Як неоголошена війна впливає на економіку України?

02 вересня 2014 23:00 | Луганськ, Луганська область

Український уряд докладає зусиль для наповнення бюджету, втім бойові дії на сході країни суттєво впливають на стан її економіки. Зокрема, МВФ прогнозує падіння рівня ВВП на 6,5% у 2014 році. Такі висновки оприлюднив Фонд, аналізуючи як Україна виконує зобов’язання для отримання чергового траншу. Аби допомогти Києву, МВФ вирішив пом’якшити умови виконання дворічної програми співробітництва та зробити систему кредитування і виплат гнучкішими.

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард, аналізуючи дотримання Україною своїх зобов’язань, дійшла висновку, що Київ робить усе можливе для стабілізації економіки. На її думку, головною перешкодою для фінансового зростання та дотримання вимог кредитної програми є ведення бойових дій на сході країни.

«Конфлікт на сході та геополітична напруга, що посилюються, суттєво вплинули на економіку та суспільство. Як наслідок, спричинили поглиблення рецесії економіки та відхилення від запланованих із МВФ показників. Зокрема, це стосується міжнародних резервів НБУ та дефіциту бюджету «Нафтогазу», – цитують Лагард в опублікованому звіті на сайті МВФ.

Мінекономрозвитку: Цього року очікуємо реальний ВВП у мінус 6%

Офіційний Київ визнає, що українська економіка переживає складні часи. Зокрема, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі України Анатолій Максюта на брифінгу констатував, що за підсумками 2014 року рівень ВВП складе мінус 6%. Він додав, що цей прогноз буде актуальним за умови збереження тієї ситуації, яка є в країні на сьогоднішній день. Якщо ж ситуація на сході змінюватиметься, Мінекономрозвитку буде коригувати показники до кінця поточного року.

«В цьому році ми очікуємо реальний ВВП мінус 6%, однак це показник, що є при тій ситуації, яка існує сьогодні. Ми розуміємо, що ситуація динамічно розвивається і може рухатися як в одну, так і в іншу сторону. Тому до кінця року ми продовжимо здійснювати моніторинг макропоказників, і тоді будемо бачити картину щодо очікуваних показників», – наголосив на брифінгу Анатолій Максюта.

У звіті МВФ підтверджують прогнозовані Максютою цифри. Зокрема, Фонд передбачає, що у 2014 році рівень ВВП складе –6,5%, а за несприятливих умов –7,3%. Втім, рада директорів МВФ налаштована оптимістично щодо планів українського уряду вивести економіку з кризи. МВФ прогнозує, що якщо Київ розробить ефективний план дій, то уже в наступному році ВВП зросте на 1%. За найгірших умов, між тим, показник ВВП становитиме –4,2%. Такі значні відхилення у числових показниках легко пояснити тим, що наразі на українську економіку впливає неоголошена війна, відсутність прибутків із анексованого Криму, нові інвестиції в Україну, а також підтримка міжнародних фінансових інституцій. Таким чином, зазначено у звіті МВФ, «успіх програми залежить від своєчасного вирішення конфлікту на сході країни, а також від активних зусиль влади, спрямованих на впровадження і дотримання запланованих реформ».

Вже наступного року можливе економічне зростання

Міністерство економічного розвитку обіцяє: вже в наступному році ситуація покращиться. Зокрема, планується перейти від досить серйозного спаду у цьому році до економічного зростання впродовж наступних кількох років. Максюта впевнений, що цього можна буде досягти через зростання світової економіки, що позитивно впливатиме на експортні можливості українських виробників. Окрім того, уряд планує впроваджувати інтенсивні реформи, спрямовані на покращення інвестиційного клімату, боротьбу з корупцією, на створення умов для ведення бізнесу, що зумовить притік інвестицій, розвиток внутрішнього ринку в Україні.

Для відновлення української економіки доведеться докласти багато зусиль, адже держбюджет отримує надходжень менше від запланованого, а обсяги виробництва скорочуються по всі Україні, не лише на території Донбасу. Таку думку висловив у розмові з Радіо Свобода президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

«Статистика каже, що навіть за виключенням Криму, Донбасу і Луганська ВВП України за півроку зменшився на декілька відсотків. І продовжує, на жаль, зменшуватися», – заявив Лановий.

