Чепурний Олександр Миколайович

(20.08.1946 - ?) | Терни, Сумська область
Чепурний Олександр Миколайович
(20.08.1946 - ?) Заслужений артист України, співак. Соліст-вокаліст Львівського театру опери та балету. Лауреат премії Ленінського комсомолу.

Співак був Чепурний

05 січня 2015 15:11 | Терни, Сумська область

Хоч і народився Олександр Чепурний у Севастополі ( у червні 1946 р.), та дитинство та юність провів у Тернах. Його батько був призначений директором місцевої середньої школи, тож Олександр її і закінчив (з гарними оцінками). Мешкала сім"я у шкільному будинку, побіля освітнього заклау, навпроти нинішньої столярної майстерні.

Володіючи гарним голосом, вступив та закінчив вищу Львівську Консерваторію, в 1973 році як соліст - вокаліст. Із цього часу, по 1979 рік був солістом Львівського театру опери та балету, після чого (до 1999р.) працював у "Москонцерті".

За високу виконавчу та творчу діяльність Олександру Чепурному було присвоєно звання заслуженого артиста України, він був удостоєний звання лауреата премії Ленінського комсомолу, брав участь у багатьох міжнародних конкурсах, де визнавався переможцем.

Олександр Чепурний співробітничав з багатьма відомими композиторами та поетами, котрі спеціально для нього писали пісні. Був виконавцем таких пісень, як "И все - таки море", "Прощание славянки", "Песнь о солдате", "Журавлунок", "Старые фотографии", "Я тебя никогда не забуду",

"Качели" та багатьох інших. У концертах співає разом із Й. Кобзоном, Ю. Богатиковим, В. Толкуновою та іншими відомими співаками.

У 1976 році, із піснею, на слова Р. Рождественського "Такая нам судьба дана", співак відкривав 1-е відділення "Пісні -76"( за ним співав Анатолій Мокренко). Брав участь у "Пісні - 79" ("Земля моя добрая").

Брав у часть у зйомках декількох телеспектаклів.

На жаль, Олександр Чепурний рано пішов із життя.


Прослухати пісню "Ватра" у виконанні О. Чепурного ( муз. В. Івасюка, сл. Р. Братуня ), можна нижче, на МПЗ - плеєрі : -

05.01.2015 15:11
Співаки найближчих населених пунктів
eyJxbyI6InB1cnkiLCJxbmduIjpbIjI4MCIsIjI4MSIsIjEzNTMiLCIzOTIiLCIxMDcxIiwiMTA1MyIsIjY2NCIsIjEyMjQiLCIxMTQ1IiwiNjU2IiwiODIyIiwiMTE1MiIsIjExNjAiLCIxMTAxIiwiNjY1IiwiMTE1NCIsIjM2NiIsIjMzMSIsIjI3OSIsIjUzNCIsIjExNTkiLCI3OTEiLCIxMTE3IiwiMTMwNiIsIjgwMCIsIjE1NDIiLCIxNTQ2Il19XyMkX1NFR0grJCQkNTNjYjNmZDBhMzA5MmNlNjliNTZhNTg4NTRmNGYxNzk=