПОПЕРЕДЖЕННЯ ВЖИВАННЯ ПСИХОАКТИВНИХ РЕЧОВИН»;

«ПОДОЛАННЯ АГРЕСИВНОЇ ПОВЕДІНКИ»;

«ФОРМУВАННЯ ЖИТТЄВИХ НАВИЧОК».

Програми враховують вікові та психологічні особливості суб’єктів пробації, а тому різняться кількістю і тривалістю занять, змістом вправ та завдань.

Що ж означає, коли суд поклав на Вас обов’язок, виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою? Це означає, що Ви повинні відвідати низку спеціальних занять, з яких складається пробаційна програма.Залежно від виду програми кількість занять може становити від 10 до 13, не рідше одного разу на тиждень в групі або індивідуально.Проходження програми організовує Ваш куратор-працівник органу пробації, який проводить заняття особисто або залучає інших спеціалістів (психолога, волонтера, педагога та ін.).Разом із Вами куратор складе графік відвідування занять, і дасть відповіді на Ваші запитання, допоможе у пошуку рішень.Куратор також буде контролювати відвідування занять, Вашу участь у заняттях та заходах, передбачених пробаційною програмою.

Під час проходження пробаційної програми Ви маєте право:

- звертатися до Вашого куратора з проханнями та пропозиціями;

-брати участь у розробці графіка відвідування занять;

-ознайомитися з графіком відвідування, а також порядком відвідування програми, її метою і завданнями.

Водночас є і обов’язки, які Ви повинні виконувати під час проходження Програми:

-відвідувати заняття відповідно до складеного графіка;

-виконувати завдання, які даються Вашим куратором або іншими фахівцями в рамках програми;

-дотримуватись правил поведінки, які не перешкоджають проведенню занять.

Невиконання обов’язків вважається порушенням і може призвести до скасування звільнення від відбування покарання.

Якщо Ви не можете відвідати заняття у визначений час, зверніться до Вашого куратора і поінформуйте його про причину.Поважною причиною вважається та, яку Ви зможете підтвердити відповідним документом (наприклад довідкою про хворобу).Пропуск занять без поважних причин уважається порушенням порядку проходження програми і може призвести до скасування звільнення від відбування покарання з випробуванням.

Пробаційна програма може допомогти змінити Ваше життя на краще, якщо Ви не лише відвідаєте всі заняття,передбачені графіком,не порушуватимете вимоги й правила, а й виявите власне бажання змінитися.

Як за приклад розповімо історію з власного службового досвіду. На виконання Арбузинського міськрайонного відділу філії Державної установи «Центр пробації» в Миколаївській області надійшов вирок суду, за яким на суб’єкта пробації покладено обов’язок, виконувати заходи, передбачені пробаційною програмою.З метою визначення виду пробаційної програми органом пробації було проведено відносно засудженої особи оцінку ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення.За результатами проведеної Оцінки, криміногенною потребою, що могла б вплинути у майбутньому на вчинення суб’єктом пробації нового злочину, стало надмірне вживання даною особою алкогольних напоїв та вживання наркотиків.. Таким чином куратором пробаційних програм було прийнято рішення обрати для засудженого пробаційну програму «Попередження вживання психоактивних речовин».
Метою даної програми є досягнення позитивних змін у поведінці суб’єкта пробації, шляхом розвитку та підтримки навичок ефективного самоконтролю, усвідомлення необхідності стратегій зменшення шкоди від вживання психоактивних речовин та підвищення вмотивованості до відмови їх вживання.Дана програма включає в себе 13 занять, які поетапно вчать людину аналізувати свою поведінку, під час вживання психоактивних речовин, сказати «ні» алкоголю чи наркотикам, спостерігати за поліпшенням свого здоров’я без вживання цих речовин, та навчитися жити без них.

