Вакансія Пошук волонтерів пробації

оновлено 15 квітня 2024 15:08 | Кам'янське, Дніпропетровська область
Запрошуємо небайдужих громадян та представників громадських організацій до співпраці з уповноваженим органом пробації в якості волонтерів.

Одним з чинників, які здійснюють негативний вплив на розвиток нашого суспільства і держави, нині є високий рівень злочинності, що свою чергувпливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, відносини в родинах та суспільстві.

Для вирішення проблемних питань, які призвели до вчинення особою кримінального правопорушення та поверненняїї до законослухняного способу життя в суспільстві в Україні створено систему пробації (Закон України «Про пробацію»).

Уповноважені органи з питань пробації працюють з такими категоріями громадян, як:

обвинувачені, стосовнояких органом пробації готується досудова доповідь; особи, засуджені до покарання у виді позбавлення права обійматипевні посади або займатися певною діяльністю, громадських робіт, виправних робіт; особи, яким покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк замінено покаранням у виді громадських робіт або виправних робіт; особи, звільнені відвідбування покарання з випробуванням; звільнені відвідбування покарання вагітні жінки і жінки, які мають дітей віком до трьох років; особи, засуджені до обмеження волі, які направляються для відбування покарання до виправних центрів; особи, які відбувають покарання у виді обмеження волі або позбавлення волі на певний строк, стосовно яких вживаються заходи з підготовки їх до звільнення. Одним з чинників, який матиме позитивний вплив при виконанні уповноваженими органами з питань пробації покладених на них завдань і функцій є налагодження тісної співпраці з громадянським суспільством, спільна робота у напрямку соціалізації правопорушників. З цією метою законодавством передбачена можливістьзалучення волонтерів до виконання функцій, покладених на пробацію.

Основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи.

Волонтери пробації здійснюють свої повноваження під керівництвом персоналу органу пробації, та відповідно до Положення про організацію діяльності волонтерів пробації.

Волонтером пробації може стати фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

До волонтерської діяльності, пов’язаної з пробацією, не залучаються особи, які мають не погашенучи не зняту в установленомузакономпорядку судимість, а також особи, які раніше були виключені зі складу волонтерів пробації через допущення дій і вчинків, які негативно вплинули на репутацію волонтера пробації, уповноваженого органу з питань пробації, порушили права суб’єктів пробації.

Волонтерська діяльність, пов’язана з пробацією, здійснюється волонтерами пробації за такими напрямками:

ü сприяння уповноваженим органам з питань пробаціїу здійсненні наглядових заходів за місцем роботи або навчаннясуб’єктів пробації;

ü участь у проведенні соціально-виховної роботи із суб’єктами пробації;

ü участь у складанні та реалізаці їіндивідуальних планів роботи із суб’єктами пробації;

ü надання консультативної, психологічної та інших видів допомоги суб’єктам пробації;

ü сприяння у працевлаштуванні суб’єктів пробації;

ü залученняїх до навчання, виховних заходів та соціально-корисної діяльності;

ü участь уреалізації інших заходів, спрямованих на виправлення суб’єктів пробації та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Діяльність волонтерів пробації, пов’язана із здійсненням наглядовихзаходів за дотриманням суб’єктами пробації обов’язків, визначених законом та покладених на них рішенням суду, передбачає участь у:

перевірці суб’єктів пробації за місцем роботи або навчання; перевірці виконання обов’язків, покладених рішенням суду на осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням; перевірці достовірності поважних причин, що обумовило неявку суб’єктів пробації до уповноваженого з питань пробації в призначений строк; заходах, пов’язаних з початковим розшуком суб’єктів пробації, місцезнаходження яких невідоме. Волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій. Кандидати у волонтери мають пройти співбесіду та відбір.

Також слід врахувати, що в сучасних умовах уповноважені органи з питань пробації не наділяються ресурсами для забезпечення роботи волонтерів та компенсації їх витрат. Так само відсутні і програми компенсації шкоди, що може бути спричинена при виконанні волонтерської діяльності.

З урахуванням викладеного, запрошуємо всіх бажаючих до співпраці з Заводським районним відділом філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області в якості волонтерів.

Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися до Заводського районного відділу філії Центру пробації у Дніпропетровськійобласті:м. Кам’янське, вулиця Магнітогорська-6, або за телефоном 2147057760 Контактна особа - заступник начальника Заводського районного відділу філії Державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області Ірина Нестеренко
Телефон: 2147057760
Контактна особа: ЗаводськийРВ
15.04.2024 15:08
Оголошення «Вакансія Бізнес > Робота» найближчих населених пунктів
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