Повідомлення Яка відповідальність передбачена за порушення строку зарахування податків до бюджетів з вини небанківського надавача.........

11 квітня 2023 11:35 | Черкаси, Черкаська область
Яка відповідальність передбачена за порушення строку зарахування податків до бюджетів з вини небанківського надавача платіжних послуг, екваєра, емітентам електронних грошей?

За порушення строку зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів з небанківського надавача платіжних послуг, еквайра, емітента електронних грошей такий орган, небанківський надавач платіжних послуг, емітент електронних грошей сплачує штрафи в розмірах, установлених пунктом 124.1 статті 124 Кодексу.

Довідково: розмір штрафів:
* при затримці до 30 календарних днів включно, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 5 відсотків погашеної суми податкового боргу;
* при затримці більше 30 календарних днів, наступних за останнім днем строку сплати суми грошового зобов'язання, – у розмірі 10 відсотків погашеної суми податкового боргу.

Крім того, за порушення строку зарахування податків до бюджетів або державних цільових фондів, установлених Законом України «Про платіжні послуги», з вини небанківського надавача платіжних послуг, еквайра, емітента електронних грошей такий орган, небанківський надавач платіжних послуг, емітент електронних грошей сплачує пеню за кожний день прострочення, включаючи день сплати.

Платнику податків не нараховується, а нарахована пеня підлягає анулюванню, зокрема, за вчинення діяння (дії чи бездіяльності) з вини небанківського надавача платіжних послуг, еквайра, емітента електронних грошей.
11.04.2023 11:35
Афіша найближчих населених пунктів
eyJxbyI6InZhc2VOIiwicW5nbiI6WyI5MTE1OSIsIjkxMTA2IiwiOTExMDAiLCI5MTA5OSIsIjkxMDk4IiwiOTEwNjEiLCI5MTA0MSIsIjkxMDQwIiwiOTEwMzkiLCI5MTAxNiIsIjkxMjc5IiwiOTEyNzgiLCI5MTI3NyIsIjkxMjc2IiwiOTEyNzUiLCI5MTI3NCIsIjkxMjczIiwiOTEyNzIiLCI5MTI3MSIsIjkxMjcwIl19XyMkX1NFR0grJCQkNzA1NGNiNDhhZGFkNmQxZGJkOTkyYjgwNTA2NTc5YjU=