На щастя засуджений на початку реалізації пробаційної програми вже розумів, що причина всіх його бід в житті були і є саме алкоголь та наркотики, які він вживає вже довгий час. Через них втратив сім’ю,друзів.Через них не має стабільної роботи, зате має два вироки суду за скоєння крадіжки та незаконне зберігання наркотичних засобів. І тому до пробаційної програми засуджений віднісся відповідально, та був позитивно налаштований на співпрацю у даному напрямку. Заняття проходили плідно і з користю. Спочатку- це зменшення кількості вживання психоактивних речовин. Засуджений жодного разу не з’явився на заняття у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння, і це було досягнення як для нього так і для нас. Всі поради та завдання, які отримував додому, намагався виконати максимально чесно. Дотримувався всіх правил та порад, передбачених пробаційною програмою. І як результат- на кінець проходження програми, засуджений повністю відмовився від вживання алкоголю та наркотиків.Його особисте життя також налагодилося, він повернувся до сім’ї, став на облік центру зайнятості та активно займається пошуком офіційної роботи. І куратор органу пробації продовжує максимально підтримувати дану особу у його намірах змінитися.
Пробаційні програми є новим, проте дієвим інструментом у роботі з особами, засудженими до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, який дозволяє отримати перевагу щодо подолання шкідливих звичок, зміни прокримінального мислення, формування безпечного суспільства, зниження злочинності та попередження повторних злочинів.Звичайно, зміни можуть відбуватися лише тоді, коли людина дійсно буде їх прагнути, а це і є основним завданням працівників служби пробації- мотивація до змін, змін на краще.
Начальник сектору Лариса БАЗАРНА
Автор: Лприса Базарна
14.06.2022 13:06
Останні новини «Суспільство» селища Юр'ївка
