Повідомлення У Великомихайлівському відділенні Роздільнянської ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області відбувся брифінг на тему «Новини податкового

27 червня 2018 13:57 | Велика Михайлівка, Одеська область
У Великомихайлівському відділенні Роздільнянської ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області відбувся брифінг на тему «Новини податкового законодавства», на чолі з заступником начальника – начальником Великомихайлівського відділення Роздільнянської ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області Голіченко Дмитром Івановичем.
Голіченко Дмитро Іванович приділив увагу тому, що 1 липня поточного року громадянам будуть надіслані податкові повідомлення-рішення із зазначеною до сплати сумою податку на нерухомість. Одночасно з повідомленням надійде і квитанція з платіжними реквізитами для сплати податку, яку необхідно оплатити протягом 60 днів з дня отримання.
У цьому році платники сплачують за нерухомість за звітний 2017 рік за ставками і пільгами, які були визначені у цей період. Податок нараховується на загальну площу об’єкта житлової та нежитлової нерухомості.
«Прийняття рішень щодо ставок та пільг при оподаткуванні нерухомості відноситься до повноважень місцевих радам, оскільки цей податок надходить до місцевих бюджетів. Це було частиною політики децентралізації – влада на місцях сама вирішує, як їм наповнювати свій бюджет», – зазначив Дмитро Іванович.
Водночас, за його словами, законодавчо для платників визначені мінімальні пільгові площі неоподатковуваного майна. Так, для квартир це – 60 кв метрів незалежно від їх кількості, житлових будинків – 120 кв метрів, різних типів нерухомості (будинок та квартира) ¬– 180 кв метрів. Місцеві ради можуть встановлювати додаткові пільги.
Дмитро Іванович також підкреслив, що пільги з податку на нерухомість для фізичних осіб не застосовуються у випадку, коли площа нерухомості перевищує п’ятикратний розмір неоподатковуваної площі, встановлений Податковим кодексом.«Пільгова площа квартир не може бути більше 300 квадратних метрів, будинків – 600 квадратних метрів. Також не поширюються пільги на об’єкти, які використовуються власниками з метою отримання прибутку: для здачі в оренду, ведення підприємницької діяльності», – підкреслив Дмитро Голіченко.
Він також зазначив, що у 2017 році через підвищення мінімальної заробітної плати до 3200 гривень було вдвічі зменшено максимальну ставку податку на нерухомість – з 3% до 1,5%.
.
27.06.2018 13:57
Афіша найближчих населених пунктів
eyJxbyI6InZhc2VOIiwicW5nbiI6WyI5MTE1OSIsIjkxMTA2IiwiOTExMDAiLCI5MTA5OSIsIjkxMDk4IiwiOTEwNjEiLCI5MTA0MSIsIjkxMDQwIiwiOTEwMzkiLCI5MTAxNiIsIjkxMjczIiwiOTEyNzIiLCI5MTI3MSIsIjkxMjcwIiwiOTEyNjkiLCI5MTI2OCIsIjkxMjY3IiwiOTEyNjYiLCI5MTI2NSIsIjkxMjY0Il19XyMkX1NFR0grJCQkZDY5MDMyMGNlN2M5ZTUyOWIzMjBiOWE3YjU3Yzc3MGE=