Що обіцяв і що виконав голова «ДНР» – 2

06 березня 2015 18:00 | Шахтарськ, Донецька область

Що ж до обіцянок Захарченка, то їх було надзвичайно багато.

Наприклад, йому часто адресували запитання про те, коли все ж таки установиться справжній мир. У відповідь той бравурно пояснював, що Україна не може завоювати Донбас, і тому війна буде йти ще багато місяців. Як бачимо, кожного разу, коли появляється надія на мир, Росія разом з «Деенерією» починає нову ескалацію війни.

Розповім і результати тієї ескалації. На Зуївській ГРЕС вугілля залишилось на декілька днів. А тим часом в Торезі, Шахтарську, Сніжному вугілля припиняють добувати. Навіть з копанок вивозять обладнання. Причина – відсутність збуту. Ну немає його, немає і не передбачається!

Як же так, виникає запитання, ми ж усіх годували? А як же… Вугілля через Успенку і Маринівку буде ходити в Росію! Та з'ясувалося, що не потрібне воно Росії! Врешті, контрабандне без черги пропускають. А зараз говорять, що росіяни прикривають і таку контрабанду. Бо це завдає удару по їхньому вугіллю, яке набагато гірше. На шахтах теж збуту немає і не планується – «переграли» всіх так, що і Путіну не снилось.

А чому ж не поставляти вугілля на підконтрольні «ДНР» електростанції, виникає запитання? Та відповіді немає, її й сам Захарченко не знає. А тим часом є інформація, що російська митниця стала вимагати документи на вивезення сировини, оформлені в Україні. Довідка з комендатури або якийсь вуличний «акт» вже не проходять.

Врешті, пішов слушок, що проблему з шахтарями вирішать шляхом мобілізації з кожної шахти по 250 чоловік в «армію Новоросії». Але тоді де ж обіцяний мир?..

У Донецьку пекло, ростуть ціни. Продуктів стає менше. Грошей у людей немає. Зате російська мова не утискається! І 23 лютого та 9 травня «бухати» можна. Ура, товариші!

Про зарплати бюджетникам Захарчеко говорив: «Працівники освіти отримують зарплату з вересня, а медики з жовтня». Зауважим тільки, що не скрізь та не всі бюджетники отримують ті виплати. Особливо це стосується працівників комунальних підприємств та соціальної сфери.

Ситуація погіршується відповідно до посилення блокади окупованої зони. Поступово дорожчають та зникають навіть основні товари, продукти, ліки. З одного боку, у людей все менше грошей, з іншого – ціни піднялися, порівняно з контрольованими Україною територіями, і відрізняються майже вдвічі.

До того ж, багатьох товарів уже просто немає. Наприклад, деінде зникають то овочі, то якісь крупи, цукор. На великих заправках почав зникати бензин. Як заправлятимуть тепер швидкі і пожежні машини? У людей горизонт планування майбутнього звужується: «Дожити до вечора, потім дожити до ранку». Це єдина мета життя більшості населення області.

Найбільш цинічно обійшлась «Деенерія» з пенсіонерами та пільговиками. Пафосно прозвучали заяви про те, що з вересня розпочато виплату пенсій інвалідам та учасникам війни. Все виявилось блефом. Якщо хто й вижив із тих категорій, виплати були разові, то лише завдяки вчасно переоформленій пенсії на Україні. Сьогодні ж ті категорії вимирають, особливо в малих містах та селах, куди гуманітарна допомога просто не потрапляє.

Що ж до пенсій за віком, то їх навіть не почали виплачувати в багатьох населених пунктах. Цікаво, що ті, хто оформив пенсії в Україні, від «ДНР» її не отримали, хоч Захарченко заявляв: «Якщо ви одночасно будете отримувати пенсію від України та «ДНР», ніхто не буде проти. Я сам повністю «за».

Обіцяв голова ДНР і навести порядок з російською гуманітарною допомогою та надати ліки в аптеках по доступних цінах. Результат: «гуманітарки» з Росії, за винятком гармат і танків, щось не видно. А ліки в аптеках просто зникають. В лікарнях не роблять аналізи, бо немає реактивів. Особливо страждають гіпертоніки, діабетики та сердечники. Навіть для «швидких» немає основних медикаментів.

Цікаво поставлено питання й про роботу донецьких вузів. Мовляв, будуть з Києва до нас їздити навчатись, бо видаватимуться дипломи російського зразка. Правда, і це Росіє не підтвердила…

Микола Миколаєнко, інженер, місто Горлівка

Думки, висловлені в рубриці «Листи з окупованого Донбасу», передають погляди самих авторів і не конче відображають позицію Радіо Свобода

Автор: UkrWebMaster@rferl.org (Микола Миколаєнко)
06.03.2015 18:00
Всё тут нормально, все сопли тут написанные, ничего не стоят. Всех убили укропы, кому интересно, то мы их тут называем нациками, хотя пацаны и не виноваты, виноваты твари, которые людей друг на друга травят, и те кто г-но всякое за 5 копеек пишет, получили гады бесплатно высшее образование в СССР, и вместо работы по специальности и пользы, вред приносят всем, за 5 центов.. Оставьте нас в покое, и себя тоже. Будете публиковать банальную ложь, её в мире будет больше, оно же в жизни как бумеранг. Как ДНР может бомбить например Макеевку, если Макеевка под Контролем ДНР? Географию поучите.
відповісти (0)
Останні новини «Інше» найближчих населених пунктів
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
більше ▼