Пробації України - 8 років

30 січня 2023 15:37 | Нові Санжари, Полтавська область
05 лютого 2015 року Верховною Радою України прийнято Закон України «Про пробацію», в цьому році відзначатиметься восьма річниця від дати прийняття. Пробація – цивілізований шлях роботи із правопорушниками, який довів свою ефективність в Європі з точки зору зорієнтованості на убезпечення суспільства та попередження вчинення повторних злочинів особами. У світі вона існує вже більше 200 років, але для України це відносно нова система, адже Закон «Про пробацію» був ухвалений в 2015 р. Втім, робота над питанням впровадження пробації в Україні розпочалася ще з 2002р., коли було перше розпорядження Кабінету міністрів і доручення державному департаменту з питань виконання покарань вивчити на підставі шведського досвіду можливість впровадження в Україні системи санкцій, альтернативних позбавленню волі. Пробація України – найбільша пробація в Європі: підрозділи пробації функціонують в усіх адміністративно-територіальних одиницях (містах, районах), де є суди. Згідно даного закону пробація – це система наглядових та соціально-виховних заходів, що застосовуються за рішенням суду до засуджених, виконання певних видів кримінальних покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинуваченого.
Прийняття Закону України «Про пробацію» стало гарантом правового забезпечення для осіб, які вчинили правопорушення - отримати можливість відбувати покарання без ізоляції від суспільства, брати участь у соціальних видах діяльності, отримувати кваліфіковану допомогу у вирішенні своїх життєвих питань та почувати себе захищеними. На жаль, не всі задумуються, що ізоляція від суспільства не є вирішенням проблеми. Адже відбувши строк за тюремними мурами, особа, яка вчинила злочин, повернеться назад у нашу громаду, знову буде нашим сусідом і ходитиме поруч з нашими.
Загальновідомий факт – в’язниця не виправляє правопорушника. Більше того, перебуваючи тривалий час в ізоляції від суспільства, така особа втрачає соціальні зв’язки, навички самостійно вирішувати свої проблеми, після звільнення з установ виконання покарань не може працевлаштуватися, і як наслідок – вчиняє новий злочин.
Зважаючи на це, у багатьох європейських країнах ув’язнення розглядається як крайня міра покарання – виключно по відношенню до осіб, які становлять загрозу для життя і здоров’я інших людей і реабілітацію яких варто розпочинати в умовах тимчасової ізоляції.
Мета діяльності органів пробації – забезпечення безпеки суспільства (громади) шляхом надання необхідної підтримки та допомоги клієнту пробації із залученням спеціалістів різних служб та організацій, надання суду інформації, що характеризує клієнта, а також здійснення нагляду і контролю, аби уникнути вчинення ним повторних правопорушень.
З прийняттям Закону «Про пробацію», держава отримала значні переваги, а саме:
- зниження злочинності та кількості ув’язнених осіб;
- позитивний економічний ефект;
- дотримання міжнародних стандартів та європейських цінностей.
Громада та суспільство:
- убезпечення громади від вчинення повторних злочинів;
- справедливе здійснення правосуддя: обрання покарання, необхідного і достатнього для виправлення.
Особи, яка вчинила правопорушення:
- можливість змінитися без ізоляції від суспільства, підтримка на шляху до змін;
- збереження сімейних стосунків та зв’язків у громаді;
- збереження роботи та житла.
Впродовж 2022 року працівниками Полтавського районного сектору № 6 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області проводилась робота спрямована на реалізацію завдань покладених на уповноважені органи з питань пробації.
За 2022 рік по обліках Полтавського районного сектору № 6 з питань пробації пройшло 122 особи ( за 2021 рік – 119 осіб) засуджених до покарань не пов’язаних з позбавленням волі та 5 осіб ( за 2021 рік – 16 осіб) притягнутих до адміністративної відповідальності, з яких :
• засуджених до покарання у виді позбавлення права обіймати певні посади або займатись певною діяльністю – 3 особи (2021 р. – 2 особи) ;
• засуджених до покарання у виді громадських робіт – 20 осіб (2021 р. – 17 осіб);
• звільнених від відбування покарання з випробуванням та звільнених від відбування покарання вагітних жінок і жінок, які мають дітей віком до 3-х років – 99 осіб (2021 р. – 100 осіб);
• засуджених до штрафу – 10 осіб (2021 р. – 4 особи);
• притягнутих до адміністративної відповідальності у виді громадських робіт – 1 особа (2021 р. – 6 осіб);
• притягнутих до адміністративної відповідальності у виді суспільно корисних робіт – 4 особи (2021 р. – 10 осіб);

20 осіб засуджених до покарання у виді громадських робіт, які пройшли по обліках підрозділу пробації відпрацювали 1568 годин громадських робіт.
