Як підтвердити факт народження або смерті людини на тимчасово окупованій території України?

18 вересня 2023 17:45 | Нова Водолага, Харківська область
Як підтвердити факт народження або смерті людини на тимчасово окупованій території України, пояснює фахівець сектору «Нововодолазьке бюро правової допомоги» Харківського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.
Підтвердження факту народження дитини на непідконтрольній території України
Факт народження дитини на тимчасово окупованій території України (ТОТ) підтверджує комісія (Комісія) з питань підтвердження факту народження дитини на непідконтрольній території або встановлюється у судовому порядку та регулюється Порядком підтвердження факту народження дитини поза закладом охорони здоров’я (Порядок).
Комісія розглядає питання підтвердження факту народження дитини за складеною у довільній формі письмовою заявою:
жінки, яка народила дитину;
родичів жінки, яка народила дитину;
інших людей, уповноважених представляти інтереси жінки, яка народила дитину.
До заяви додаються:
копія паспорта громадянина України чи іншого документа, що посвідчує особу;
результати аналізів, ультразвукового дослідження, проведених під час вагітності жінки, яка народила дитину на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження;
виписка з медичної карти амбулаторного (стаціонарного) хворого;
інші документи, які підтверджують надання медичної допомоги жінці у зв’язку з вагітністю та/або пологами.
Під час подання заяви оригінал паспорта громадянина України або іншого документа, що підтверджує особу обов’язкові. Документи можна подавати особисто або через уповноваженого представника міжнародної гуманітарної організації, члени якої включені до складу Комісії.
Протягом двох днів після отримання документів Комісія приймає рішення про огляд жінки з дитининою і направляє їх до закладу охорони здоров’я на підконтрольній території. Якщо жінка з дитиною не може прийти у лікарню на контрольованій території, Комісія протягом десяти календарних днів вирішує про виїзд фахівців для проведення такого огляду на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження. Виїзд медиків є добровільним.
За результатами огляду дитини фахівці видають медичну довідку про огляд дитини для підтвердження факту народження, яка містить загальні відомості про ймовірну дату народження та стать дитини, її вагу, зріст та загальний стан її здоров’я на момент огляду.
За результатами огляду жінки видається медична довідка про огляд жінки для підтвердження факту народження нею дитини, яка містить загальні відомості про огляд жінки та висновок про ймовірну дату пологів.
Якщо огляд жінки та дитини не проводився, видача висновку можлива за умови проведення дослідження на генетичну спорідненість між жінкою і дитиною та результатів аналізів.
Рішення про підтвердження факту народження дитини приймає Комісія у разі:
ймовірна дата пологів жінки збігається з вірогідним віком дитини
проведення огляду жінки та дитини або надання результатів дослідження на генетичну спорідненість відповідно до вимог Порядку.
Комісія через два календарних дні з дати складення висновку видає медичне свідоцтво про народження (із зазначенням дати його видачі).
Висновок Комісії про підтвердження факту народження дитини та медичне свідоцтво про народження видаються у двох примірниках та є підставою для проведення державної реєстрації народження дитини в органах державної реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС).
Встановлення факту смерті людини на тимчасово окупованій території
Правилами державної реєстрації актів цивільного стану в Україні, затвердженими наказом Міністерства юстиції України від 18.10.2000 № 52/5, визначено, що підставою для державної реєстрації смерті є:
лікарське свідоцтво про смерть (форма №106/о);
фельдшерська довідка про смерть (форма 106-1/о);
лікарське свідоцтво про перинатальну смерть;
рішення суду про оголошення особи померлою;
рішення суду про встановлення факту смерті особи в певний час;
повідомлення державного архіву або органів СБУ у разі реєстрації смерті осіб, репресованих за рішенням несудових та судових органів;
повідомлення установи виконання покарань або слідчого ізолятора, надіслане разом з лікарським свідоцтвом про смерть.
Ці документи додаються до другого примірника актового запису про смерть.
За заявою громадянина України, який проживає на ТОТ або переселився з неї, державну реєстрацію актів цивільного стану здійснюють за місцем звернення заявника.
Будь-який документ, виданий окупаційними органами, є недійсним і не створює правових наслідків, крім документів, що підтверджують факт народження, смерті, реєстрації (розірвання) шлюбу особи на тимчасово окупованій території. Їх додають до заяви про державну реєстрацію відповідного акта цивільного стану.
Якщо є документ окупаційних органів, який підтверджує смерть спадкодавця, слід звернутися з заявою про встановлення факту смерті цієї людини до відділу ДРАЦС за межами тимчасово окупованої території.
Також факт смерті людини на ТОТ можна встановити у судовому порядку
Для цього члени сім’ї померлого або їхні представники мають подати заяву до будь-якого місцевого суду в Україні за власним вибором.
У заяві повинно бути зазначені:
який факт заявник просить встановити та з якою метою;
причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт;
докази, що підтверджують факт смерті, а також підтверджують викладені в заяві обставини, і довідка про неможливість відновлення втрачених документів.
Під час звернення до суду про встановлення факту смерті на ТОТ не вимагається письмова відмова ДРАЦС у здійсненні реєстрації такого факту.
Подати заяву про встановлення факту смерті на ТОТ можна через Електронний суд.
Такі справи розглядаються невідкладно та їх рішення підлягає негайному виконанню.
Після отримання рішення суду можна звертатися до органу ДРАЦС за свідоцтвом про смерть.
18.09.2023 17:45
Останні новини «Суспільство» селища Нова Водолага
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
Останні новини «Суспільство» найближчих населених пунктів
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