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
Останні новини «Суспільство» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6ImFyamYiLCJxbmduIjpbIjI0NDcxMyIsIjI0Mjk4NSIsIjIxOTI0OCIsIjIxODI1NCIsIjIxNjQ3NiIsIjIxNTk2NiIsIjIxNTAyNiIsIjIxNDI0NiIsIjIxMzIwMiIsIjIxMjQwNSIsIjI0NDM3OSIsIjI0MjM1OSIsIjIzNzczOCIsIjIzMzg1OSIsIjIzMzQ2MiIsIjIzMjEzOCIsIjIzMTAxNSIsIjIyNTQ1OSIsIjIyMjQwMiIsIjIyMDkxNSIsIjIyNTI4MSIsIjIxMDk1MSIsIjE5Mjg1MyIsIjE1ODczNyIsIjE1NTg1NSIsIjI0NDc0OSIsIjI0MzQ0OSIsIjI0Mjc1OCIsIjI0MjE0MiIsIjIzOTM3NSIsIjIzOTM3NCIsIjIzODYwNyIsIjIzODYwNSIsIjIzNzc5OCIsIjIzNzE2NSIsIjI0NDEwNCIsIjI0MjM3MiIsIjI0MDI2NCIsIjIzNzI1NSIsIjIzNjExMSIsIjIzNTI3MCIsIjIzMzA3MCIsIjIzMjg5MCIsIjIzMTg0NiIsIjIzMDMxOSIsIjI0NDc1MCIsIjI0NDEwNSIsIjI0Mjg0MiIsIjI0Mjg0MSIsIjI0MjU0MiIsIjI0MDc5NSIsIjI0MDM3OSIsIjI0MDI0NyIsIjIzODA4MSIsIjIzNzM2NiIsIjI0NDQyMiIsIjI0NDM0MyIsIjI0NDI0OSIsIjI0MzgxMSIsIjI0Mjc0NSIsIjI0MjU2OCIsIjI0MjQ3NyIsIjI0MTY1MyIsIjIzOTUyMCIsIjIzOTMzNyIsIjI0NDMyMiIsIjI0NDE4MyIsIjI0MzE2NyIsIjI0MDk4OSIsIjIzOTY5MyIsIjIzNzc3MiIsIjIzNjEwNCIsIjIzNTI0MSIsIjIzNDM3NSIsIjIzNDI0OCIsIjIzMDMxMCIsIjIwNjc4NSIsIjIwNTEyOSIsIjI0NDY3NSIsIjI0NDYxNCIsIjI0NDU2NiIsIjI0NDUzNyIsIjI0NDQxNSIsIjI0NDMzNCIsIjI0NDMxMiIsIjI0NDMwMSIsIjI0NDI5MCIsIjI0NDI3NCIsIjI0NDM1NiIsIjI0MzgxNiIsIjI0MzIzNSIsIjI0MzIyNSIsIjI0MjAzMCIsIjI0MjAyNiIsIjI0MDkwNSIsIjI0MDg5MCIsIjI0MDg4NCIsIjIzOTk2NSIsIjI0NDM0MSIsIjI0Mzg2MCIsIjI0MDk5NCIsIjIzODk3OCIsIjIzMDMxNiIsIjIzMDMxMyIsIjIyODA2OSIsIjIyODA2OCIsIjIyNTY0MCIsIjIyNTYzOSIsIjI0NDM0MCIsIjI0MjkzNyIsIjI0MjkyOSIsIjI0MjM4NiIsIjI0MDc2NSIsIjI0MDQ4NiIsIjI0MDA2MSIsIjIzOTYwNSIsIjIzODkyMyIsIjIzODQzOSIsIjI0NDMzOSIsIjI0Mzg3MCIsIjI0Mjk2NSIsIjI0MjA1OCIsIjI0MDU0MCIsIjIzOTc3OSIsIjIzODU2NSIsIjIzODIwOCIsIjIzODIwNyIsIjIzNjQwMiIsIjIzMzM4OCIsIjIzMzM2OCIsIjIzMTkxNCIsIjIzMTMyOSIsIjIzMDkwMyIsIjIzMDQ1OSIsIjIyMjA1NiIsIjI0NDA3NyIsIjI0MjgyNyIsIjI0MDQ4NyIsIjI0MDAxMCIsIjIzOTYyMyIsIjIzOTU2OSIsIjIzOTI4NCIsIjIzODYxMiIsIjIzODI4NiIsIjIzODI1OSIsIjI0MjU1NyIsIjI0MjQzNyIsIjI0MDI3NiIsIjIzOTkxOSIsIjIzOTkxMSIsIjIzNzk2OCIsIjIzNjgyNyIsIjIzNjgxMSIsIjIzNjIwMiIsIjIzMzgyMCIsIjI0MTk3OSIsIjI0MTg3OSIsIjI0MDIyNiIsIjIzODI4OSIsIjIzNzM0OSIsIjIzNTYwMyIsIjIzMzE0NyIsIjIzMTk5OCIsIjIyOTc5OSIsIjIyNzUzMyIsIjIyNzM0NiIsIjIyNTczNSIsIjI0NDQwNyIsIjI0MzgzNiIsIjI0MjY3NSIsIjI0MjY3MiIsIjI0MTA1MSIsIjI0MTA1MCIsIjIzODEwNCIsIjIzODAwNCIsIjIzNzU4NyIsIjIzNjkxOSIsIjIzNjkzNiIsIjE5OTY1MSIsIjE4Nzc3OCIsIjE4Nzc3NiIsIjEwMzQ2NiIsIjEwMzQ2MSIsIjEwMjg4MyIsIjEwMTY3NSIsIjEwMDY4NSIsIjEwMDM1MiIsIjk3MjYyIiwiMTk5NjQ5IiwiMTAzNTE5IiwiMTAwMzUxIiwiOTUwNjciLCI5MTc3MSIsIjcyMTU3IiwiNzExMjMiLCI3MDQ4OCIsIjU3OTE2IiwiMTU3ODk4IiwiOTk1MDYiLCI5NTA3NCIsIjU4ODA3IiwiMTI2MzciLCIyNDQ1MjUiLCIyNDI0MjkiLCIyMzczMzQiLCIyMzU3NjMiLCIyMzM4MzQiLCIyMzE5MTUiLCIyMjk5NTUiLCIyMjc1MzAiLCIyMjUyMTciLCIyMjI3MjgiLCIyNDQyOTkiLCIyNDM3NzYiLCIyNDMwNTkiLCIyMzA1MzkiLCIyMTY3NzQiLCIyMTY2ODMiLCIyMTE3MDEiLCIyMDY2OTYiLCIyMDY2MjgiLCIyMDYwODUiLCIyNDI0MjQiLCIyMzk1NDMiLCIyMzc3NzMiLCIyMzIwNzYiLCIyMzE4ODkiLCIyMjk2NDgiLCIyMjkwNzUiLCIyMjcxMzYiLCIyMjU0NjkiLCIyMjMzMTUiLCIyNDExMjQiLCIyMzc5MjMiLCIyMzYxMTgiLCIyMzMwNzgiLCIyMzI1NDgiLCIyMzE1ODMiLCIyMjg0MzUiLCIyMjU0MDQiLCIyMjEwNjEiLCIyMjA5ODciLCIxNzEzMjciLCIxMTc5NzkiLCI5OTY0OCIsIjE1ODc4NyIsIjM5MTAyIiwiMjQ0Mzk1IiwiMjQ0MzEzIiwiMjQzODA0IiwiMjQzNzQ1IiwiMjQzNzE5IiwiMjQzNDA2IiwiMjQyNzE5IiwiMjQyNTk4IiwiMjQyMjU0IiwiMjQxNjM4IiwiMjQwNzEzIiwiMjM5OTA1IiwiMjExOTE1IiwiMjExMjc3IiwiMjEwODk1IiwiMjA2ODAzIiwiMjA2Njk1IiwiMjA2MzE2IiwiNDAyOTIiLCIyNDQ3NzMiLCIyNDQ1MzUiLCIyNDM2MzUiLCIyNDE1NTEiLCIyNDAzMjciLCIyMzk5ODYiLCIyMzkzMjQiLCIyMzgyMzYiLCIyMzczNzUiLCIyMzcyMDMiLCIyNDQ2MjQiLCIyNDQ2MTAiLCIyNDQ2MDMiLCIyNDQ1MjQiLCIyNDQzMzAiLCIyNDQyODIiLCIyNDQxMDIiLCIyNDM4NTgiLCIyNDM4MTgiLCIyNDM0OTEiLCIyNDQ1MjMiLCIyNDQ1MTMiLCIyNDMzMDAiLCIyNDE2MjEiLCIyNDExMjIiLCIyNDExMjEiLCIyMzc4OTEiLCIyMzY4NjciLCIyMzY3MTgiLCIyMzQwODkiLCIyNDQyOTEiLCIyNDI