У Миргороді міський голова надурив підприємців на півтора мільйони: обіцяв МАФи, а загнав у кредити.

30 травня 2013 15:45 | Миргород, Полтавська область
Без грошей, магазинів та місць для торгівлі сувенірами й квітами лишились 15 підприємців міста-курорту Миргорода. Майже півтора мільйона люди вклали у те, аби отримати омріяні МАФи – брали гроші в кредит, позичали у знайомих. Натомість не отримали нічого – ані приміщень, ані проекту розміщення їхніх павільйонів, ані права власності на ділянку в центрі Миргорода. Більше того, договір, який вони уклали із міською радою, також не має юридичної сили, тому що у ньому прописана неіснуюча адреса їхнього майбутнього місця торгівлі.

Люди кажуть, що довірили усе міському голові, і не могли навіть подумати, що їх можуть так просто обдурити. Тепер розводять руками і не знають, що робити далі – вже і не вірять, що можуть повернути свої гроші. На місці, де люди хотіли бачити свої МАФи – вбиті у землю сваї, бетонні блоки та металеві балки. Усе – вартістю в півтора мільйона гривень.

Миргородчанка Надія вже багато років торгує сувенірами у центрі міста. Каже, що зраділа, коли їм запропонували поставити МАФ, а не торгувати як-попало з лотка. Надіялась, що матиме пристойне місце для того, аби продавати свої сувеніри.

«Якби ми раніше щось будували, то може і контролювали би міську раду. Але ж ми далекі від будівництва. Окрім палатки за 18 років я нічого не мала, а тут, думаю, щастя привалило», — розповідає пані Надія.

Утім, окрім обіцянок від чиновників досі нічого не отримала, тільки влізла по вуха у кредити, щоб платити за усе, чого вимагав мер і його заступники.

Тетяна Куріліна відома в Україні глиняної ліпкою, яку вони з чоловіком виготовляють під Миргородом. Вони також спокусились на те, щоб торгувати у гарному місці разом із іншими підприємцями, погодились на встановлення спочатку МАФу, а потім, як виявилось, магазину. Справно платила усі платежі, які вимагала міська рада.

«Мені навіть дали на руки папірець, щоб я заплатила 5 тисяч гривень. Призначення платежу – благодійний внесок. У мерії сказали, що це на розвиток інфраструктури. Я заплатила, тому що і подумати не могла, що міський голова може нас так надурити. А це був обман з першого дня», — розповідає жінка.

Навіть сьогодні у підприємців на руках майже немає ніяких документів на будівництво. Перші перестороги у них з’явились тоді, коли замість встановлення МАФів у центрі міста розпочалось будівництво торгового центру. Те, що дозволу на будівництво немає, у міській раді пояснили просто – спочатку побудуємо, а потім буде дозвіл.

«Нам Соломаха сказав, що це вони ідуть нам на зустріч і в документах у нас буде ніби то МАФ, а насправді побудують нам магазини. Ми ще питали, як же ми будемо їх будувати без дозволу, а він каже, що поки ми його побудуємо, все утрясеться», — розповідає обманута підприємниця Надія.

Куди ж пішли півтора мільйони гривень, які підприємці уже вклали у будівництво?

Для майбутнього торгового центру закупили 200 тонн металу, хоча при експертному підрахунку виявилось, що для такого магазину вистачить і 10-13 тонн. Зварювальник на будівництві отримував 79 тисяч гривень за два тижні відповідно до кошторису. Одна поїздка вантажівки, що перевозила метал, коштувала людям до 3 тисяч гривень.

«Я питаю прораба, куди стільки металу на нашому будівництві могло піти. А він викручується, що це така нарізка, що я неправильно усе розумію», — розповідає Тетяна Куріліна.

Тільки згодом виявилось, що прораб Білоусов, якого призначила відповідальним ТОВ «Гефест» (з ними підприємці уклали угоду про будівництво приміщення) взагалі не працює на цьому підприємстві. Це була абсолютно випадкова людина.

«Ми у кожну інстанцію заплатили гроші: пожежним — 4 тисячі за дозволи, світло мали провести, бо нам сказали, що ставте свою електростанцію», — розповідає Надія.

Не маючи дозволу на капітальне будівництво, міська рада видала людям дозвіл на проведення земельних робіт, де вже дали

погодження водоканал, управління архітектури, «Полтаваобленерго» та інші служби.

До того ж, тільки зараз підприємці знайшли документи, які підтверджують, що на сесії міської ради депутати голосували за один проект рішення із додатками щодо надання їм в оренду землі під МАФи, а міський голова потім підписував зовсім інший проект, підміняючи документи.

