У фінал конкурсу із зарахування до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» вийшли 12 кандидатів з Дніпропетровщини

16 серпня 2012 10:28 | Миколаївка, Дніпропетровська область
Нагадаємо, 5 липня 2012 року на Дніпропетровщині відбулося оцінювання учасників конкурсу з добору кандидатів від Дніпропетровської області до Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації». Загалом участь у відборі взяв 81 кандидат – це працівники Дніпропетровської обласної державної адміністрації, посадові особи органів місцевого самоврядування та працівники провідних промислових підприємств Дніпропетровщини.
За результатами оцінювання у фінал конкурсу вийшли 12 осіб. Вони візьмуть участь у заключному етапі відбору, який відбудеться у форматі співбесіди у Києві в Національному агентстві України з питань державної служби.
Усі кандидати відповідають установленим чинним законодавством вимогам для вступу на державну службу, а також вільно володіють державною мовою та однією із мов Європейського Союзу, мають повну вищу освіту, відповідний стаж державної служби, досвід роботи на керівних посадах, мають бездоганні лідерські якості, досвід командної роботи, високі аналітичні здібності, у них є чітке розуміння мети участі у програмі Президентського кадрового резерву та бажання працювати у проектах державного сектору України.
Під час регіонального відбору члени експертної комісії, до якою увійшли керівники облдержадміністрації, управління державної служби Головдержслужби України в Дніпропетровській області та ДРІДУ НАДУ при Президентові України, відзначили високий рівень професійності кандидатів. Це, зокрема, є результатом впровадження високих стандартів у роботі держслужбовців, ініційованих губернатором Олександром Вілкулом. В області разом з провідною світовою консалтинговою компанією в сфері управління та HR „Hay Group” з 2011 року реалізується проект «Державне управління завтрашнього дня», а разом з міжнародною консалтинговою компанією «Deloitte» - проект «Побудова системи планування та контролю для облдержадміністрації». Обидва проекти реалізуються у відповідності до Рамкової угоди між облдержадміністрацією та Національним агентством України з питань державної служби, яка була підписана 7 жовтня 2011 року.
Після зарахування кандидатів до Президентського кадрового резерву територіальні органи Нацдержслужби України будуть проводити з ними координаційну роботу щодо їх професійного розвитку, а саме:
– підвищення рівня професійної компетентності, зокрема, у формі професійних програм, спеціальних курсів, тематичних семінарів, тренінгів, що організовуються Національною академією державного управління при Президентові України;
– підвищення кваліфікації у провідних вищих навчальних закладах України та за кордоном;
– стажування в державних органах, а також на державних підприємствах, в установах та організаціях;
– участі в конференціях, нарадах, семінарах, круглих столах, тренінгах, робочих групах з підготовки проектів програм, нормативно-правових актів тощо.
Довідка:
Президент України Віктор Янукович 5 квітня 2012 року підписав Указ про створення Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації», який створюється з метою відбору найбільш талановитих, прогресивно мислячих, цілеспрямованих та здібних громадян України для залучення їх до роботи в пріоритетних проектах державного сектору України, до проведення реформ у сфері державного управління.
Президентський кадровий резерв формується на принципах загальнодоступності, об’єктивності, прозорості. Добір кандидатів до Президентського кадрового резерву та внесення Президентові України відповідних пропозицій здійснюється Комісією з питань Президентського кадрового резерву «Нова еліта нації» на підставі рекомендацій Національного агентства України з питань державної служби. Гранична чисельність Президентського кадрового резерву становить 500 осіб. Формування Президентського кадрового резерву здійснюється поетапно, шляхом зарахування протягом п’яти років до 100 осіб щороку. У разі виникнення у Президентському кадровому резерві вакансій кількість осіб для зарахування відповідно збільшується.
Список осіб, зарахованих до Президентського кадрового резерву, затверджується Президентом України. Строк перебування особи у Президентському кадровому резерві становить п’ять років, крім випадків дострокового припинення перебування особи у Президентському кадровому резерві. Особа може перебувати у Президентському кадровому резерві лише один строк. Фінансування заходів із формування Президентського кадрового резерву та організації роботи з ним здійснюється за рахунок та в межах видатків, передбачених у Державному бюджеті України на відповідний рік.
Президентський кадровий резерв формується з урахуванням квот за відповідними пріоритетними сферами державного управління, які визначаються, виходячи з потреб у кадрах, і затверджуються Комітетом з економічних реформ до 1 березня кожного року.
16.08.2012 10:28
Останні новини «Культура та освіта» найближчих населених пунктів
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