МВФ: економіка України зазнала значних втрат через війну на Донбасі

Експерт додав, що при цьому бюджет України отримав за перше півріччя 2014 року більше доходу, ніж планувалось. Він пов’язує це з девальвацією гривні та інфляцією.

«Ціни зросли, а значить відрахування до бюджету у вигляді акцизів, ПДВ, мит різного характеру (імпортних зокрема), – збільшуються номінально. А це приносить номінально більше доходів до держбюджету. І формально сам бюджет перевиконується. А в реальному обчисленні бюджет отримує менше, ніж заплановано. І зокрема при видачі грошей отримувачі коштів із бюджету фактично отримують менше, тому що можуть менше придбати споживчих цінностей чи засобів для існування організацій, інституцій і так далі», – пояснив Володимир Лановий.

МВФ визнає, що українська економіка зазнала значних втрат через неоголошену війну на Донбасі. Серед іншого, у звіті констатують зменшення податкових надходжень зі сходу країни до Держбюджету. Йдеться про те, що у червні 2014 року Донецьк сплатив до Держбюджету на 17,6%, а Луганськ – на 10,3% менше податкових надходжень, аніж рік тому.

МВФ іде на поступки Україні, пом’якшуючи вимоги по програмі stand-by

Маючи це на увазі, рада директорів Фонду вирішила пом’якшити умови виконання кредитної програми. Фонд не оголосив нові економічні показники, до яких повинна прагнути Україна, втім продемонстрував підтримку на ділі: виділив майже 1,4 мільярда доларів фінансової допомоги. Окрім того, Україні мають об’єднати та одночасно виплатити третій та четвертий заплановані транші.

Лагард підтримує заплановані Києвом кроки для підтримки економіки. Перш за все, зазначено у звіті МВФ, Україна зобов’язалась накопичувати золотовалютні резерви, консолідувати державні фінанси впродовж 2015-2016 років, а також надати підтримку «Нафтогазу».

«Нафтогаз України» – це провідне підприємство паливно-енергетичного комплексу країни. Аби підтримати його в умовах відмови від російського газу та нестачі реверсних надходжень – держава випускає облігації, розповів Лановий. Експерт додає, що таким чином уряд продовжує політику попередників. Ці кроки наразі необхідні, адже МВФ прагне не допустити банкрутства провідної енергетичної компанії напередодні зими.

«Держава продає їх на внутрішньому ринку, отримує кошти. У цьому році вже на 19 мільярдів гривень було придбано облігації в інтересах фінансування «Нафтогазу». Я думаю, саме це і мав на увазі МВФ, що слід підтримати баланс, щоб він («Нафтогаз» – ред.) не був банкрутом, міг виконувати свої функції і платежі здійснювати поза бюджетним фінансуванням», – сказав експерт.

На що слід витрачати гроші, отримані від МВФ?

29 серпня Рада директорів МВФ ухвалила рішення виділити Україні другий транш у розмірі 1,39 мільярдів доларів. Очікується, що кошти підуть на підтримку бюджету і поповнення золотовалютних резервів Нацбанку, а також сприятимуть стабілізації валютного курсу.

Особливості ситуації в країні полягають у тому, що слід мати додаткові кошти на ведення воєнних дій, вважає Володимир Лановий. Українські силовики наразі як ніколи потребують зброї та сучасного обладнання, додає він. Втім, надані кредити дійсно важливі для підтримки торговельного балансу і можливості енергетичних закупок, які потребує країна.

«Варто брати сьогодні не просто гроші, а варто брати військові засоби з-за кордону. Тобто отримувати техніку в борг з-за кордону і перебудуватись саме на такий тип запозичень», – вважає Лановий.

МВФ обіцяють і надалі слідкувати за виконанням Україною умов дворічної кредитної програми stand-by загалом на суму 16.67 мільярда доларів.

Автор: UkrWebMaster@rferl.org (Яна Полянська)
02.09.2014 23:00
Останні новини «Економіка» найближчих населених пунктів
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
більше ▼