Продам Промислове вирощування Грибів

13 грудня 2021 08:11 | Івано-Франківськ, Івано-Франківська область
Промислове вирощування печериць
Якщо ви задумалися про вирощування печериць як про бізнес, то перше, що Вам необхідно зрозуміти це – вирощування печериць поділяється на три етапи.

Розберемо перший етап докладніше. Не важливо, як ви вирощуєте гриби в підвалі або у вас промислове грибництво, існує кілька незмінних стадії:

Зарощування компосту міцелієм
Нанесення покривного шару і далі заростання покривної
Зав'язування плодових тіл чи інакше «шок»
Зростання плодових тіл
Збір грибів
Охолодження печериць та їх реалізація
Весь цей цикл, якщо збирати 3 хвилі грибів, займає приблизно 65 днів. І лише 22 дні їх займає зростання плодових тіл. А значить, більшу частину часу ви не збиратимете гриби з цих камер вирощування.

Що краще розуміти яку кількість камер вирощування будувати ми спробуємо розібрати невеликий приклад, на найпопулярніші кількості чотири, вісім і дванадцять камер вирощування.

Промислове вирощування печериць – для всіх людей це різні масштаби. Для когось 2 тонни грибів на місяць це велике виробництво, для інших і 100 тонн здаватиметься мало. Ми ж із вами сьогодні поговоримо про ферми вирощування на 10-20 тонн печериць на місяць.

Візьмемо середню цифру 15 тонн гриба на місяць. Щоб досягти такого результату нам знадобиться приблизно 50-60 тонн компосту фази 2 на місяць. Отже, вся грибна ферма має бути розрахована на 100-120 тонн компосту. А ось, скільки камер вирощування робити і яких вони будуть розмірів, це вже вирішувати грибоводу.

Розберемо кілька варіантів.

4 камери вирощування
8 камер вирощування
12 камер вирощування
У першому випадку у вас мають бути камери обсягом приблизно 25 тонн компосту кожна. За місяць ви зберете 2 перші хвилі, 2 другі хвилі і 2 треті хвилі, все просто. Щоправда, за такої кількості камер буде помітна періодична відсутність грибів. Посівна площа у кожній камері буде приблизно 316 м2

Другий варіант із 8 камерами. Це найбільш універсальний варіант співвідношення кількості камер та сталості грибів. Кожна камера має бути місткістю по 12,5-15 тонн компосту. При такій кількості камер ви стабільно збиратимете гриб, приблизно 500 кг на день. Це дасть вам перевагу перед іншими виробниками у своїй стабільності. Тобто. посівна площа у кожній камері буде приблизно 158 -190 м2

Варіант номер три, 12 камер вирощування. Даний варіант хороший, якщо ви не заощаджуєте на розмірі камери, а просто збільшуєте їхню кількість. Тоді ви не втратите витрат на купівлю обладнання. Якщо ж ви все ж таки зменшуєте розмір камер вирощування, для збільшення кількості то вам потрібно розмістити близько 8,5 тонн компосту в кожній камері. Для того щоб розмістити цей обсяг компосту вам знадобиться приблизно 108 м2. Так ви отримуватимете приблизно такий же об'єм гриба на день, але вже з меншою похибкою, ніж при восьми камерах.

Виходячи зі сказаного, можемо відзначити, що при промисловому вирощуванні печериць чим більше камер, тим стабільніший у вас денний урожай. Але робити більшу кількість камер шляхом скорочення їх розмірів і відповідно до зменшення обсягів компосту призведе лише до збільшення витрат на стадії будівництва. Ми рекомендуємо робити камери вирощування на 10 або 20 тонн компосту, надалі вам буде простіше з доставкою компосту ,

Більш детальна консультація за телефоном .
Ціна: 1000 USD
Контактна особа: Михаил
13.12.2021 08:11
Оголошення «Продам Продукти харчування > Овочі, фрукти, злаки» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6Im9ibmVxIiwicW5nbiI6WyIxNzI0NDYiLCIxNzQ5ODgiLCIxNzc1MzUiLCIxNzUzMjYiLCIxNzYzOTQiLCIxNjg0OTciLCIxNzU5NDMiLCIxNzU2ODEiLCIxNzUxNzkiLCIxNzY4NDUiLCIxNzY4OTkiLCIxNzI1MzMiLCIxNzQ0NzEiLCIxNzE0MjAiLCIxNzY0MDkiLCIxNzU2OTEiLCIxNjc2MzQiXX1fIyRfU0VHSCskJCQ0NGUxNzM4MjU0NWM5YjIwZjZlM2U1NDgyYzg2YjQ0MA==