Коли чиновники зрозуміли, що сухими із води їм не вийти – почали придумувати схеми, аби винними зробити підприємців.

«Нас було чоловік 7 чи 8 у кабінеті мера. Прийшов Саламаха і сказав, що дах не треба класти — закони змінились, і якщо ми не будемо ставити там справді МАФи, то проблеми будуть у чиновників. Кажуть, що будуть застосовувати до нас санкції, конкретно сказали, що відмінять рішення про надання дозволу на встановлення МАФів. Просили, щоб ми написали заяву, що ми винні у всьому. Кажуть – заплатите штраф і ми проведемо усе, узаконимо і ви далі зможете рухатись», — каже Тетяна Куріліна.

«Всі злякались, я вірила, що ми все робимо законно. Нащо мені красти землю? У мене нема нічого окрім квартири, я не можу її продати через ці штрафи», — додає Надія.

Найгірше те, що у цій ситуації абсолютно ніякої вини не відчувають чиновники, які провели масу зустрічей із людьми, змусили повірити у те, що усе відбувається законно, виставляли їм рахунки, підписували документи і підміняли рішення сесії.

Люди ж у відчаї – будівництво зупинене, хоча у нього вкладено шалені гроші, а чиновники залякують додатковими штрафами і відповідальністю перед Законом.

«Кожен думав, що нас багато, 15 чоловік, хтось інший проконтролює. Перші пів року я не з’являлась на будівництві. Виникли сумніви тоді, коли зовнішній вигляд нашого об’єкту почав змінюватись. Я пішла по проект, мені кажуть, що там усе узгоджено із архітекторам. Як виявилось, ніякого проекту взагалі досі немає», — каже Тетяна Куріліна.

Підприємці розгублені і не знають, що робити у такій ситуації. Кажуть, що не очікували від міської ради підстави, довіряли меру міста Сергію Соломасі, який обвів їх кругом пальця.

Через це місто-курорт Миргород почало перетворюватись на місто недобудованих приміщень.

Єдина надія — на правоохоронців, які мають дати оцінку діям міського голови та його чиновників.

автор Катерина Петренко
Джерело: myrgorod.com
Автор: Миргород Онлайн
30.05.2013 15:45
Насколько известно что до Саламахы это все происходило, и это все сделано было, на данный момент там пытаются как то решить это все. Ну прежде чем писать такие статьи нужно было взять интервью в Мера города и в пострадавших, взять документы показать в статье, а сказать что тот виноват все могут, так же ни сам Мер решает такие вопросы решение всегда принимает депутатская сесия вот с депутатов и спрос, и не нужно запутывать читателей что один человек все провернул так, без депутатов этого не реально сделать.
відповісти (1)
не знаешь суть происходящего не пытайся вникнуть в нее... прежде чем писать такую статью все было сделано, и если бы это была не правда, я бы не сидел и не писал сейчас здесь. так что соизвольте не учить меня как мне стоит работать!!!
відповісти (0)
Первое есть уважение мы в Вами не знакомы что бы на ты общаться, второе если все так как Вы говорите дайте факты фото решение депутатской сессии или еще что то там подпись мера, никто власть не защищает просто покажите факты, потому что можно много чего написать, а дальше что тишина нету доказательств, почему Вы не выложили информацию по данному делу хотя бы решение, договора, чеки. Ничего нет и Вас никто не учит писать у нас в стране свобода слова. Ну не вводите людей в обман, да есть такое дело мы на данный момент тоже копаем информацию эту ну скинуть все на одного человека это смешно еще раз повторяю один Мер например не может прокрутить это, должно быть решение депутатов если оно есть так вот к ним и сделайте запросы чем они мотивировались, что теперь. А то такое чувство что Вы пытаетесь как то в грязь всунуть определенных личностей, а коготок показать что вот какой хороший он..
відповісти (1)
Тебе показать все что есть? Приходи к мерии все покажу и за явление людей и их слезы, и грязные слова в сторону мэра, обратились они к нам, после того как милиция все замяла...
а на ты или на Вы, это мое личное дело, что то не нравится??? прошу не писать в нашу сторону ок?
відповісти (0)
Да, так почему Вы не выложили все это себе на сайт ну от сканировать тяжело
відповісти (1)
всему свое время. следите за обновлениями на нашем сайте Миргород Онлайн спасибо.
відповісти (0)
Просто мнение слаживается что это все под выборы делается именно под местные.
відповісти (0)
И я не поверю, чтоб один мер провернул такое дело без депутатского корпуса. Надо разобраться хорошенько во всём, а потом писать.
відповісти (0)
Останні новини «Кримінал» міста Миргород
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
Останні новини «Кримінал» найближчих населених пунктів
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