Буріння Свердловин

оновлено 26 грудня 2019 00:00 | Горохів, Волинська область
Бурова малогабаритна установка (технологія буріння)
Фраза «буріння свердловин» до цих пір у більшості людей асоціюється з якимись величезними буровими машинами, які приїжджають на вашу ділянку, залишаючи страшні «рани» від коліс на землі, висвердлюють землю і їдуть, залишаючи хаос і безлад на таким трудом влаштованій території.
Причому висвердлюють там, куди тільки зможуть під'їхати, а не там, де було б зручно власнику ділянки. А скільки горя доставляють садівникам, перетворюючи їх зразкові грядки з огірками на брудне місиво.
Але що робити, якщо потрібно на невеликій площі (близько 5 квадратів) акуратно пробурити свердловину святе місце порожнім не буває і цю нішу зайняла малогабаритна збірно-розбірна бурова установка. Тепер зробити свердловину глибиною до 70 метрів можна дешевше, акуратніше і в будь-якому місці, куди можна помістити установку заввишки 2.50 метра і підставою близько 1,4 метра.
Тепер процес буріння виглядає так:

- До вас на ділянку приходить оператор установки, вирішуєте де буде свердловина

- Оператор переносить на ділянку установку (конструкція розбірна)

- Установка збирається

- Оператор наповнює резервуар для оборотної води або викопує для неї невелику яму (для буріння свердловини на 70 метрів потрібно близько 5000 літрів (5 куб) оборотної води)

- Установка підключається до мережі електричного струму 220В

- Починається буріння. Оператор метр за метром бурить свердловину, нарощуючи довжину бурових штанг. Швидкість залежатиме від твердості грунту. Чим м'якше, тим швидше.

- Після досягнення потрібної глибини оператор витягує бурові штанги, облаштовує сважіну

Мобільні бурові установки для гідробуренія свердловин. Установки дозволяють бурити свердловини на воду до 70 метрів.

Принцип роботи ручної бурової установки заснований на бурінні зворотному водою. Вода, потрапляючи в свердловину з допомогою насоса, проходить по буровим штангах і через отвори в бурі вимиває грунт на поверхню.
Час буріння однієї свердловини займає в середньому 8 годин - 1 сутки
Завдяки розбірної конструкції і невеликим розмірам бурова установка може розміщуватися у важкодоступних місцях.
26.12.2019 00:00
Об'єкти інфраструктури «Будівництво > Водопостачання і буріння свердловин» найближчих населених пунктів
eyJxbyI6InZhc2UiLCJxbmduIjpbIjIzNDcwIiwiMzAyMTYiLCIzMDU4MCIsIjE0NDMzIiwiNzQ1MyIsIjE2OTI4IiwiMjAwNzAiLCIxOTYwNyIsIjMxMzM3IiwiMzA0MjMiLCIzMTkxMCIsIjI0MDciLCIxODgzMSIsIjEyMDAzIiwiMjg2NDkiLCIyMzQ5NSIsIjIxMTUzIiwiMTQ5NzAiXX1fIyRfU0VHSCskJCRmZTUxNjI4YmIwODkzYjMyZjZmNDllMzI3ZDVkZmE5ZA==