3MzciLCIyMzk0NjEiLCIyMzkzMTIiLCIyMzgzNDQiLCIyMzgwMzkiLCIyMzc4NzIiLCIyMzU3OTkiLCIyMzMxMDYiLCIyMzE5MTYiLCIyNDQwNzAiLCIyNDMwNzYiLCIyNDA5NzIiLCIyNDA3NDEiLCIyMzgzNTgiLCIyMzM0MDUiLCIyMzI2MjkiLCIyMzA1NDAiLCIyMjgxNzQiLCIyMjU5MjMiLCIyNDM5MzEiLCIyNDM3ODMiLCIyNDI0NzkiLCIyNDE4OTYiLCIyNDAzNjYiLCIyNDAwNDciLCIyMzg2MDQiLCIyMzc3NzQiLCIyMzc0NzIiLCIyMzU4MTkiLCIyNDM3OTgiLCIyNDMzMDgiLCIyNDA5MjMiLCIyMzg3MzkiLCIyMzcyNjQiLCIyMzY3MTQiLCIyMzQ0NzAiLCIyMzA0NjIiLCIyMjU2MzgiLCIyMjQ2OTUiLCIyNDMyOTQiLCIyNDA4MjgiLCIyMzc4NTEiLCIyMzYxMDkiLCIyMzMwNDQiLCIyMzE5MjgiLCIyMzAyODgiLCIyMjgwODgiLCIyMjU3MDYiLCIyMjExNzYiLCIyNDI4MzMiLCIyNDA5MjIiLCIyNDA3NjYiLCIyMzk3NTUiLCIyMzc5MTQiLCIyMzc0NjkiLCIyMzc0NjciLCIyMzYxMzUiLCIyMzU4NzUiLCIyMzU1MTUiLCIyNDQ2NzciLCIyNDQ1NTAiLCIyNDQzMjAiLCIyNDQyNjMiLCIyNDQxODkiLCIyNDQwOTYiLCIyNDM4ODMiLCIyNDM4MzEiLCIyNDM3MTQiLCIyNDM0NTEiLCIyNDQyODEiLCIyNDM3NjAiLCIyNDMyODEiLCIyNDI1NDUiLCIyNDExMzAiLCIyNDA5OTUiLCIyNDA0NDYiLCIyNDAzNDgiLCIyMzk3NjQiLCIyMzgyNTEiLCIyNDQyNzUiLCIyNDM3OTMiLCIyNDM3ODkiLCIyNDI0MjUiLCIyNDE0MTQiLCIyNDAzNDciLCIyMzk3NTciLCIyMzg0MTYiLCIyMzgyMjUiLCIyMzc4NDQiLCIyNDQzMTEiLCIyNDQwNTgiLCIyNDM4MTMiLCIyNDE4MTEiLCIyMzk0OTMiLCIyMzc4NDEiLCIyMzYyNDkiLCIyMzAyNzQiLCIyMjMzNzEiLCIyMjI3NzciLCI4NzMxOCIsIjgwOTkyIiwiMjM5NTA0IiwiMjM3Mjk1IiwiMjM2MDg5IiwiMjMzODg0IiwiMjA2NTM0IiwiMjA2MzAyIiwiMjA2Mjk2IiwiMjA2Mjk1IiwiMjA1OTMxIiwiMjA1OTIyIiwiMjMwODYxIiwiMjA2MzY2IiwiMjA2Mjc3IiwiMjA2Mjc2IiwiMjA2MjU5IiwiMjA2MjU4IiwiMjA2MjE0IiwiMjA2MDE3IiwiMjA1OTUwIiwiMjA1OTM5IiwiMjA2MzA4IiwiMjMwMzE0IiwiMjA5ODgwIiwiMjA5MzE5IiwiMjA2MTgxIiwiNjQxNzIiLCIxMzc0MzEiLCI2NzY1MSIsIjQzNTYwIiwiMjQ0NzY4IiwiMjQ0NTQ2IiwiMjQ0Mzk5IiwiMjQ0Mzk3IiwiMjQ0MzkxIiwiMjQ0MzgwIiwiMjQ0MzMxIiwiMjQ0MzAzIiwiMjQ0MTg4IiwiMjQzODYxIiwiMjQ0NTAxIiwiMjM5OTQ5IiwiMjM3Mjc3IiwiMjM1ODQ1IiwiMjI1MzU4IiwiMjI1MjQ2IiwiMjQ0MzIzIiwiMjQ0MTc1IiwiMjQ0MDU3IiwiMjQyOTY3IiwiMjQyODk4IiwiMjQyNDQ4IiwiMjQxODQwIiwiMjQwOTE1IiwiMjQwNzQ3IiwiMjM5NzUyIiwiMjQzOTE1IiwiMjM5NTg1IiwiMjM4MzE5IiwiMjM4MDMxIiwiMjM2MDY0IiwiMjM0MTYwIiwiMjMzOTkxIiwiMjMyNjkwIiwiMjMyMTc4IiwiMjMxODU3IiwiMjQ0NTY1IiwiMjQzMjUwIiwiMjQyOTAwIiwiMjQxODA5IiwiMjQwNzY0IiwiMjM5NTcxIiwiMjM4NzM4IiwiMjM4Mjc4IiwiMjM3NzMzIiwiMjM3MTQxIiwiMjQyOTgyIiwiMjMzOTc0IiwiMjMzODkyIiwiMjMxOTM4IiwiMjMwMjg0IiwiMjA5NTgwIiwiMjA4MzE3IiwiNDU5OSIsIjE1NTcyOCIsIjQ0MTczIiwiMTMzMzAwIiwiMjQ0NzcyIiwiMjQzMTgxIiwiMjQyMzU1IiwiMjQxNjEyIiwiMjQwODg3IiwiMjM4ODY3IiwiMjM4NTMwIiwiMjM4MDA4IiwiMjM3NzUzIiwiMjMzNDU1IiwiMjQzNjg1IiwiMjIzMzk0IiwiMjIyODMxIiwiMjM2MDIxIiwiMjMyOTY1IiwiMjMxODg3IiwiMjMwMzA1IiwiMjUxMDkiLCIyNTEwOCIsIjI0NDU4NSIsIjI0NDU0NSIsIjI0NDI2NyIsIjI0Mzc3MCIsIjI0MzY5NyIsIjI0MzY4NiIsIjI0MzI5NiIsIjI0Mjc4NyIsIjI0MjE0MSIsIjI0MTUxNyIsIjI0NDUzNiIsIjI0MzI3MSIsIjI0MTEyMyIsIjIzODYxMyIsIjIzNzE1MyIsIjIzNjg2MyIsIjIzMzMzOCIsIjIzMzI4OSIsIjIzMjU5MCIsIjIzMDUyMCIsIjI0NDI3OCIsIjI0MzI5NyIsIjI0MTA4OSIsIjI0MDk0MyIsIjI0MDMxNCIsIjIzNzUzNiIsIjIzNjEzMSIsIjIzMzYyOSIsIjIzMzEwMSIsIjIzMjkwNiIsIjI0MzQ5NyIsIjI0MzI0NyIsIjI0MzA2OSIsIjI0MDk5MiIsIjIzODc0NSIsIjIzNzQ4NSIsIjIzNzQ1MyIsIjIzMzgxNSIsIjIzMjE5MiIsIjIzMTIyMyIsIjIzOTc1MCIsIjIzODk0MiIsIjIzNzkzMCIsIjIzNjMxNSIsIjIzMzM0NyIsIjIzMTE3OSIsIjIzMTA3NCIsIjIzMDQ0OCIsIjIzMDQ0NCIsIjIyNzMxMSIsIjEzMDc5NyIsIjY0ODkxIiwiNjY5NDIiLCI1NDM4MCIsIjI0NDMxNSIsIjI0MTgxNyIsIjIzOTk2MiIsIjIzNjE0NSIsIjIzMzYwNCIsIjIzMjQ1NiIsIjIwOTQxOSIsIjIwOTQxMSIsIjIwOTQxMCIsIjE2MjYwMiIsIjIyODM0NiIsIjE1NjcxMCIsIjY3MDg5IiwiMTMyNjE4IiwiMTU5NzI1IiwiMTMzNDA5IiwiMjQ0NzM4IiwiMjQ0MzEwIiwiMjQ0MTg1IiwiMjQyNzM2IiwiMjQyNDY5IiwiMjQxNjM3IiwiMjQxNjM2IiwiMjQwNTE2IiwiMjQwMDg0IiwiMjQwMDA1IiwiMjQ0NjkxIiwiMjQ0NTYyIiwiMjQ0NTQyIiwiMjQ0NTQxIiwiMjQ0NDI2IiwiMjQ0NDIzIiwiMjQ0Mzk4IiwiMjQ0Mzk2IiwiMjQ0MzQ1IiwiMjQ0MzAyIiwiMjQ0MzMzIiwiMjQyODk1IiwiMjQwOTc4IiwiMjM3ODkwIiwiMjM3MTk1IiwiMjM2MDU3IiwiMjM0MjUwIiwiMjM0MjQ5IiwiMjMyNTM1IiwiMjMwNDMwIl19XyMkX1NFR0grJCQkYmNlNzcxNDZkNDc4NDQ4Zjc2MDFhN2MzNTM3YmMyMmI=