Совенко Олександр Михайлович

(09.1934) | Терни, Сумська область
Совенко Олександр Михайлович
(09.1934) Директор Бєлгородської слюдяної фабрики, Почесний громадянин м. Бєлгород (Росія).

Із наших.

17 грудня 2014 03:38 | Терни, Сумська область
Олександр Михайлович народився в селищі Терни Сумської області.
У 1957 році закінчив Харківський гірничий інститут за фахом гірничий інженер-технолог (збагачення корисних копалин).
Олександр Совенко успішно працював за професією все своє життя. Після закінчення інституту молодий інженер-технолог подався на Донбас. П'ять років пропрацював на шахтному комплексі, дослужившись до заступника головного інженера.

У 1961-му Олександр Михайлович був запрошений в Білгород. На той час місто було в самому процесі становлення. Керівництвом області було вирішено розвивати гірничу промисловість, у зв'язку з цим створили цілий проектний інститут-ТОВ «Центрогипроруда».
Будучи інженером інституту, він виконував проекти підприємств КМА, курирував будівництво Лебединського і Стойленського Гзк, комбінату «КМА-руда», Яковлівськ рудника.
У 1965 році тридцятирічного Олександра Михайловича призначили директором Бєлгородської слюдяної фабрики, котра будувалася - одного з найбільших на той момент міських підприємств.
До кінця 1965 року фабрика запрацювала, Він віддав роботі на фабриці без малого сорок років.
У роки його керівництва підприємство стабільно розвивалося. Для працівників і сімей фабрики були побудовані житлові будинки (шістсот квартир), два гуртожитки, база відпочинку, два дитячих садка. Підприємство надавало допомогу місту у вигляді ремонту доріг, озеленення територій, фінансово підтримував будівництво об'єктів міста, надавало допомогу лікарням, школам, бібліотекам.
Протягом восьми років був членом виконкому міської Ради депутатів, понад 20 років міським депутатом - брав участь у вирішенні найважливіших для Бєлгорода питань. У нього велика кількість нагород, серед яких - орден Леніна, медаль «За заслуги перед землею Бєлгородською» II ступеня, звання «Почесний громадянин Білгорода». Але головна нагорода - види міста, які є нагадуванням про роки праці і творення.
17.12.2014 03:38
Керівники, директора найближчих населених пунктів
eyJxbyI6InB1cnkiLCJxbmduIjpbIjEyMzgiLCIxMjM5IiwiNTAyIiwiMTg1IiwiMTg3IiwiMjU1IiwiNTUxIiwiODc0IiwiMjQ5IiwiMTI2OSIsIjQ4NSIsIjU3MCIsIjEyNDIiLCI0MzEiLCIxNTE0IiwiMTU2MSIsIjcxMiIsIjE1MDkiLCIxNTA3IiwiMTUyOCIsIjQ4IiwiMTUyMiIsIjY5NSIsIjU1OCIsIjU2MCIsIjU2NCIsIjczMSIsIjY5MCIsIjE1NDAiLCIxNTA4IiwiMTE0NCIsIjE1MDEiLCI2OTciLCI1MDkiLCIxNTM5IiwiNzkzIiwiNjIzIiwiMTUyNiIsIjExMzciLCIxNjU5Il19XyMkX1NFR0grJCQkYWZjMDY1YjRmMTgwOWViM2EwMWRkNzg2OGQzZDdkYTU=