Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця»

оновлено 24 червня 2019 00:00 | Батурин, Чернігівська область
Національний історико-культурний заповідник «Гетьманська столиця»

розпочинає новий екскурсійний сезон 2015 року новими пропозиціями, урізноманітнюючи свою співпрацю із відвідувачами, серед яких особлива увага - учнівській аудиторії.
На Цитаделі Батуринської фортеці підростаючі патріоти зможуть доторкнутися до історії гетьманування в Батурині Дем’яна Многогрішного, Івана Самойловича, Івана Мазепи і стати учасниками захоплюючого квесту “Таємниці Цитаделі"!
В Музеї археології Батурина кожного зацікавленого ознайомлять з історією Батурина і Гетьманщини від енеоліту до трагічних подій 1708 року. В експозиції музею представлені лише оригінальні експонати! А взявши участь у нових, пропонованих музеєм, іграх-вікторинах “Подорож у минуле” та “Лицарі українських степів”, юні “пізнайки” зможуть проявити свою винахідливість, кмітливість, знання, набути вміння працювати у команді. Дошкільнята ж з захопленням можуть поринути в археологію - що може бути цікавіше пошуків скарбів?

В Будинку-музеї генерального судді В. Кочубея ви дізнаєтеся про сповнену інтриг історію родини Кочубеїв, особливості роботи генерального суду Лівобережної України, зможете пройтися стежками «Кочубеївського» парку, якими ходила на побачення до гетьмана Івана Мазепи красуня Мотрона Кочубей, помилуватися красою чарівних квітів, насолодитися співом птахів! А щоб відвідувач легко поринув у захоплюючу подорож у минуле, екскурсоводи музею вбралися у автентичний національний одяг батуринського регіону кінця ХІХ - початку ХХ ст. Палац гетьмана К. Розумовського є єдиним збереженим гетьманським палацом, єдиним творінням всесвітньовідомого архітектора Чарльза Камерона в Україні, єдиною перлиною архітектури класицизму, реставрація якої, під егідою президента Віктора Ющенка, об’єднала меценатів України. Тут на початку 2015 року постала експозиція Музею Гетьманської слави, яка розкриє кожному феномен Гетьманщини у проекції української та світової історії. Не залишать байдужими виставки присвячені державницькій діяльності К. Розумовського, історії будівництва та реставрації його палацово-паркового ансамблю.
В Батуринському Миколо - Крупицькому монастирі ви зможете прикластися до чудотворної ікони Святого Миколи Чудотворця, біля якої молилися за Україну наші славетні гетьмани три століття тому.
Чекаємо Вас у Батурині, який стане для кожного джерелом наснаги та ідеальним місцем відпочинку!
24.06.2019 00:00