Впродовж 2022 року по обліках Полтавського районного сектору № 6 з питань пробації пройшло 10 осіб засуджених до покарання у виді штрафу. Загальна сума призначеного та сплаченого покарання у виді штрафу складає 68 680 грн.
З метою реалізації пенітенціарної пробації, як одного із видів пробації, впродовж 2022 року працівниками Полтавського районного сектору пробації забезпечено вирішення питань підготовки до звільнення у пошуку місця проживання щодо 16 осіб ( за аналогічний період 2021 року – 6 осіб).
За 2022 рік до Полтавського районного сектору № 6 на виконання надійшло 10 ухвал суду щодо складання досудової доповіді відносно обвинувачених осіб (за 2021 рік -26 ухвал), підготовлено та направлено до суду 10 досудових доповідей з відповідними висновками.
Пробація не просто контролює поведінку правопорушників, залишених судом для відбування покарання у громаді, але й надає їм необхідну підтримку. В основі – індивідуальний підхід до кожної людини, аби за допомогою спеціальних так званих інструментів пробації виявити проблеми, які найімовірніше призвели до вчинення правопорушення, та розробити і реалізувати комплекс заходів, у тому числі соціально-виховного характеру. Правильно визначена проблема дає розуміння, чому людина так живе, з ким спілкується і чому вчинила злочин. Аби попередити подібну поведінку у майбутньому, треба докласти зусиль, аби змінити ситуацію нині. Одним з головних чинників, які можуть забезпечити виконання уповноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій, є налагодження тісної співпраці з громадським суспільством, спільна робота у напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою законодавцем передбачена можливість залучення до виконання функцій покладених на пробацію, волонтерів пробації. Для збезпечення більш ефективного проведення ефективної соціально-виховної роботи із клієнтами пробації Полтавський районний сектор№ 6 з питань пробації запрошує до співпраці волонтерів. Волонтер пробації - фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов'язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі. Основним завданням волонтерів пробації є сприяння органу пробації у здійсненні нагляду за засудженими та проведенні з ними соціально-виховної роботи. Волонтери пробації здійснюють свої повноваження під керівництвом персоналу органу пробації. Волонтерська діяльність, пов'язана з пробацією, здійснюється волонтерами пробації за такими напрямами: участь у проведенні соціально-виховної та індивідуально-профілактичної роботи із суб'єктами пробації, сприяння у працевлаштуванні суб'єктів пробації, залученні їх до навчання та соціально корисної діяльності, участь у перевірці виконання обов’язків, покладених судом на осіб, звільнених від відбування покарання з випробуванням, організація виховних та благодійних заходів і акцій за різними тематичними напрямами, надання консультацій правопорушникам та їх сім'ям (наприклад, у вигляді допомоги з отримання певних документів). Пріоритетним для органу пробації залишається напрямок профілактики негативних явищ.
Для молодих людей участь у волонтерській діяльності має свої переваги, а саме:
 допрофесійна підготовка, професійне самовизначення та становлення;
 оволодіння знаннями та практичними навичками соціальної роботи з дітьми та молоддю;
 досвід індивідуальної та групової роботи з ровесниками та дорослими;
 нові друзі, цікаве дозвілля, змістовна зайнятість, можливість допомогти іншим;
 розвиток лідерських якостей, творчих здібностей, самовираження та становлення молодої людини як особистості, як активного члена суспільства;
 можливість брати участь у процесах прийняття рішень, які стосуються молоді.
Для отримання більш детальної інформації пропонуємо звертатися до Полтавського районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області, за адресою: Полтавська область, смт Нові Санжари, пл.. Перемоги, 1, начальник – Середа Людмила Леонідівна, моб. тел. 21-38-338-660, е-mail: vog.noitaborp@42lp.uа
Начальник Полтавського районного сектору №6 філії Державної установи «Центр пробації» в Полтавській області Людмила СЕРЕДА
30.01.2023 15:37
Останні новини «Суспільство» селища Нові Санжари
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
Останні новини «Суспільство» найближчих населених пунктів
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