Музей Історії Релігії

19 вересня 2012 08:47 | Червоноград, Львівська область
Червоноградський фiлiал Львiвського музею iсторiї релiгiї є центром культурного життя м. Червонограда. Музей розпочав свою дiяльнiсть у квiтнi 1980р. З 1989р. вiн розмiщений в примiщеннi унiкальної пам'ятки архiтектури середини XVIII ст. - Палацу Потоцьких. Палац збудований за проектом вiдомого архiтектора П'єра Рiко де Тiрреджелi i є єдиною пам'яткою такого рiвня на пiвночi Львiвської областi.
Працiвники музею активно займаються виставковою, просвiтницькою, науковою, а також дослiдницькою роботою, пов'язаною з iсторiєю релiгiї та краю.
У виставкових залах щомiсяця експонуються виставки з власних фондiв та з фондiв iнших музеїв, творчих спiлок, приватних колекцiй, персональнi виставки художникiв України i мiжнароднi виставки. Виставковi зали, з огляду на чудову акустику, використовуються для проведення концертiв, на якi запрошуються як знанi артисти, так i мiсцевi музичнi колективи.
Однiєю з форм роботи музею є проведення "Днiв музею" у навчальних закладах, на пiдприємствах м. Червонограда i на теренах пiвнiчного регiону Львiвщини, пiд час яких науковi працiвники читають лекцiї, проводять експонування пересувних виставок та надають методичну допомогу. Тематика лекцiй надзвичайно рiзноманiтна: релiгiєзнавчi, краєзнавчi, мистецькi, iсторичнi науково-пiзнавальнi, тощо.
Значна частка музейної роботи припадає на пошук, придбання i зберiгання предметiв культу, стародрукiв, творiв сакрального та декоративно-ужиткового мистецтва, предметiв побуту, архiвних матерiалiв, творiв сучасного мистецтва, бiльшiсть з яких потрапила до музею, завдяки добре налагодженiй спiвпрацi з церквами та священнослужителями, якi передають музею пам'ятки мистецтва, що вже вийшли з культового вжитку. Саме таким чином музей поповнився унiкальними iконами XV-XVIII ст. За роки iснування музею зiбрано бiля 5 тисяч експонатiв основного та 4 тисяч науково-допомiжного фондiв. Основу колекцiї музею складають твори українського сакрального мистецтва XVII-XIX ст. Гордiстю колекцiї є iкони XV-XVI ст.
При музеї з 1992 року працює реставрацiйна майстерня, основними завданнями якої є: консервацiя та реставрацiя пам'яток музейної збiрки (iкони, скульптура, стародруки, рiзьблення, тканина, предмети давнього побуту), а також надання допомоги церквам у пiдтриманнi у належному станi творiв сакрального мистецтва, якi знаходяться в них. налагодження
Червоноградський фiлiал Львiвського музею iсторiї релiгiї - це мiсце зустрiчi цiкавих людей: священнослужителiв, людей мистецтва, полiтичних та державних дiячiв, мешканцiв та гостей мiста.
19.09.2012 08:47
Музеї найближчих населених пунктів
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
більше ▼