«Червона стрічка як символ розуміння»

05 грудня 2023 11:42 | Білгород-Дністровський, Одеська область
1 грудня уся світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя несе ця глобальна проблема.
У цей день в усьому світі відбуваються різноманітні соціальні акції, спрямовані на інформування про небезпеку хвороби, шляхи її поширення, симптоми, особливості лікування. В остороні і не залишився Білгород-Дністровський районний відділ філії Державної установи «Центр пробації» в Одеській області. 05 грудня 2023 року заступником начальника служби пробації Альоною Боболєвою була проведена інтерактивна лекція на тему: «Червона стрічка як символ розуміння» для осіб міра покарання, яких не пов’язана з позбавленням волі. До проведення групового заходу були запрошені соціальні партнери уповноваженого органу з питань пробації: Білгород-Дністровський районний відокремлений підрозділ Державної установи «Одеський ОЦКПХ МОЗ України»фахівець із громадського здоров’я Нелі Бідюк та помічник епідеміолога Тетяна Беженар, медична сестра КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Білгород-Дністровської районної ради» Анастасія Біла, а також спеціалісти Білгород-Дністровського міського центру соціальних служб Юлія Вороніна і Ольга Взглядова.
Метою заходу було актуалізувати і поповнити базові знання підоблікових про ВІЛ/СНІД, проінформувати про проблему СНІДу в світі та в Україні.
Заступник начальника відділу пробації акцентував увагу суб’єктів пробації на усвідомлення зв’язку між способом життя і ризиком інфікуватися, формуванню особистісної та соціальної компетентності, дотримуватися правил побудови між статевих стосунків на основі дружби і поваги.
Нелі Бідюк та Тетяна Беженар розповіли слухачам про шляхи інфікування та способи захисту від цієї хвороби і засобами лікування, профілактики, збереження від вірусу, а також формування інформаційно-цифрової компетентності, особистісного розвитку валеологічного мислення.Крім того, була продемонстрована тематична презентація.
Спеціалісти Центру соціальних служб розповіли про адекватне та толерантне ставлення до людей з діагнозом ВІЛ/СНІДу, слідувати правилам здорового способу життя, а також зазначили, що заходи, які проводяться в цей день, традиційно відбуваються із символом – Червоною стрічкою. Тепер кожен, хто надягає Червону стрічку 1 грудня, висловлює свою надію на майбутнє без СНІДу.
Клієнтам пробації, наприкінці групового заходу, було запропоновано пройти швидкі експрес тести для визначення інфекційних захворювань, який проводила медична сестра закладу охорони здоров’я,нащо останні надали свою згоду.Представники Білгород-Дністровського районного відділу пробації також виявили бажання прийняти участь в проходженні скринінг - тестуванні.
І на останок Альона Боболєва підвела підсумок інтерактивної лекції: людство поступово переходить до усвідомлення того, що для призупинення епідемії потрібно не тільки говорити про ВІЛ-інфекцію та про те, яка вона небезпечна. Вочевидь, настає час вчитися жити в світі, де носієм інфекції може виявитись будь-хто, жити в світі, де є ВІЛ.
05.12.2023 11:42
Останні новини «Медицина та здоров'я» найближчих населених пунктів
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